Druppels om rode en geïrriteerde ogen te verzachten by hooikoorts

Het mooie weer is nu eindelijk begonnen! Ontzettend blij zijn wij natuurlijk met het prachtige zonnige weer, helaas is er een nadeel als jij last heb van hooikoorts. De pollen zijn namelijk met het warme weer juist aanwezig, dat maakt dat je flink last krijgt van rode, pijnlijke en vermoeide ogen. Thuis hebben mijn man en ik allebei last van hooikoorts, daarnaast heb ik nog last van huisstofmijt allergie. Geïrriteerde ogen hebben wij dan wel regelmatig als wij heerlijk genieten van het zonnetje buiten of tijdens het fietsen. Ik kreeg oogdruppels thuis gestuurd van VisionDirect die speciaal zijn voor rode en geïrriteerde ogen. Hier werden wij natuurlijk nieuwsgierig naar om uit te proberen.

Wat is hooikoorts?

Tegenwoordig praten veel mensen over hooikoorts. Hooikoorts is eigenlijk een overgevoeligheidsreactie van je lichaam op stuifmeel van bepaalde grassen, planten en bomen. Als deze volop in de bloei staan, komt het stuifmeel (pollen) vrij en zweeft het door de lucht. Vervolgens adem jij dit in. De overgevoeligheid van stuifmeel ontstaat doordat het afweermechanisme van je lichaam in de war is. In het lichaam ontstaat een allergische reactie, hierbij komt het stofje histamine vrij. Het stofje histamine zorgt er voor dat bij jouw de hooikoorts klachten optreden. Bij een hooikoorts aanval raken de slijmvliezen geïrriteerd, met name de slijmvliezen in je neus en keelholte en de slijmvliezen bij je ogen.

Wat zijn de symptomen?

De overgevoeligheid van bepaalde stoffen kunnen spontaan ontstaan, zonder dat jij er eerst last van had. Met name het stuifmeel van gras (graspollen) en boompollen kunnen leiden tot allergische reacties van hooikoorts. Net als bij bloemen en planten verspreidt het gras zich door weg gewaaide graszaad. Vooral bij warme en winderige dagen kunnen er veel pollen door de lucht zweven. Als het reent spoelen de pollen weer uit de lucht en zal jij minder last hebben van hooikoorts. Veel voorkomende hooikoorts symptomen zijn:
* Loopneus
* Tranende ogen
* Niesbuien
* Verstopte neus
* Benauwdheid
* Jeuk

Tips bij hooikoorts:

Allergietest bij de huisarts

Herken jij bepaalde klachten die te te maken hebben met hooikoorts? Overleg eventueel met jouw huisarts om eens een allergietest te doen. Zelf heb ik dit in het verleden gedaan, waarbij een kleine hoeveelheid stofjes in de warm wordt geprikt. Deze stofjes worden genummerd zodat de juiste stof bij de reactie kan worden afgelezen. Na een aantal minuten zal er een reactie verschijnen van een bultje op de arm. Zo kan men aantonen hoe gevoelig jij bent voor een bepaalde stof zoals graspollen, huisstofmijt, etc.

Hooikoorts medicatie

Vaak beginnen mensen op het moment dat de klachten ontstaat. Vaak werken deze medicijnen juist beter als ze ruim van te voren worden ingenomen. Zijn de klachten op het moment begonnen als jij ze in neemt, dan zal het de symptomen verzachten.

Het dragen van een zonnebril

Om rode of geïrriteerde jeukende ogen te voorkomen, kan het dragen van een zonnebril de hooikoorts klachten verminderen. Vooral op dagen waarbij het ontzettend warm is kan dit een help middel zijn. Wrijven maakt namelijk de kans om de jeuk erger te maken in de ogen. De pollen zweven door de lucht, zo kan het pol minder snel bij jouw ogen terecht komen. Bovendien zal jij minder snel met je handen aan je ogen komen.

Het huis door luchten 

Iedereen houdt natuurlijk van frisse lucht in huis. Als jij last van hooikoorts heb kun jij het best de ramen open zetten als de pollen op het moment nog op zijn minst aanwezig zijn. Dit zal in het begin van de morgen zijn. Zo slaap jij lekker fris in je slaapkamer, maar heb je minder hooikoorts klachten als jij in huis bent.

In de avond je haar wassen

Heb je heerlijk genoten van een heerlijke BBQ, een strand middag of wezen zonnen in de tuin. Geniet in de avond van een frisse douche, waarbij jij je haar en lichaam goed afspoelt. Was je haar vooral goed, aangezien er resten van pollen in je haar kunnen zitten. Dit voorkomt pollen op het kussen, dit zorgt er voor dat er een goede nachtrust zal zijn zonder hooikoorts klachten.

De oogdruppels

 • Druppels voor pijnlijke, rode en geïrriteerde ogen
  Blink Intensive shooting eye drops

Ik ben ontzettend blij dat het warme zonnige weer is begonnen, maar daarnaast natuurlijk ook de hooikoorts klachten aan zullen nemen. Vooral tijdens het fietsen naar het werk merk ik dat ik veel begin te niezen, daarnaast soms last heb van jeukende en geïrriteerde ogen. Mijn man heeft van de hooikoorts klachten nog meer last en heeft de druppels meteen getest. De druppels zijn makkelijk in het oog aan te brengen. Na het gebruik van de druppels voelt het meteen als een verlichting. De ogen worden vochtiger en daarnaast trekt de jeuk ook rustig weg. De roodheid van het oog heeft even tijd nodig, maar het voelt fijn aan. De druppels kunnen daarnaast ook prima gebruikt worden in combinatie met contactlenzen.

 • Druppels voor contactlenzen en droge ogen
  Everclear drops

Deze druppels zijn te gebruiken bij drogen ogen, daarnaast bij het dragen van contactlenzen. De druppels zorgen er voor dat het oog goed vochtig wordt. Draag je lenzen? Dan zijn ze door het gebruik van deze vloeistof makkelijk aan te brengen en zal het dragen van lenzen prettiger zijn. Zelf dragen mijn man en ik geen lenzen, maar hebben het gebruikt om bij hooikoorts de droge ogen vochtiger te maken.

VisionDirect

Bij VisionDirect kun je o.a. terecht voor contactlenzen, oogverzorging en lenzenvloeistof. Ze bieden een breed assortiment met verschillende middelen en merken. Een goede en snelle service van verzending van de bestelling. Ik kreeg de druppels netjes verpakt in een kartonnen doosje. VisionDirect heeft niet alleen voor Nederland, voor mijn Belgische bezoekers is de link naar de webshop VisionDirect.be

Conclusie

Wij zijn van mening dat allebei druppels prima zijn werk doen. De druppels voor pijnlijke, rode en geïrriteerde ogen werken bij hooikoorts prima als verzachting van de klachten. De jeuk en irritatie wordt verzacht, na een tijdje wordt de roodheid van het oog minder. Wij zijn tevreden met het resultaat.


Heb jij last van hooikoorts?

liefs gea van glamview

Dit artikel betreft een samenwerking in vorm van barter

You May Also Like

17 Comments

 1. Laura Vandenbroucke

  Goeie tips in je artikel! De helft helpt bij mij niet op dit moment door m'n zwangerschap (want m'n neus zit 24/7 dicht ..) maar kan me voorstellen dat alles prima helpt onder 'normale' omstandigheden! Goede tip van de oogdruppels!

  1. Glamview

   Misschien kunnen bepaalde tips nog voor je helpen. Succes met je zwangerschap 🙂

 2. Unknown

  Mijn oudste heeft zoveel last van hooikoorts..! Ik ga je tips zeker even uitproberen, dankjewel!

  1. Glamview

   Hopelijk kunnen sommige tips helpen.

 3. Ellen

  Het is er weer de tijd voor hè? Gelukkig heb ik er zelf geen last van, maar hoor het steeds meer om me heen. Ik geef je tips door aan een vriendin die op dit moment met dikke ogen rondloopt.

  1. Glamview

   Fijn! Ik hoop dat ze er wat aan heeft.

 4. felice

  's avonds je haren wassen ! dat is een heel goede tip. Dank je ik ga hem aan mijn dochter doorgeven

  1. Glamview

   Ik hoop dat ze er wat aan heeft 🙂

 5. Unknown

  Ik heb niet echt hooikoorts, toch jeuken mijn oogen ook een beetje in het hooikoortsseizoen. Bedankt voor de tip!

  1. Glamview

   Misschien heb je wat aan de tips inderdaad 🙂

 6. Unknown

  Druppels zijn fijn ja! Ik heb ze van de huisarts, zodat ik niets hoef te betalen, maar ik kan echt niet zonder oogdruppels in droge periodes.

  1. Glamview

   Ja dat scheelt wel als je ze krijgt van de H.A.

 7. Wanda

  Ik heb er gelukkig geen last van maar ik denk wel dat veel mensen baat hebben bij je tips!

 8. Beauty Treasures

  Als kind heb ik veel last gehad van hooikoorts, gelukkig nu niet meer. Want is heel vervelend.

 9. Kaylee

  Haha in de avond je haar wassen.. Ligt eigenlijk zó voor de hand maar nu je het zo zegt.. 🙂

  1. Glamview

   Het is logisch, maar het is wel een handige tip 😉

 10. Anne van Huis

  Ik zie het veel om me heen maar heb er zelf gelukkig geen last van!

Leave a Reply