Waarom kiezen voor een visgraat pvc vloer in huis? 3 voordelen

Een visgraat pvc vloer is ontzettend populair op het moment, en zelf verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wij zijn aan het oriënteren voor een nieuwe vloer in huis. Een visgraat pvc vloer gaat ons voorkeur dan ook naar uit. Wat zijn de voordelen van deze vloer? Ik leg het jou hieronder stap voor stap uit. 

 • Ideaal voor een appartement, tussenwoning of in een flat.

Wij wonen in een appartement en hier is een pvc vloer ideaal voor. Dit geldt ook voor een tussenwoning of een flat. Pvc vloeren werken geluiddempend waardoor de buren geen overlast hebben van harde geluiden. Houdt er rekening mee dat je altijd wel iets zult horen, dit is niet te vermijden. Je kent de geluiden van rondlopende voeten of pootjes van je hond of kat, vooral schoenen met een kleine hak kun je goed horen. Pvc visgraat leggen is makkelijk en fijn voor een geluiddempende werking.

 • Een visgraat PVC vloer is makkelijk in onderhoud

Een pvc vloer is makkelijk in onderhoud, je hoeft enkel regelmatig te stofzuigen en te dweilen om de vloer mooi te houden. Je hoeft geen speciale onderhoud te doen zoals een nieuwe beschermlaag of te boenen om alles echt schoon te krijgen. De vloer slijt minder snel en het vervangen is minder snel nodig. Vaak is het een investering die een langere periode mee kan, dit scheelt geld.

Pvc vloeren zijn daarin tegen heel populair en worden regelmatig verkocht. Vooral met een visgraat motief omdat het een mooie uitstraling geeft in het interieur. Als een vloer langer mee gaat, is een investering in een vloer prima te doen. Een pvc visgraat vloer is zelfs voordeliger dan de houten variant. Dit heeft weer met onderhoud te maken en schoonmaken etc.

3 voordelen van een visgraat pvc vloer in huis. Woonkamer met stoelen en een visgraat pvc vloer.

 • De keuze is reuze aan PVC vloeren
Gelukkig is er genoeg keuze, als het gaat om de mogelijkheden voor een visgraat pvc vloer. Er zijn verschillende varianten en kleuren waar je uit kan kiezen. Zo hebben wij een lichte visgraat vloer op het oog en moet hij niet te donker zijn.

Het is handig om een moodboard te maken voor de je uiteindelijk beslist welke kleur je gaat nemen. Zo kun je precies zien of het mooi staat in de rest van je interieur. Wij hebben wit en zwarte kleuren in huis. Hierbij is een lichtere vloer prima, maar de kleur moet niet te geel worden vind ik persoonlijk. Daarna is het leuk om alles in te richten naar eigen smaak.

 • Als je twijfelt over het kiezen van een echt houten vloer of een pvc vloer, dan hoef je daar niet heel druk om te maken. Een pvc vloer geeft een authentieke uitstraling van een echte houten vloer. Het verschil zal niet snel opvallen.

Wat vind jij van een visgraat pvc vloer?

 

Dit artikel betreft een samenwerking.

You May Also Like

3 Comments

 1. Alexandra | asseenbyalex.com

  Jaa visgraat is zo mooi! Wij hebben beneden eikenhout en op zolder PVC, echt top!

  xx Alex | asseenbyalex.com

 2. Rachel Kromdijk

  Wij wilden ook heel graag een visgraat vloer, maar uiteindelijk niet gedaan omdat de kamer langer moest lijken. En als we visgraat hadden gekozen dan was het een stuk drukker. Dus uiteindelijk zijn wij gegaan voor lange en brede stroken pvc en de keuken hebben we een andere pvc tegel gegeven zodat dit mooi in elkaar overloopt! maar ik blijf het mooi vinden hoor..

 3. Edith-Sofia

  Oeeh ja ik vind visgraat zo mooi! Denk er zeker over na om dat in ons volgende huisje te nemen.

Leave a Reply