Geef je outfit een boost met de mooiste sieraden. Je zult zien dat een basic outfit een mooie opvallende uitstraling krijgt. Een opvallende outfit met veel kleur en prints is lekker speels. Allebei zijn even leuk, maar hier speelt de gelegenheid ook zeker mee. Niet alleen vrouwen dragen sieraden, mannen kunnen ook leuke sieraden dragen zoals een armband of ketting. Vrouwen hebben hierin meerdere keuzes zoals oorbellen, kettingen, ringen, armbanden etc. Hoe zou jij een boost geven aan je outfit? Hieronder vind je een aantal tips en tricks die jou kunnen helpen bij je keuze.

Geef je outfit een boost met de mooiste sieraden

Er is veel keuze als het gaat om sieraden, maar blijf vooral bij wat jij mooi vind om te dragen. Kies een sieraad die jij echt mooi vind, in plaats van kopen en daarna alleen maar in de kast te laten liggen. Zelf heb ik dat ook wel eens, maar vaak komen veel sieraden weer van pas bij een bepaalde gelegenheid. Ook investeer ik zelf graag in goede kwaliteit sieraden van echt goud of zilver omdat het langer goed en mooi blijft.

Als je niet een te groot budget hebt hoef je heus niet de duurste merken aan te schaffen een juwelier in de buurt heeft vaak ook prachtige sieraden voor een zacht prijsje. Natuurlijk hoef je niet beslist echte sieraden te kopen, winkels of webshops hebben vaak ook leuke sieraden van roestvrij staal wat heel mooi kan blijven. 

Minimalistische of statement sieraden

Wil jij een leuke sieraden collectie aanschaffen, maar weet je niet goed waar jij moet beginnen. Sta eens stil bij minimalistische of statement sieraden. Er zit een groot verschil tussen deze twee, minimalistische sieraden zijn subtiel en niet te opvallend en statement sieraden zijn vaak groot en heel opvallend. Ik vind allebei ontzettend leuk en heb daarom een brede collectie.

Statement sieraden staan vaak goed bij een simpele basic outfit. Een zwart jurkje met een opvallende statement ketting of oorbellen geeft een echte boost. Leuk voor een feestje, bruiloft of een andere gelegenheid. Voor alledaags zijn minimalistische sieraden altijd goed. Subtiel maar toch mooi en stijlvol! Deze sieraden kunnen zeker een outfit ook een boost geven. Denk aan een dubbele ketting of een ketting met een klein hangertje. Oorbellen zoals knopjes of ringen zijn een goede aanvulling aan je collectie. Ze staan altijd goed bij elke outfit. Ook een leuk diamandje doet wonderen.

Merk of huismerk?

Zelf ben ik niet heel merk gericht in kleding, zo ook met sieraden, maar toch hebben veel merken vaak een leuke collectie. TrendJuwelier heeft een aantal bekende merken in het assortiment zoals Buddha to Buddha, Mi Moneda, Zinsi en Ti Sento. Het voordeel aan merken is de goede kwaliteit en de garantie dat het mooi blijft. Een goede investering in echt zilver, goud of rosé gouden sieraden is vaak beter. Maar je portemonnee moet het ook toelaten. Een merk heeft vaak een bepaalde uitstraling, dat maakt het sieraad uniek.

Een warm of koele ondertoon

Begin altijd eerst met het bepalen van jou outfit. Welke kleur heeft de outfit en welke sieraden passen daar het beste bij. Daarnaast bepaald een je huidkleur vaak wat mooi staat bij een persoon. Zo past bij een getinte huid of warme ondertoon gouden sieraden prachtig, bij een lichte huid en koele ondertoon zilver. Draag natuurlijk wat jij leuk vind om te dragen. Wel past vaak gouden sieraden mooi bij donkere kleuren kleding en zilver bij lichte kleuren. Bij wit en zwart staan bijvoorbeeld alle kleuren prachtig! Combineer en varieer vol op!

Geef je outfit een boost met de mooiste sieraden - Statement ketting

Een outfit met patronen, prints of kleuren 

Vooral het lente en zomer seizoen is het leuk om leuke prints, patronen of kleuren te dragen. Zo zijn de panterprint en neon kleuren helemaal in deze zomer. De sieraden die passen bij een drukke print zijn subtiele sieraden zoals minimalistische sieraden. Wel vind ik een neon kleur leuk in combinatie met een grote opvallende statement ketting. Printen en patronen zijn daar in tegen beter om zelf al op te vallen tegen over een basic of rustige outfit. Deze zijn vaak simpel en hebben de boost juist nodig.

Sieraden matchen met een gelegenheid

Geef je outfit een boost met de mooiste sieraden tijdens een gelegenheid. Een outfit voor alledaags zoals naar het werk of een outfit voor een feest, bruiloft of festival is totaal anders van elkaar. Voor werk gerelateerde outfits is het beter om de sieraden rustig te houden met subtiele minimalistische sieraden. Eem mooie subtiele ketting, oorstekers of oor ringen kunnen net de outfit er netjes, verzorgd en professioneel er uit laten zien. Dat wil je natuurlijk dan ook graag uitstralen.

Voor een feest, bruiloft of festival zijn sieraden er om jezelf op te laten vallen. Let er wel op of er een thema aan vast zit, hier moet je wel rekening mee houden met de outfit. Het is leuk om hier de sieraden meer te laten opvallen dan de outfit zelf. Let wel op eventuele prints, patronen of kleuren.

De aandacht naar de juiste plek

Opvallende sieraden trekken al snel de aandacht, zo kan een print of patroon dat ook snel doen. Het is waar jij de aandacht naar toe wil trekken. Zo kan dit ook met een lichaamsdeel. Met opvallende grote oorbellen trek jij de aandacht naar je gezicht, met een grote ketting naar je bovenlichaam of decolleté. Een choker doet bijvoorbeeld heel iets anders met je nek, dan een lange ketting. De nek kan korter lijken met een choker, met een lange ketting accentueer je de buik meer.

Wat voor sieraden draag jij het liefst?

 

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeeldingen zijn afkomstig van Pexels. 
Advertenties

15 Replies to “Geef je outfit een boost met de mooiste sieraden – 6 handige tips!”

  1. Ik draag niet veel sieraden. In de zomer vind ik het vaak warm en plakken. Eigenlijk alleen bij gelegenheden.

  2. zelf draag ik alleen een horloge. Dara heb ik er wel een paar van zodat ik keuze heb. leven van een man is soms best eenvoudig;-)

  3. ik ben dol op sieraden, maar vergeet ze altijd om te doen. Dit is weer eens een leuke reminder daar wat attenter op te zijn !

  4. Ik houd het meest van kleine minimalistische sieraden. Ik draag een trouwring en twee kleine oorknopjes. Meer niet.

  5. Sieraden zijn zo leuk! Ik heb alleen een nikkel allergie, dus ik moet altijd echte sieraden hebben want van die goedkope sieraden doen het niet zo best met mijn huid. Wel heel gaaf hoor, ik vind zelf witgoud heel mooi staan bij mezelf, of zilver.

    1. Klinkt goed kirsten! Ik kan ook niet goed over goedkope sieraden, maar dat is vooral zo bij oorbellen.

  6. Ik draag bijna altijd een horloge, oorbellen en een ketting. Vooral kettingen maken je outfit helemaal af. En dan het leifst goudkleurig.

    1. Klinkt goed Iris, zelf draag ik eigenlijk nooit een horloge. Maar kan ook zeker mooi staan met leuke sieraden zoals armbanden.

  7. Ik draag veel klassieke, tijdloze sieraden maar als ik deze statementketting zie vind ik dat ook weer heel erg tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *