Ik ben veel van mijn kookboeken aan het door bladeren en kijk af en toe rond op internet. Hoewel ik recepten na maken leuk vind, ben ik ook recepten aan het omtoveren tot een eigen creatie. We kregen thuis vrienden op bezoek die gezellig een hapje kwamen eten, ons idee was dan ook om een zelf gemaakte tagliatelle te maken, met roomsaus, champignon en zalm. Ik heb de saus gemaakt op basis van Alpro Soja Cruisine Light.
Tagliatelle met soja roomsaus, champignon, bosui en zalm
Ingrediënten
Tagliatelle (voor twee personen)
Gerookte zalm
750 gram champignons
3 kleine bosuien
1 teentje knoflook
Alpro Soja Cruisine (Light)
2 eetlepels fijngesneden bieslook
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1 eetlepel basilicum kruiden
Olijfolie
Versgemalen peper
Zout naar smaak

Bereidingswijze
Kook de tagliatelle volgens de aangegeven bereidingswijze op de verpakking. Snij de champignon, bosuien, knoflook in kleine stukken. Verhit de olijfolie in de pan, en voeg de champignon, knoflook en bosui toe. Laat dit op zacht vuur even bakken, en draai het af en toe om met een spatel. Snijd vervolgens de gerookte zalm in kleine reepjes, en voeg deze ook toe. Laat her vuur op een zacht pitje staan, en snijd vervolgens alle kruiden fijn.
Voeg in het bak mengsel, de Alpro Soja Cruisine (light) toe, en meng het geheel goed door elkaar tot er een saus substantie ontstaat. Voeg de vers fijn gesneden kruiden toe aan de saus, en ook de basilicum kruiden. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper, en zout. Als de tagliatelle gaar is, giet het water voorzichtig af, en voeg het toe aan de saus. Meng de saus en de Tagliatelle met soja roomsaus goed door elkaar. Eet smakelijk!
Malou | Blonde Blossom
21 november 2016 at 08:44Dit ziet er echt heerlijk uit! Wil ik zeker een keertje proberen. X
Glamview
21 november 2016 at 17:12Bedankt malou!
Unknown
21 november 2016 at 08:44Hmm ik heb al een paarvdagen zin in pasta maar nu nu al helemaal. Meestal bedenken we zelf wat of we kijken in onze kookboeken voor inspiratie hihi x
Glamview
21 november 2016 at 17:12Ja dat doe ik zelf ook altijd 🙂
Anne | Healthyfoodlove
21 november 2016 at 13:04Yum, ziet er verrukkelijk uit! Ik schuif stiekem vaak bij mijn moeder aan voor het avondeten (scheelt weer zoeken naar een recept).
Glamview
21 november 2016 at 17:11Dat is ook altijd goed! Haha dat doen wij ook wel eens
Unknown
21 november 2016 at 15:19Hm, ziet er fantastisch uit!
Glamview
21 november 2016 at 17:11Bedankt Silke! Het is ook zeker heerlijk!
Rebecca
21 november 2016 at 16:26Oeh yum! Ben dol op pasta met zalm!
De Dotties
22 november 2016 at 12:46Ziet er heerlijk uit! Ik haal wel vaak mijn inspiratie van Pinterest.
Chelsey Meijners
22 november 2016 at 14:40Ooh lekker! Ziet er heerlijk uit 🙂
DramaQueen
22 november 2016 at 18:10Jammie! Ziet er lekker uit! Xx
kimmetjekims
23 november 2016 at 09:24Gea, wat doe je me aan! Dit ziet er echt heerlijk uit. Ik ben niet zo'n viseter, maar dit zou me wel aantrekken 🙂
Stacey Barber
24 november 2016 at 12:40This looks amazing! I love the look of this, pasta is my life so I think I will have to make it!
Fix Me In Forty Five – A Beauty & Lifestyle Blog
Blog Lovin' // Instagram
xx