11 februari 2023

Esse Skincare foundation met SPF 30

Esse Skincare foundation met SPF 30 review

Zo nu en dan gebruik ik een foundation in combinatie met een dagcrème. Een dagcrème is voor mij de basis voor de droge huid, vooral rond mijn t-zone. Hierover heen draag ik een foundation die mijn huid mooi egaal maakt. Ik maakte kennis met de Esse Skincare foundation met SPF 30. Deze foundation bied een natuurlijke dekking en geeft de huid een fantastische glow. 

Esse Skincare foundation

Het is een parfumvrije formule die geschikt is voor de meest gevoelige huid, dankzij de pre- en probiotica in de formule, de uiterst milde conserveringsmiddelen en de huidvriendelijke, natuurlijke ingrediënten. Er zijn dan ook maar liefst tien tinten die geschikt zijn voor de zeer lichte tot de donkere huid. Daarnaast bevatten alle Esse Foundations een SPF30, die optimale bescherming biedt tegen schadelijke UV-straling. De zonnefilter is gemakkelijk afbreekbaar en is niet schadelijk voor de natuur. 

In een online event leerde ik het merk Esse Skincare kennen, met een aantal skincare producten uit het assortiment. Deze skincare producten doen het goed voor mijn huid, waarna ik nieuwsgierig werd naar de Esse Skincare Foundation. Er zijn dan ook maar liefst tien tinten die geschikt zijn voor de zeer lichte tot de donkere huid. Voor mijn lichte huid zou er een goede kleur match moeten zijn.

Door een aantal proef monsters te proberen van de Esse Skincare foundation, kwam ik uit bij de Esse Skincare foundation F4. Deze kleur matcht goed en laat niet een gekke streep achter op mijn gezicht. Bij het aanbrengen van de foundation zie je dat de kleur mooi weg valt in de kleur van mijn huid. De kleur F5 was net te donker voor mijn huid, maar zou daarentegen voor in de zomer een goede match zijn.

Mijn conclusie over de Esse Skincare Foundation

Bij het aanbrengen van de foundation gebruik ik het liefst één tot twee pompjes, waarna ik het met een beauty blender goed op mijn huid verdeel. Mijn huid wordt mooi egaal en zelfs kleine oneffenheden zijn mooi weg gewerkt. Precies het resultaat naar mijn wens. De substantie van de foundation voelt iets dikker aan, maar tevens zacht en goed uit smeerbaar.

Na het aanbrengen voelt de foundation luchtig aan en voelt heerlijk zacht. Het is fijn dat de foundation een SPF 30 bevat waardoor je niet een extra zonnebescherming hoeft aan te brengen. Vanwege de voedende en verzorgende ingrediënten van de Esse Skincare foundation vind ik het  zeer geschikt voor de normale tot droge, tot zelfs de zeer droge huid. Hij accentueert lijntjes, rimpeltjes en droge plekjes niet. Niet alleen tijdens het aanbrengen, maar ook gedurende de dag voelt het goed aan op mijn huid.


De Esse Skincare foundation zijn verkrijgbaar in tien kleuren en kost €66,00/30ml. 

Gebruik jij wel eens een foundation?

0 Comments:

Een reactie posten