Een oer-Hollands gerecht, dan denken wij al gauw aan de bekende pannenkoek. Het is niet alleen een favoriet onder kinderen, ook volwassenen eten het graag. Een pannenkoek hoeft niet alleen op de ouderwetse manier gegeten te worden met stroop of poedersuiker, tegenwoordig bestaan er namelijk veel variaties onder pannenkoeken en aan toppings.


Pannenkoeken maken uit een kant-en-klaar pak waarbij een aantal ingrediënten aan toegevoegd dient te worden of zoek een heerlijk recept op om het zelf te maken. Op de pannenkoeken pagina van Jumbo staan een paar heerlijke recepten en tips als het gaat om de lekkerste pannenkoeken! Een van mijn favoriete recepten deel ik in dit artikel. Het is een recept van kwark havermout pannenkoeken met kokos en banaan.

Koop niet kant-en-klaar, maar ga zelf opzoek naar een heerlijke pannenkoek recept !

Het is makkelijk om in de supermarkt een kant-en-klare pannenkoekenmix te kopen. Het is een snelle manier om op tafel te zetten. Ga eens opzoek naar een pannenkoek recept om ze zelf te maken. Via het internet, receptenkaarten of uit folders uit de supermarkt kun je al veel inspiratie op doen.

Er zijn verschillende manieren om pannenkoeken te maken. Met bloem, boekweitmeel, havermeel, speltmeel of wat tegenwoordig veel proberen zijn banaan-ei pannenkoeken. Een recept met maar twee ingrediënten.

Voor mensen die glutenvrij moeten eten zijn er veel manieren om pannenkoeken te maken. Zelf heb ik hier een recept gedeeld waarbij ik glutenvrije havermout heb gebruikt. Naast glutenvrije havermout kun je de pannenkoeken ook maken met boekweitmeel. Boekweitmeel is van zich zelf glutenvrij. Ik eet glutenvrij omdat ik niet op alle producten of ingrediënten goed reageer vanwege PDS.

Pannenkoeken bakken kan op verschillende manieren en variaties. + Recept

Probeer eens een hartige pannenkoek

Misschien dat het apart klinkt als je dit leest, maar hartige pannenkoeken zijn ontzettend lekker. Zelf vind ik een pizza pannenkoek heerlijk om te maken, met kaas, ham, tomaten en pizza kruiden krijg je de smaak van een pizza. Een ander hartige pannenkoek aanrader is een pannenkoek met spinazie en feta, of een pannenkoek met shoarma voor de mannelijke liefhebbers.

Voor de zoete pannenkoek liefhebber

Bij een zoete pannenkoek hoef je hoef niet direct aan stroop of poeder suiker te denken. Voor de echte zoetliefhebber is fruit op een pannenkoek een iets gezonder alternatief. Een aanrader om eens te proberen zijn kersen, aardbeien, appel en kaneel met rozijnen of probeer eens mijn recept met kokos en banaan dat ik deel in dit artikel. Met honing of agavesiroop kun jij je pannenkoek ook zoeter maken.

Pannenkoeken bakken kan op verschillende manieren en variaties. + Recept

Recept: Magere kwark havermout pannenkoeken met kokos en banaan.

5 tot 6 kleine pannenkoeken.

Ingrediënten

150 ml magere kwark (lactosevrij)
75 gr  havermout (glutenvrij)
1 ei 
1 rijpe banaan 
1/2 bakpoeder
1/2 kaneel
Toppings: kokos rasp & 1 banaan
olijfolie om in te bakken

Benodigdheden

Mengkom
Blender of keukenmachine
koekenpan
Pannenkoeken bakken kan op verschillende manieren en variaties. + Recept

Bereidingswijze

Maal de havermout met een blender of keukenmachine tot meel. Op deze manier kun je makkelijk je eigen havermeel maken. Doe vervolgens de magere kwark in de mengkom en voeg het havermeel hier aan toe. Breek het ei boven de kom en kluts deze door de kwark en havermeel.

Prak de rijpe banaan tot moes en doe deze bij het beslag. Voeg de bakpoeder en kaneel toe en klop het gehele beslag goed door tot het een vrij dikke massa is. Het beslag hoort dik te zijn, maak het daarom niet dunner.

Zet de koekenpan op het vuur en verwarm een druppel olie in de pan. Wacht tot de olie goed warm is. Schep het beslag met een lepel in de pan en verdeel het goed. Met het recept kunnen er in totaal 5-6 kleine pannenkoeken worden gemaakt. Om meer pannenkoeken te bakken kun je de hoeveelheid ingrediënten verdubbelen.


Welke pannenkoeken zou jij graag eens uitproberen?
Liefs, Gea

 

Dit artikel betreft een samenwerking. 

Advertenties

13 Replies to “Recept: Magere kwark pannenkoeken met kokos en banaan”

  1. klinkt lekker alleen mag in de ingredienten niet en maak mijn pannekoeken daarom altijd met marscapone en ei en kaneel 😀

  2. Dat klinkt allesbehalve slecht – heb vroeger wel eens vaker een pannekoek gegeten met daartussen dan banaan en choco, maar denk wel dat ik het zo ook ga lusten 🙂

  3. Ik houd het meestal heel basic: gewoon pannenkoekenmix met ei en melk, en als de pannenkoek klaar is met stroop erover.

  4. ik doe het liefste chocoladesaus over mijn pannenkoeken. Volgens mij past dat ook prima bij jouw recept. Ik heb het in ieder geval opgeslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *