29 januari 2020

Kookboek | Lisa Kookt koolhydraatarm

Kookboek | Lisa Kookt koolhydraatarm. Gezonde en lekkere recepten.

Een nieuw jaar, betekend een nieuwe start aan doelen. Een doel die vaak terug komt op ieder zijn lijstje is gezonder eten of afvallen. Ook dit jaar wil ik gezond blijven eten, daarnaast zijn een paar kilo's minder nooit erg na al die feestdagen. Ik mocht het nieuwe kookboek van Lisa ontvangen, namelijk Lisa Kookt koolhydraatarm. In dit artikel kunnen jullie daarom een recensie lezen over deze kookboek vol met heerlijke recepten!

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Het koolhydraatarm dieet is een dieet waarbij je maar een minimale hoeveelheid koolhydraten binnenkrijgt. Je eetpatroon is dus 'arm' in koolhydraten. Wat je mindert in koolhydraten vul je aan met gezonde vetten, eiwitten en vezels. 

Boordevol informatie

Het boek staat naast naast recepten boordevol met informatie over:
- Wat houd het koolhydraatarm dieet in
- Wat zijn koolhydraten & het verschil tussen enkelvoudig, tweevoudig en meervoudige koolhydraten. 
  Hoeveel koolhydraten heb je precies nodig op een dag. 
- Eiwitten
- Vetten, gezonde vetten & transvetten
- Vitamines en mineralen
- Vezels
- Alcohol
- De waarheid over afvallen
- E-nummers & zoetstoffen
- Gezonder uit eten
- Motivatie
- Meet en beweeg je lichaam

Kookboek | Lisa Kookt koolhydraatarm

Verschillende categorieën

Het boek Lisa Kookt koolhydraatarm is in verschillende categorieën ingedeeld als het gaat om recepten. De categorieën bevatten mooie voeding illustraties. Het gaat om de categorieen: Ontbijt, Lunch, Diner, Snacks, Bakken, Toetjes, Guilty pleasures en Sauzen. Bij elk recept staat duidelijk aangegeven voor hoeveel personen, hoeveel calorieën, vetten en eiwitten het bevat. Ontzettend handig om te weten wat de hoeveelheid aan inname is voor het afvallen.

Conclusie

Het kookboek Lisa Kookt koolhydraatarm bevat veel informatie over verschillende onderwerpen als het gaat om voeding. Veel mensen die willen beginnen aan een dieet beseffen niet waar ze mee bezig zijn. Dit kookboek geeft duidelijk aan wat koolhydraten, vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen inhouden. Zonder de juiste informatie ben je in mijn ogen niet goed bezig.

Ik vind de voeding illustraties per hoofdstuk mooi weergegeven, net als de foto's op het de kaft en bij de recepten. De recepten zijn gemakkelijk te bereiden en bevatten korte ingrediëntenlijsten aan ingrediënten.

Kookboek | Lisa Kookt koolhydraatarm

Ik vind dit prettig werken, aangezien een lange ingrediëntenlijst mijn aandacht snel weg neemt. De bereidingswijze is duidelijk en kort omschreven, een pluspunt voor de waardes aan vetten, koolhydraten, eiwitten en calorieën die worden vermeld. Altijd handig, vooral omdat ik voor mijn cholesterol moet letten op het aantal vetten en koolhydraat inname.

Meestal heeft een kookboek altijd een aantal recepten waarbij je denkt, deze trekt mijn aandacht niet? Ik heb dat totaal niet met het boek van Lisa. Lisa heeft een mooie bundel aan recepten samengesteld in het boek. Elk recept is aantrekkelijk om te maken in mijn ogen, daarnaast ontzettend makkelijk en snel bereid.

Een echte aanrader uit het kookboek is het recept: Paprikasoep. Deze is niet te scherp, maar heerlijk subtiel van smaak. Zelfs mijn man is een grote fan van het recept! Het kookboek kost €24,95.


Waar let jij op bij het aanschaffen van een kookboek?

Liefs gea


Dit artikel bevat producten die ik ter review mocht ontvangen.

14 Comments:

 1. Hier kan je wel enorm veel van afvallen, toch houd mij dat tegen omdat ik bang ben dat wanneer ik weer 'normaal' ga eten dat het er veel sneller aan komt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat klopt, het is wel belangrijk dat je de nieuwe leefstijl aanhoud en af en toe mag je heus iets lekkers. Van nature zijn wij als mens gemaakt om vet op te slaan om te kunnen overleven. (oertijd)

   Verwijderen
 2. lijkt mij wel een interessant boek. sommige mensen beginnen inderdaad gewoon aan een dieet. Ik koop zelden een kookboek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kook eigenlijk nooit uit een kookboek. We hebben wel wat kinderkookboeken in huis. Ik gebruik meestal de recepten van de verspakketten of de sites van de producten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja verspakketen zijn ook zeker handig. Wij gebruiken ze ook regelmatig.

   Verwijderen
 4. Ik wil graag dat er foto's in staan van de gerechten. Een kookboek zonder plaatjes hoef ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mee eens! Dan trekt het mij ook niet om het recept te maken. Goed punt.

   Verwijderen
 5. Lijkt me echt een super leuk kookboek...mag zelf nog wel wat kilootjes kwijt dus mss is het ook wat voor mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi boek! Ben erg benieuwd naar de recepten die er allemaal in staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij zit boordevol heerlijke recepten! zeker een aanrader om aan te schaffen.

   Verwijderen
 7. Wij gebruiken niet echt kookboeken. Wij zoeken meestal gerechtjes op het internet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me een erg interessant boek. Maar ik heb al zoveel kookboeken thuis, en ik kijk er bijna nooit in pfff. Moet ik echt wat vaker gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen