Al een poos terug hadden wij een datum laten vast zetten om een 20 weken echo te laten maken. Een bijzonder, maar vooral een spannend moment om via een echo de baby van top tot teen te laten checken of alles goed is. Op woensdag 17 Oktober was het voor ons zo ver, de 20 weken echo en geslachtsbepaling van onze kleine wonder. 

Gender reveal

Mijn man was al een aantal dagen voor de datum zenuwachtig voor de check up van de baby, wat natuurlijk heel normaal is. Bij mij begon de spanning de nacht voor de datum echt aan te nemen. Ik heb veel wakker gelegen, heen en weer zitten woelen in bed. Denkend of de kleine wel gezond zou zijn en of het een meisje of jongen zou worden. 

Op de dag zelf waren wij beide best kalm en lieten we het maar over ons heen komen. Samen zijn we naar de binnenstad van Groningen gefietst waar de echo praktijk zit. Mijn schoonzus stond al op ons te wachten, aangezien zij ook graag bij de echo aanwezig wou zijn. Bij binnenkomst heb ik vertelt hoe het met mij ging en moesten wij nog een aantal dingen aangeven wat belangrijk was voor de check up. Daarnaast hebben wij aangegeven dat wij het geslacht graag opgeschreven wouden hebben voor later zo dat het voor ons ook een verrassing zou zijn voor de Gender Reveal party in de avond.

20 week echo en Gender Reveal party

Het was dan ook ontzettend bijzonder om de kleine weer te zien via de echo op het grote beeldscherm in de praktijk. Het was volop aan het bewegen met de beentjes en armen. De kriebels in mijn buik die ik al een aantal week voelde, maakten mij duidelijk dat ik de baby dus echt voelde. Wat bijzonder! Een roze wolk idee heb je zeker op een moment als deze.

Tijdens de check up wordt alles tot in de details goed na gekeken, wat zeker logisch is natuurlijk. Op het scherm konden wij dan ook alles volgen. Alle organen, aderen, boten etc worden goed bekeken. Wel hebben wij bij de geslacht check de andere kant opgekeken zodat het een verassing voor ons zou blijven of het een meisje of jongen zou zijn. Na dat alles goed is gecheckt, kregen wij te horen dat alles er goed uit zag. Een grote opluchting voor ons, de gezondheid van onze wonder is natuurlijk het aller belangrijkste. Tijdens het bekijken van de foto’s die zijn gemaakt tijdens de echo, schreef zei op een papier wat het geslacht was. De brief werd in een envelop gestopt, met op de voorkant het woord ‘geheimpje’. Ik heb de envelop netjes in mijn tas gehouden tijdens het lunchen bij Ikea en natuurlijk bij thuis komst netjes weg gelegd op de kast voor s’avonds.

In de middag hebben wij mijn schoonzus opgehaald en hebben wij met z’n 3en boodschappen gedaan voor de mini Gender Reveal party die wou hebben georganiseerd voor onze familie. Een klein gezellig samen zijn waarbij wij het geslacht zouden onthullen in het bij zijn van onze naasten. Bij thuis komst heb ik samen met mijn schoonzus het huis versierd met roze en blauwe ballonen, slingers en hebben wij een glutenvrije cake gebakken en versierd met roze en blauwe muisjes. Daarnaast natuurlijk heerlijke hapjes klaargemaakt en taart klaar gezet. 

