We weten allemaal dat kinderen super snel groeien. Denk maar aan kinderkleding maten, bij kinderfietsen is dit ook aan de orde. BikeFlip heeft hier iets op bedacht: Het upcyclen van kinderfietsen (duurzaam kinderfietsen concept), want kinderen doen gemiddeld maar één jaar met een fiets. Ze zijn dan te groot geworden en de fiets te klein. Vervolgens staat de fiets een lange tijd in de schuur en wordt er niets meer mee gedaan. Zonde, daarom heeft BikeFlip een abonnement op een circulaire kinderfiets met omruil- en reparatieservice aan huis.

Bike Flip

Op de website van shop.Bike.Flip.nl kies je zelf een kinderfiets uit die je aanspreekt. Deze brengt Bike Flip dan bij je thuis. Het kan gebeuren dat je kind met de fiets een klein ongelukje krijgt, kapot gaat, dan komt Bike Flip hem graag voor je repareren. Is je kind gegroeid en toe aan een andere fiets? Dan kun je hem omruilen voor een groter exemplaar. Het fijne aan het duurzaam kinderfietsen concept is dat de oude fiets naar een ander kindje gaat. Ook vergeten kinderfietsen uit gemeentelijke fietsendepots krijgen een nieuwe leven. Kinderen en ouders worden er blij van, net als het milieu. 

Het duurzaam kinderfietsen concept is bedacht door Casparis Beyer. Hij zag tijdens zijn studie in Utrecht opeens overal leenfietsen in de stad. Volgens hem kon het wel allemaal iets duurzamer. Tijdens zijn studie opdracht bedacht hij samen met vier andere medestudenten BikeFlip. Op deze manier kwam Bike Flip terecht in de praktijk wat een prachtig bedrijf is geworden!

BikeFlip, Het duurzaam kinderfietsen concept

Op het moment is BikeFlip alleen nog maar beschikbaar in de provincie Utrecht en regio Amsterdam. Woon je buiten het servicegebied? Dan kun je de fiets bij BikeFlip opkomen halen en gratis bij BikeFlip laten repareren en flippen. Voor de kleinste fietsen kost een abonnement maar vijf euro per maand (loopfietsen en 12 inch), voor de middelmaten (16- tot 20-inch) €8,50 en voor de grotere kinderfietsen (22 tot 26 inch) betaal je €12,50 . Je hebt dan een goed werkende fiets, die passend is en goed werkt. Wanneer een fiets niet meer past kan de fiets worden omgewisseld, als er iets stuk is, repareren ze hem voor jou. Ik vind het een geweldig concept. Het is beter voor het milieu en tevens bieden ze een geweldige service.

Lees ook: Hoe kun je veilig fietsen met een kind? 4 belangrijke tips!

BikeFlip, duurzaam kinderfietsen concept

Tijd voor een andere kinderfiets!

Onze zoon gaat graag op zijn loopfiets naar buiten. Het liefst gaat hij zo snel mogelijk over het pad, en ontstaat er een brede lach op zijn gezicht. Als ouder ben je ontzettend blij om dit te zien, niet te vergeten de vooruitgang van je kind. Over een aantal maand is Julius 4 jaar oud en kan hij een mooie fiets verwachten met zijwielen. Het echte fietsen kan dan beginnen! Wij gaan een bezoek brengen op de website van BikeFlip! jij ook? Ik kan nu al niet wachten om het lieve gezichtje van ons zoontje te zien met zijn verjaardag.

Wat vinden jij van het duurzaam kinderfietsen concept van BikeFlip?

liefs gea van glamview

 

Samenwerking

Advertenties

9 Replies to “BikeFlip, duurzaam kinderfietsen concept”

  1. Wat een geniaal idee, ik denk dat veel gezinnen van dit concept graag gebruik van willen maken

  2. Wat een goed idee, nu zou het mooi zijn als dat kan worden uitgevoerd in meer provincies

  3. Ja, ik hou hier dus heel erg van. Het scheelt zoveel tijd in de winkel. Ik weet nog dat ik als kind uren zoet was in de fietswinkel voor een nieuwe fiets, omdat mijn ouders alleen op zaterdag konden. Superdruk natuurlijk. Dit is echt een gat in de markt denk ik ❤️❤️❤️

  4. Ik vind het op zich wel heel goed klinken. Al denk ik dat wij het zelf ook niet zo slecht doen op onze eigen manier. We kopen over het algemeen de fiets altijd tweedehands en verkopen die ook weer door (voor een veel lager bedrag natuurlijk). Dit jaar heeft ze voor het eerst een nieuwe fiets gekocht. Maar wel deels met haar verjaardagsgeld en met de opbrengst van de verkoop van haar vorige fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *