18 mei 2017

7x Zo maak jij thuis sporten aantrekkelijk!

7 x zo maak jij thuis sporten aantrekkelijk

Zelf heb ik een abonnement bij de sportschool, maar dit is niet voor iedereen zomaar een optie. Misschien vind jij het te duur of komt het totaal niet uit met jouw dag planning. Maar wil jij juist graag sporten? Maak het jezelf dan aantrekkelijk om thuis te gaan sporten! Ik geef jouw in dit artikel de tips om dit waar te maken.

Ben jij geen grote fan van de sportschool, dan kan thuis sporten een goede optie zijn. Vaak voelen mensen zich vertrouwder in eigen omgeving dan in een publieke plek. Probeer jezelf wel goed te motiveren als jij van start wilt gaan. Dit is een van de belangrijkste punten om mee te beginnen.  

1. Vind de workout die bij jouw past

Jij kunt zelf kiezen of uitzoeken waar jouw voorkeur naar uit gaat. Niemand hoeft jouw te vertellen wat bij jouw past, want jij moet zelf bepalen en uitzoeken welke sport jij gaat uit oefenen. Wat past er bij jouw? Kijk eens rond op internet, er zijn namelijk veel blogs en websites waar jij informatie op kan vinden. Bovendien bestaan er tegenwoordig veel work out apps met een compleet programma die jij kunt volgen. 

2. Plan jou workouts in

Haal jouw agenda te voorschijn waarin al jouw afspraken verwerkt staan deze week. Zoek een dag waarop jij een ruime tijd kan besteden aan het sporten. Bovendien is het makkelijk aangezien jij niet de deur uit hoeft voor een thuis workout. Als jij de workout hebt gepland, houdt jezelf hier dan ook aan. Geen excuses meer want het doel die jij voor ogen hebt zal worden gestart vanaf deze dag!

3. Zoek de juiste ruimte in huis. 

Voor een thuis workout is het belangrijk de juiste ruimte wordt benuttigd tijdens het sporten. Zo kan jij je gemakkelijk bewegingen zonder tegen een meubel in huis aan te stoten of een blessure op te lopen. Is er een kamer in huis waar bijna niets staat, gebruik deze dan voor jouw toekomstige work-out momenten. Staan er meubels op de plek? deze kunnen eventueel iets verplaatst worden.

4. De juiste sport/fitness apparatuur en attributen.

In de sportschool kan alle apparatuur en attributen vrij gebruikt worden. Voor het sporten thuis is het handig om eventuele apparatuur en attributen die jij wilt gebruiken voor de workout aan de schaffen.

De webshop Betersport heeft een ruim assortiment met professioneel apparatuur en attributen. Heb jij eventueel vragen over een product? Deze kunnen worden gesteld in het chat scherm die aan de rechterkant van de webshop verschijnt. Lees goed de algemene informatie van het eventuele product. Begin jij net met sporten? Neem niet meteen de attributen met de hoogste zwaarte in kilo's. Bouw deze rustig op in jouw toekomstige workouts. Een dumpbel set heeft verschillende zwaarte in kilo's, een goede starter set om mee te beginnen.

Om thuis te sporten kan jij ook kiezen om fitness apparatuur aan te schaffen. Denk aan loopbanden, crosstrainers en hometrainers. Deze fitnessapparatuur bevat verschillende trainingsprogramma's en bevat vaak een hartslag meter om je hartslag te meten tijdens het sporten. Zelf heb ik een crosstrainers gehad en vond het ontzettend fijn om deze te combineren met de workout apps op mijn iPhone. Ik gebruik in de sportschool altijd de loopband of crosstrainer als cardio oefening, daarna start ik met mijn krachttraining.

5. Kies een sport outfit.

Een mooie sport outfit is een goede motivatie om thuis te sporten! Naast de motivatie die de sport outfit bied is het ook belangrijk dat de outfit goed zit. Je wilt niet dat de kleding gaat schuren langs het lichaam. Zoek de juiste sport kleding uit die geschikt is voor de sport die jij doet. Er zijn bovendien stoffen die zweet opnemen tijdens jou workout en gladde stoffen die niet scheuren.


6. Laat anderen weten dat jij bent begonnen


Natuurlijk hoef jij niet meteen alles op Facebook te zetten wat je hebt gedaan of een trainingsthema. Het werkt alleen motiverend voor jezelf om het met vrienden, familie of andere personen te delen. Bovendien zullen anderen ook gemotiveerd raken en willen zij met jouw mee doen. Zelf deel ik graag op mijn Instagram een foto als ik heb gesport.

7. Beloon jezelf met de behaalde prestaties 

Heb jij een workout gedaan, wees dan vooral trots op jezelf. Jij hebt een goede vooruitgang geboekt en merkt dit vast ook aan jouw lichaam. Het kan voorkomen dat jij nog moeite hebt met het vol houden van een bepaalde oefening, dat is niet erg maar ga wel door met de volgende! Stimuleer jezelf om door te gaan.

Als jij jezelf beloont zorg er natuurlijk wel voor dat jij gaat voor gezonde voeding. Neem niet gelijk een groot stuk chocolade taart, want dat is minder voor jouw doel! Bak zelf een gezonde cake of neem een gezonde snack. Misschien kan jij jezelf trakteren op een nieuwe sport outfit of ben jij zoveel afgevallen dat jouw garderobe een opfrissing kan gebruiken.

Sport jij liever in de sportschool of thuis? 

Dit artikel is een samenwerking.

32 Comments:

 1. Handige tips! Ik sport in de sportschool én thuis. In de sportschool maak ik gebruik van de apparaten die ik thuis niet heb en thuis doe ik meestel buikspieroefeningen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn, dit had ik net nodig! Ik ben in februari gestopt bij de sportschool en wil nu meer thuis gaan sporten. Heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips! Zelf sport ik thuis dus hier heb ik zeker wel wat aan. Ik gebruik de Sworkit app en daar staan echt chille workouts op.
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tips :) Het is inderdaad handig om van tevoren met jezelf af te spreken hoe laat je de workout gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh, ik probeer dit wel eens, maar uiteindelijk stop ik er altijd weer mee. Waar ik de meeste plek heb in huis, is ook de warmste plek.. Hele dag de zon erop, dus is niet echt te doen en buiten sporten/oefeningen doen vind ik ook weer zo iets..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een doel voor ogen hebben is vooral motivatie zoeken om er aan te begonnen. Hopelijk komen jij eruit wat voor jou werkt.

   Verwijderen
 6. Super handige tips! Ik doe soms thuis oefeningen en heeeel af en toe ga ik hardlopen haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Goed om te horen, zelf wil ik hardlopen ook op te gaan pakken. Straks op vakantie in Koratie lijkt het mij ideaal om er mee te starten aangezien de sportschool dan niet aanwezig is haha.

   Verwijderen
 7. Leuk artikel! Ik sport af en toe noodgedwongen thuis, omdat ik het niet altijd red qua tijd of nog niet alle trainingen mag doen ivm herstel. Ik ben groot fan van Just Dance op de Wii ;-) Heerlijk om even los te gaan op de meest foute muziek! En om echt te varieren in mijn thuistrainingen maak ik gebruik van de Nike + Training Club, een fijne app met heel veel verschillende workouts. Van yoga tot HIIT, bijna alles is te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Just dance heb ik ook jaren gedaan! Ook heel intensief en super leuk om te doen. Hopelijk kun je snel weer sporten na je herstel!

   Verwijderen
 8. Ik ben niet zo'n thuissporter, vind sporten in de sportschool al een hele opgave hahah!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik sport zelf in de sportschool en dat is voor mij ook meteen een goede 'stok achter de deur', anders zou ik het misschien niet zo goed volhouden.. Wel super handige tips voor thuis sporter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Anne! Ik sport zelf ook meer in de sportschool dan thuis, maar altijd handig deze tips ;)

   Verwijderen
 10. Ik heb een tijdje thuis gework-out op m'n zolderkamer, maar dat is echt niet uit te houden haha! Helaas heb ik niet echt een goede spot..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ahhh handige tips! Ik doe vaak oefeningen op mijn kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Handige tips! Ik heb het altijd moeilijk om te beginnen sporten wanneer ik thuis ben, toch eens proberen dan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super handige tips want ik zoek altijd élk excuus op om maar niet te beginnen sporten. Oeps. De juiste ruimte vind ik echt wel heel belangrijk. Vaak blijf ik gewoon in mijn kamer klungelen en bots ik tegen mijn kleerkast of bed aan tijdens van die oefeningen. Verschrikkelijk. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen dat de tips goed van pas komen. Haha, misschien eens wat meubels verschijnen als het lukt. ;)

   Verwijderen
 14. Anderen laten weten dat je begonnen bent, lijkt me lastig. Dan verplicht je jezelf om te blijven doorgaan uit schrik dat anderen je als een quitter zouden zien en dat lijkt me niet de juiste aanpak – althans niet voor mij! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een fijne tips! Leuk artikel heb je hierover geschreven :-)

  BeantwoordenVerwijderen