 Gender Reveal party onthulling ballon
Om 7 uur was het dan zover! Mijn ouders, broer, mijn man zijn zus en moeder waren aanwezig. Na een rondje koffie, thee en gebak was het dan zover om het geslacht te onthullen. Mijn schoonzus hebben wij aangewezen om als eerste de envelop open te laten maken in de slaapkamer. Zij zou dan een XXL ballon vullen met de juiste kleur confetti. Toen het moment kwam werden mijn man en ik echt nerveus. Na een aantal foto’s maken was dan daar het moment om met een naald de ballon kapot te prikken. 
onthulling geslacht baby ballon
Een echt bijzonder moment om je familie te zien aan de overkant en je man in de ogen aan te kijken bij het moment van de onthulling. Boem! Daar ging de zwarte XXL Ballon op in de lucht met de confetti in de kleur van het geslacht. Het filmpje heb ik terug gezien, waarop ik duidelijk mijn hand voor de mond houdt van opluchting, geluk en blijdschap. De ogen van mijn man spraken boek delen. Het was waar wat wij steeds dachten, het is een JONGEN! Vol blijdschap pakten wij elkaar vast en kregen tranen in de ogen. Een prachtig moment en zo blij dat wij waren!
Na de onthulling van het geslacht was iedereen blij verrast. Het is een Jongen! Wij als toekomstige ouders hadden het vermoeden al, maar het is dan eindelijk officieel bevestigd. We kunnen nu heerlijk winkelen voor jongens kleren! Als vrouw natuurlijk hellemaal leuk. De rest van de avond hebben wij gezellig samen gezeten, genoten van koffie, thee, heerlijke hapjes en leuke verhalen. Ook kregen wij een aantal kleine cadeau’s: een pak luiers maat 1, knisper knuffel dier, een broekje, rammelaar met panda en twee paar witte sokjes voor de kleine. 
Wauw! Een bijzonder en vooral gezellige dag was het zeker. Een moment die moeilijk te omschrijven is, maar mee moet maken om te beseffen wat wij voelen tijdens het door prikken van de zwarte XXL ballon. Een Gender Reveal party is echt een leuke manier om het geslacht te onthullen vinden wij. 
 

Zouden jullie een Gender Reveal party organiseren om het geslacht bekend te maken?

liefs gea van glamview

 

Advertenties

26 Replies to “20 week echo en Gender Reveal party”

 1. Ik vind dit echt een leuke manier om erachter te komen, had ik zelf ook willen doen maar wij hebben dat toen toch niet gedaan. Leuk dat jullie een jongetje krijgen, maar vooral dat alles gezond is natuurlijk 🙂

 2. Toen onze dochters op komst waren, was dit nog niet in en daar ben ik eerlijk gezegd wel een beetje blij om. Dat onze baby's meisjes zouden worden, was ons geheimpje en dat had ook zijn charmes. Maar tijden veranderen en ik kan me voorstellen dat ook zo'n feestje een fijn moment is.

  1. Ook dat is zeker leuk om geheim te houden. Wij vonden dit een leuk moment samen met onze ouders en broer en zus 🙂

 3. wat fijn dat je zwangerschap zo goed verloopt ! En als antwoord op je vraag: ik heb nooit willen weten wat HET was, tot ik HET baarde…

  1. Ja dat vindt ik zelf ook fijn. Blijft wel spannend. Voor iedereen natuurlijk zijn eigen keuze over het te vertellen ook ^^

 4. Wat leuk zeg, heel bijzonder om dat allemaal te mogen mee maken. Voor mij is het nog iets te vroeg maar kijk er wel naar uit, veel geluk!

 5. Het was nooit in ons opgekomen om een gender reveal party te doen. Wel hebben we de oma's cadeautjes gegeven waaruit het geslacht dan bllek. Maar ik vind het wel heel bijzonder dat je jezelf ook op die manier liet verrassen, echt heel leuk!

  1. Dat is ook een leuke manier vindt ik. En inderdaad voor ons was het ook ontzettend spannend omdat wij zelf ook nog niet hadden gehoord wat het zou zijn.

 6. Ik vind dit zo een leuk concept! het verzwijgen van het geslacht vind ik eigenlijk wat passé wat voor nut heeft het. Naar dit soort bijeenkomst zou ik enorm uitkijken! Zo spannend! 🙂 geniet van jullie zwangerschap x

  1. Vroeger kon het ook niet anders inderdaad, tegenwoordig weten de meeste mensen toch al snel wat het wordt. Ik vind het wel juist ontzettend leuk om het met mensen te delen, daarnaast gericht te kunnen shoppen voor de kleine.

 7. Wat een leuke manier van bekend maken Gea! (: super leuk dat jullie ook een jongetje krijgen. Fijn dat het kindje ook gezond is, daar gaat het uiteindelijk om toch.

  1. Bedankt Kirsten! Het gaat inderdaad om de gezondheid van de kleine, maar zijn zeker blij dat wij nu weten wat het wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *