29 augustus 2018

Xenia Overdose 'Urban ChicX' sport collectie van Hunkemoller

De hunkemoller Xenia overdose Urban ChicX' collectie

Waarschijnlijk hebben jullie het al voorbij zien komen in campagnes. Fashionblogger Xenia Overdose heeft in samenwerking met Hunkemoller de nieuwe sportlijn 'Urban ChicX' uitgebracht. Een perfecte mix van sport en straat stijl. De kleur blauw staat vooral centraal in deze collectie. De diep donkerblauwe kleur met een combinatie van zwart en licht blauwe accenten. Ik mocht een set naar keuze ontvangen van Hunkemoller.


De hunkemoller Xenia overdose Urban ChicX' collectie

Xenia Overdose

Xenia Overdose is een Duitse Fashionblogger die drie jaar geleden begon met haar eigen fit-journey na een jaar high school in Amerika, waaraan ze naast geweldige herinneringen ook ruim tien kilo meer over hield. Van fitgirl veranderd Xenia in 1 van de grootste fashion influencers wereldwijd met meer dan een miljoen volgers die haar outfits nauwkeurig bijhouden op Xenia's Instagram, blog en vlogs. 

Urban ChicX sport collectie x Hunkemoller

In de sportlijn van Xenia Overdose in samenwerking met Hunkemoller, staan vooral de kleur blauwe centraal. De stoffen velours, mesh en sweater stof maakt deze collectie een mooie combinatie van sport en straatstijl. Dat maakt dat de sportkleding  naast de sportschool op straat ook draagbaar. 


Mijn gekozen sport set van de Hunkemoller collectie

De set die ik koos uit de Urban chicX collectie vond ik toepasselijk voor het aankomend herfst seizoen. De sportlegging is zwart van kleur met aan de zijkant een band in een licht blauwe detail. Aan de bovenkant van de legging zit een extra verstevigde band waardoor de legging niet zal afzakken tijdens het sporten. De legging is gemaakt van een stretch stof, met een elastische taille band. 

De legging vindt ik in combinatie met de licht blauwe sweater ontzettend mooi. Voor de koudere dagen is deze sweater ideaal te dragen tijdens een work-out of juist na een training voor de warmte. De sweater is gemaakt van katoen, heeft een ronde hals en valt iets korter. De uiteinden van de mouwen zijn gepoft, wat de sweater speciaal maakt. Het logo van de Urban ChicX collectie is op de borst gedrukt, wat ik persoonlijk ontzettend mooi vindt. 


Wat vindt ik er van?

De sportkleding van Hunkemoller vindt ik over het algemeen ontzettend fijn. Deze sportlijn in samenwerking met Xenia Overdose is dan ook weer prachtig geworden. De blauwe kleur vindt ik een mooie keuze, daarnaast is het fijn dat de sportkleding ook draagbaar is naast de sportschool op straat. De stoffen zijn van goede kwaliteit wat ik ook zeker wist van sportkleding van Hunkemoller. Ook is de sportlegging squat proef wat ik een pluspunt vindt bij het aanschaffen van een goede legging. 

Wat vindt jij van de Urban ChicX collectie in samenwerking met Xenia Overdose?


Dit artikel bevat producten/artikelen die ik ter samenwerking mocht ontvangen van een bedrijf/merk.

23 opmerkingen

 1. Ik ben op zich niet zo'n fan van kledinglijnen met bekende gezichten. Ik dacht altijd dat je een goede opleiding nodig had om verantwoorde (sport)kleding te ontwerpen. Maar dat kleur lichtblauw is erg mooi en de mouwen vind ik ook erg leuk met dat beetje poffende effect.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zal vast en zeker een heel team achter zitten wanneer ze dit maken. Maar vindt de collectie zelf echt super leuk weer :)

   Verwijderen
 2. Nooit geweten dat ze sport kleding hadden ik kom er altijd alleen voor mijn bhs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauwie Hunkemoller vind ik ook zn leuke winkel! Velours is ook zn heerlijk stofje, staat je mooi deze outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige kleur, dat blauw! Die trui vind ik echt ontzettend leuk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooie kleurcombinatie, staat je goed! Helaas hou ik zelf van wat langere topjes en deze is voor mij net iets te kort. Jou staat hij prachtig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik moest zelf ook wel even wennen aan de lengte van de trui. Maar zit heerlijk

   Verwijderen
 6. Leuk om het verhaal erachter te lezen. Ik vind het een hele mooie collectie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die trui vind ik heel leuk! Vooral die lekker wijde mouwen, supergaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. een mooie sportoutfit kan motiverend zijn om ook werkelijk te gaan sporten, niet onbelangrijk voor notoire sporthaters zoals ik er zelf ben. Wat ik me afvraag: wat betekent "squat proef"? Wat moet ze dan net wel of niet doen/zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede vraag. Legging die Squat proef is schijnt niet door aan de achterkant als je door je knieën gaat voor een squat. Bij sommige leggings Kun je dan je ondergoed zien door dat de legging dan door schijnt. Sport liefhebbers kiezen vaak daarom vaak een legging die squat proef is tijdens fitness en krachttraining.

   Verwijderen
 9. ziet er mooi uit en inderdaad een mooie kleur blauw, niet te schreeuwend of zo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wist niet eens dat Hunkemoller ook sportkleding verkocht... Staat mooi, dat blauw! Zelf sport ik altijd thuis, in een oude legging :')

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi dat lichtblauw. Is zo'n wijde trui niet hinderlijk tijdens het sporten?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wist niet dat Hunkemöller sport outfits had. Wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ze hebben al met veel bekenden leuke sport collecties ook uitgebracht.

   Verwijderen
 13. Staat je goed met sportkleren. Goed bezig!

  https://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik ben niet zo sportief, maar ik zie mij die outfit toch wel dragen. Lijkt mij namelijk ook een perfecte outfit om gewoon in huis mee rond te lopen! Het lichtblauw staat je ook heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker ook een perfecte chill outfit! :) Bedankt voor de compliment van de blauwe kleur

   Verwijderen
 15. Echt een super toffe outfit zeg! Ik vind de kleuren combinatie echt helemaal te gek. Echt tof dat Hunkemuller zo vaak dit soort samenwerkingscollecties doet!

  BeantwoordenVerwijderen