16 augustus 2016

6 x Hoe te beginnen met sporten?

6x hoe te beginnen met sporten

Veel zullen het wel herkennen. Je wilt begonnen met sporten, maar waar haal je de motivatie vandaan om er mee te beginnen? In mijn directe omgeving is het een onderwerp die vaak voorbij komt, of je leest er over op social media. Je wilt je conditie verbeteren, of wilt graag een paar kilo's kwijt. Ik ben nu zelf ook alweer een half jaar aan het sporten bij de sportschool, en dit voldoet mij heel goed. Zelf fitness ik graag, of ik volg een groeps les. Maar hoe begin je nou met sporten? In dit artikel deel ik 6 handige en vooral leuke tips die jou kunnen helpen om te beginnen met sporten. 

Doe vooral wat jij leuk vind

Ieder persoon is natuurlijk anders, en daarom is het leuk om een sport te kiezen die bij jou zal passen. Tussen de verschillende sporten die er zijn, zit dan ook vast iets één tussen die jou aanspreekt. De sportschool heeft ook veel leuke groepslessen, en zelf groepslessen die je virtueel kan mee doen via het scherm. Zelf vind ik het leuk om de virtuele groepslessen te volgens zoals Abs attack of Vipr. Is de sportschool niks voor jou, maar wil je juist thuis sporten? Thuis kun je natuurlijk ook prima sporten, ik heb het zelf ook een tijdje gedaan. Je kunt gewichten, een yogamatje en andere items aanschaffen en via YouTube filmpjes opzoeken om na te doen. Ook Zumba via YouTube is prima te volgen, en zeker een aanrader.

Sporten heeft zo zijn voordelen

Vind je het juist lastig om te beginnen met sporten? Er zitten namelijk zeker fijne voordelen aan. Zo voel je jezelf veel fitter, wordt je conditie beter en doet het ook goed aan je humeur. Ook in de sportschool of buiten, zijn veel andere mensen te vinden. Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, dan kun je ongetwijfeld nieuwe sociale contacten krijgen tijdens het sporten. En in de buitenlucht kun je genieten van de mooie omgeving van de natuur, dit werkt ook weer rustgevend.

6x hoe te beginnen met sporten glamview

Een nieuwe sport outfit scoren

Als je weer wilt beginnen met sporten, dan zal er misschien nog ergens een verdwaald sport hempje, en legging liggen in je kleding kast. Is dit niet het geval, dan heb je een reden om een nieuwe aan te schaffen. Zelf werkt dit voor mezelf namelijk heel motiverend. Bij de Hunkemöller, H&M, Primark en veel andere winkels of webshops hebben altijd leuke sport kleding. Zelf heb ik veel sport kleding van de Primark, en het bevalt mij zeker prima. De kwaliteit vind ik dan ook totaal niet slecht, en dat voor weinig geld.

Plan het sporten in

Om een stok achter de deur te hebben, plan het zo nodig in je agenda in. Het hoeft namelijk niet veel tijd te kosten, vaak is het een uur die je besteed aan het sporten. Ook geeft het plannen van de sport, een rust moment en geeft je een fijn gevoel om te beginnen. Het gaat namelijk vaak wat makkelijker.

6x hoe te beginnen met sporten

Zoek een sport maatje

Als je zelf totaal niet graag in je eentje sport, zal er vast iemand zijn die wel met je mee wil. Het kan iemand uit je familie zijn, uit je vrienden kring of misschien je vriend of vriendin. Zelf ga ik altijd samen met één of twee vriendinnen naar de sportschool, dit vind ik zelf ook leuk. Als het een keer zo uit komt dat ik alleen moet, dan ga ik natuurlijk ook. Maar toch blijft het leuk om samen te gaan. Ook samen zal je sneller de stap zetten om te beginnen met sporten, en het is ook nog eens gezellig.

Geniet van het moment!

Sporten kan zoveel leuke momenten met zich mee brengen. Geniet er van, het kan namelijk ook leuk zijn om andere mensen te leren kennen. Of neem je mobiel mee, met wat leuke muziek. Ook de vooruitzicht van een goede conditie, en een heerlijk fit gevoel is zeker fijn. Blijf wel altijd bij jezelf en wat je leuk vindt. Ook het sporten in de buitenlucht kan een voldoening geven, geniet van de natuur om je heen.

Hoe ben jij begonnen met sporten?

liefs gea

Volg jij mij al op Instagram en Bloglovin?

16 Comments:

 1. Ik ben niet zo'n sporter, maar sporten met een maatje vond ik altijd wel veel gezelliger! Maar dat je er plezier in hebt en dat je het leuk vindt is het belangrijkst. Leuk artikel gea!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja met een sportmaatje is het zeker het leukst, dat vind ik zelf ook. Bedankt Kimberley.

   Verwijderen
 2. ik geraak er gewoon niet meer... heb nu al tijd te kort :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Ik vind het beginnen ook altijd het moeilijkst, ondanks dat ik weet dat ik er eigenlijk heel blij van wordt. Bedankt voor de extra motivatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele goede tips! Ik ben al een hele tijd van plan om opnieuw meer te beginnen sporten maar het komt er maar niet van. Deze tips hou ik wel in mijn achterhoofd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben niet zo'n fanatieke sporter, maar ik ben net begonnen met thuisoefeningen en tot nu toe houd ik dat behoorlijk goed vol! :) Goede tips!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thuis sporten is ook zeker leuk om te doen. Heb het zelf ook een tijdje gedaan :) ook hoeft het Hellemaal niet lastig te zijn kwa oefeningen :)

   Verwijderen
 6. Leuke tips! Ik sport zelf nu denk ik ook ongeveer een half jaar thuis 3-4 keer per week met Blogilates. Zelf vind ik het niet fijn om naar een sportschool te moeten en ik vind het prettig dat ik voor de workouts die ik doe verder niet veel nodig heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij mij is hefboom vooral plannen en in een ritme komen. Als ik eenmaal een paar weken 3x in de week hardloop gaat t vanzelf, maar zo gauw ik een week oversla heb ik vaak de neiging "een keertje over te slaan". Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede motivatie. Ik ben niet een sportschool type maar wil het nu thuis proberen en dan paaldansen ernaast :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed bezig! Paaldansen moet ook best zwaar zijn toch ? :) gaaf dat je dat doet.

   Verwijderen
 9. Ik heb nog nooit graag gesport, niet op school & niet er naast. Geen idee hoe 't komt, maar ik doe het gewoon niet graag..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het moeilijk een sport te vinden die mij ligt. Het jammere is ook dat ik gewoon geen tijd heb om bezig te zijn met sport. Soms fiets ik wel eens, en dat vind ik wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen