Een houten horloge | Jord

by - december 15, 2016


Een horloge is tegenwoordig niet meer weg te denken. Het is makkelijk voor de tijd, maar tegenwoordig kan het ook prima gedragen worden als een extra detail voor een outfit.  Een houten horloge is dan ook heel bijzonder, zelf had ik dit echter nog niet eerder gezien. Van de webshop Woodwatches, mocht ik dan ook een prachtig exemplaar ontvangen van het merk Jord

De webshop Woodwachtes hebben horloges voor mannen, en vrouwen. De horloges zijn zeker bijzonder, aangezien ze gemaakt worden van verschillende soorten hout. Zelf koos ik voor een horloge uit de Dover collectie, een horloge voor mannen. Mijn vriend was dan ook helemaal gelukkig  bij het ontvangen van het horloge.


Jord, Dover collectie 
Het horloge van Jord, uit de Dover collectie die ik koos, is gemaakt van donkere ebben (ebony) hout. En is met de hand afgewerkt, en voor behandeld met een tung olie. De Dover is spatwater dicht, maar kan niet worden ondergedompeld in water. Het horloge werkt automatisch, en bevat daarom geen batterij. Het heeft een glas van saffier kristglass, een kast dikte van 12 mm, en een band dikte van 24 mm.


Behandelen en bewaren
Voor het behandelen van het natuurlijke hout, kun je het beste het hout reinigen met een citroen, of oranje olie extract. Bij het bewaren van het horloge, wordt aan geraden het niet op een extreem warme, koude of droge vochtige omgeving te leggen. 


Houten bewaar doosje Jord
Het horloge wordt aangeleverd in een stevige houten bewaar doosje. De houten bewaar doos is van stevige kwaliteit, en is prima om de horloge in te bewaren als je hem wilt op bergen. Aan de bovenkant van het doosje zit een deksel, met aan de bovenkant het logo van Jord. In de binnenkant zitten een kussentje, waar de horloge om worden gedaan. Naast dat het horloge aan de bovenkant kan worden bewaard, bevat het doosje aan de onderkant ook een laagje. Hierin kunnen extra accessoires worden bewaard. 

Naast het horloge zijn ook de nodige accessoires voor het horloge erbij geleverd. Een doekje om het horloges netjes, en schoon te houden, twee extra houten verleng stukken voor het bandje met de nodige pinnetjes en niet te vergeten de handige informatie over het horloge in een boekje.Wat vinden wij van het horloge?
De kwaliteit van het horloge is goed, stevig en een mooie ebben houten kleur band. Mijn vriend vind hem praktisch, en makkelijk te combineren bij verschillende outfits. Een mooie horloge, en totaal niet standaard. Door de automatische werking van de horloge fijn in werking, en geen batterij nodig. De houten bewaar doos van Jord is een pluspunt, handig om in te bewaren! Een goede nette levering, en een goede service. Kortom een prachtige horloge, wij zijn tevreden.

Wil jij mee doen aan de give away van Jord bij Woodwatches? Je kunt mee doen tot 31 December 2016! Iedereen die zich daarnaast inschrijft voor de give away, krijgt een gift card van Jord van 25$. Deze gift card code zal geldig zijn tot 14 Februari 2017!

Wat vinden jullie van de houten horloges?

Liefs Dennis, en Gea.

You May Also Like

9 reacties