Ik ben veel van mijn kookboeken aan het door bladeren en kijk af en toe rond op internet. Hoewel ik recepten na maken leuk vind, ben ik ook recepten aan het omtoveren tot een eigen creatie. We kregen thuis vrienden op bezoek die gezellig een hapje kwamen eten, ons idee was dan ook om een zelf gemaakte tagliatelle te maken, met roomsaus, champignon en zalm. Ik heb de saus gemaakt op basis van Alpro Soja Cruisine Light.

Tagliatelle met soja roomsaus, champignon, bosui en zalm

Ingrediënten 

Tagliatelle (voor twee personen)
Gerookte zalm
750 gram champignons
3 kleine bosuien
1 teentje knoflook
Alpro Soja Cruisine (Light)
2 eetlepels fijngesneden  bieslook
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1 eetlepel basilicum kruiden
Olijfolie
Versgemalen peper
Zout naar smaak

Tagliatelle met soja roomsaus, champignon, bosui en zalm
Bereidingswijze

Kook de tagliatelle volgens de aangegeven bereidingswijze op de verpakking. Snij de champignon, bosuien, knoflook in kleine stukken. Verhit de olijfolie in de pan, en voeg de champignon, knoflook en bosui toe. Laat dit op zacht vuur even bakken, en draai het af en toe om met een spatel. Snijd vervolgens de gerookte zalm in kleine reepjes, en voeg deze ook toe. Laat her vuur op een zacht pitje staan, en snijd vervolgens alle kruiden fijn.

Voeg in het bak mengsel, de Alpro Soja Cruisine (light) toe, en meng het geheel goed door elkaar tot er een saus substantie ontstaat. Voeg de vers fijn gesneden kruiden toe aan de saus, en ook de basilicum kruiden. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper, en zout. Als de tagliatelle gaar is, giet het water voorzichtig af, en voeg het toe aan de saus. Meng de saus en de Tagliatelle met soja roomsaus goed door elkaar. Eet smakelijk!

liefs gea van glamview 

Advertenties

14 Replies to “Recept: Tagliatelle met soja roomsaus, champignon, bosui en zalm.”

  1. Hmm ik heb al een paarvdagen zin in pasta maar nu nu al helemaal. Meestal bedenken we zelf wat of we kijken in onze kookboeken voor inspiratie hihi x

  2. Yum, ziet er verrukkelijk uit! Ik schuif stiekem vaak bij mijn moeder aan voor het avondeten (scheelt weer zoeken naar een recept).

  3. Gea, wat doe je me aan! Dit ziet er echt heerlijk uit. Ik ben niet zo'n viseter, maar dit zou me wel aantrekken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *