18 april 2016

Mijn eetdagboek & motivatie

Mijn eetdagboek & motivatie

Al een aantal jaren ben ik goed oplettend op de voeding die ik eet, en het liefst eet ik elke dag zo gezond mogelijk. Voor de mensen die mijn site veel volgen, weten dat ik een cholesterol verlagend dieet volg. Dit zal ik ook mijn hele leven moeten blijven volgen. Mijn verhaal en de achter liggende gedachte die ik hierbij heb, schreef ik al eens op in dit artikel. Maar waar haal ik toch mijn motivatie en inspiratie vandaan?

Het gezond dagboek & Motivatie

Een nieuw artikel die ik vaker laat terug kommen op mijn blog, namelijk het gezond eet dagboek & motivatie. Hierin deel ik random foto's van mijn gezond eten en drinken, die afkomstig zijn van mijn eigen Instagram account:@GlamviewNL. Na veel leuke reacties op mijn artikel 'Food PLOG' Leek het mij naast dit artikel, ook leuk om regelmatig een gezond eet dagboek te plaatsen met deze foto's. Veel gaven aan dat ik vaker gezond eet artikelen moest plaatsen, en de reacties dat ze het altijd zo leuk vonden om foto's te zien als inspiratie. Ook voor mij is dit artikel een leuk hou vast, om bij te houden wat ik allemaal eet en ook terug kan kijken op wat inspiratie.

Waar haal ik mijn inspiratie en motivatie vandaan?

Nou als aller eerste haal ik mijn inspiratie het liefst van één bekend social media kanaal, en dat is Instagram. Er zijn ontzettend veel leuke accounts met prachtige foto's van eten, smoothies en fitness motivatie. Met verschillende hastags kun je veel inspiratie en motivatie op doen, na eigen keuze.

De motivatie krijg ik vooral van de mensen uit mijn directe omgeving, mijn bezoekers en volgers om goed door te zetten. Onthoudt: Een positieve feedback, zorgt voor een goede start om door te zetten en vol te houden! Zelf sport ik nu ook weer 1 a 2 dagen in de week bij Basic Fit, hier volg ik verschillende virtuele lessen zoals: Abs Attack en Burn. Zeker een aanrader als je ook goed wilt sporten om fit te worden. En het resultaat? Ja die is ook zeker goed te zien. Ik voel mij namelijk veel fitter en aan mijn lichaam is zeker te zien dat het wordt strakker wordt. Ik doe het echter niet om het afvallen, maar voor een fit gevoel en conditie.


Mijn eetdagboek & motivatie

Wat heb ik gegeten overdag?

Appel, kiwi en rozijnen | Mango en appel smoothie met magere melk | Groene thee met speltbrood met beleg: Light Jam en smeerkaas 20+ met komkommer. | Salade met veel groente, gerookte zalm, zwarte olijven en bruin meergranen brood. |  Sla met tonijn, komkommer, tomaten en honing mosterd dressing | Smoothie Kiwi en appel.


Wat vinden jullie van een gezond dagboek & Motivatie artikel?

Liefs Gea

24 Comments:

 1. Inspiratie voor gezond eten kan ik altijd wel gebruiken! Ben altijd zo inspiratieloos hihi. Ik zie al een hoop lekkers!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er allemaal lekker uit! Ik moet ook gezonder eten en meer bewegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Bedankt! Altijd leuk om te horen dat dit artikel in de smaak valt :)

   Verwijderen
 4. Ziet er heerlijk uit, zitten dingen bij dien ik zeker ga proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik krijg hier zelf ook heel veel inspiratie van om ook gezond te gaan eten! Ik moet maar eens meer healthy instagram accounts gaan volgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed teken Maaike! Ja ik vind het altijd leuk om health accounts te volgen , je krijgt zoveel inspiratie hier door .

   Verwijderen
 6. Goede inspiratie Gea! Ik ben dol op speltbrood en de combinatie kaas/komkommer vind ik ook erg lekker, lekkere en goede tip dus. <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Iris, speltbrood eet ik in het algemeen ook heel graag. Fijn om te horen dat je het goed tips vind.

   Verwijderen