14 maart 2018

Recept | Gezonde bananenbrood met kokos & cashewnoten


Bananenbrood is helemaal hot op het moment. Ik ging daarom de uitdaging aan om zelf eens een bananenbrood te maken. Na veel recepten te hebben gezien, kwam deze bananenbrood tot stand met  aanpassing naar eigen wens. Een bananenbrood van boekweitmeel met aan de binnenkant pure chocolade, met een topping van kokos en cashewnoten. Heerlijk!

Ingrediënten
2 - 3 rijpe bananen
2 - 3 eiren
150 gram boekweitmeel
1 eetlepel honing
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocolade (boven de 70% cacao)
Kokosrasp
Cashewnoten
snufje zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)
Prak de banenen in een kom tot ze iets zachter zijn, gebruik nu een staafmixer om van de bananen een glad mengsel te krijgen. Voeg nu ei voor ei toe en klop ze met een garde door het beslag. Weeg de boekweitmeel af, voeg dit toe samen met de bakpoeder en het sufje zout aan het beslag. Hak de pure chocolade in stukjes en voeg dit toe aan het beslag. Meng de chocolade stukjes goed door het beslag heen. Vet een cakevorm in met olijfolie en giet het mengsel in de cakevorm. Strooi de kokos over de bovenkant van het mengsel, daarna de casewnoten. Druk de cashewnoten goed in het beslag zodat ze goed aan de cake blijven kleven. Bak de bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmende oven. De cake is gaar als een prikker of vork er schoon en droog uit komt, als deze in het midden van de cake steekt. Laat de bakenbrood goed afkoelen in de vorm. 

Wat bakken jullie het liefst zelf?



4 Comments: