30 september 2020

Deze 3 voordelen heeft een visgraat pvc vloer

Deze 3 voordelen heeft een visgraat pvc vloer

Wij zijn toe aan een nieuwe vloer in ons appartement. Op het moment hebben wij een mooie donker bruine laminaat vloer, die hier en daar wat beschadiging heeft, maar ook zie je hier helaas veel op. Deze vloer hebben wij nu vijf jaar in ons huis liggen, tijd voor iets nieuws! Onze voorkeur gaat op het moment uit naar een visgraat vloer in een lichte kleur. Hoewel wij nog steeds aan het oriënteren zijn, weten wij ook nog niet wat voor soort visgraat vloer het gaat worden. Ik zie wel veel voordelen in een visgraat pvc vloer en wil deze graag met jullie delen. 


Ideaal voor in een appartement, tussenwoning of een flat

Wij wonen in een appartement en hier is een Pvc vloer ideaal voor. Dit geldt ook voor een tussenwoning of een flat. Pvc vloeren werken geluiddempend waar door je buren geen overlast hebben van harde geluiden. Houdt er rekening mee dat je altijd wel iets zult horen, dit is niet te vermijden. Je kent de geluiden van rondlopende voeten of pootjes van je hond of kat, vooral schoenen met een kleine hak kun je goed horen. Pvc visgraat leggen is makkelijk en fijn voor een geluiddempende werking. 

Makkelijk in onderhoud

Een pvc vloer is makkelijk in onderhoud, je hoeft enkel regelmatig te stofzuigen en te dweilen om de vloer mooi te houden. Je hoeft geen speciale onderhoud te doen zoals een nieuwe beschermlaag of te boenen om alles echt schoon te krijgen. De vloer slijt minder snel en het vervangen is minder snel nodig. Vaak is het een investering die een langere periode mee kan, dit scheelt geld. Pvc vloeren zijn daarin tegen heel populair en worden regelmatig verkocht. Vooral met een visgraat motief omdat het een mooie uitstraling geeft in het interieur. Als een vloer langer mee gaat, is een investering in een vloer prima te doen. Een pvc visgraat vloer is zelfs voordeliger dan de houten variant. Dit heeft weer met onderhoud te maken en schoonmaken etc.

De keuze is reuze!

Gelukkig is er genoeg keuze, als het gaat om de mogelijkheden voor een visgraat pvc vloer. Er zijn verschillende varianten en kleuren waar je uit kan kiezen. Zo hebben wij een lichte visgraat vloer op het oog en moet hij niet te donker zijn. Het is handig om een moodboard te maken voor de je uiteindelijk beslist welke kleur je gaat nemen. Zo kun je precies zien of het mooi staat in de rest van je interieur. Wij hebben zelf wit en zwarte kleuren in huis, een lichtere vloer past er prima bij, maar de kleur moet niet te geel worden vind ik persoonlijk. 

Als je twijfelt over het kiezen van een echt houten vloer of een pvc vloer, dan hoef je daar niet heel druk om te maken. Een pvc vloer geeft een authentieke uitstraling van een echte houten vloer. Het verschil zal niet snel opvallen.


Zou jij kiezen voor een mooie visgraat vloer?

Liefs gea


Dit artikel betreft een samenwerking. 

3 opmerkingen

 1. Jaa visgraat is zo mooi! Wij hebben beneden eikenhout en op zolder PVC, echt top!

  xx Alex | asseenbyalex.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij wilden ook heel graag een visgraat vloer, maar uiteindelijk niet gedaan omdat de kamer langer moest lijken. En als we visgraat hadden gekozen dan was het een stuk drukker. Dus uiteindelijk zijn wij gegaan voor lange en brede stroken pvc en de keuken hebben we een andere pvc tegel gegeven zodat dit mooi in elkaar overloopt! maar ik blijf het mooi vinden hoor..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeeh ja ik vind visgraat zo mooi! Denk er zeker over na om dat in ons volgende huisje te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen