De eerste keer zwemmen met onze zoon was tijdens onze vakantie in Spanje. Als kersverse ouders van ons eerste kind vonden wij dit natuurlijk ontzettend spannend. Om zorgloos te kunnen zwemmen met je kind, kies je het beste voor een goede, passende zwemluier. Net als bij een normale luier, bestaat er ook een gewone zwemluier en een  wasbare zwemluier. Hieronder vertel ik jou meer over de voordelen van de wasbare zwemluier. Lees je gezellig mee?

zorgeloos zwemmen met je kind? met wasbare zwemluiers hoef jij je niet zorgen te maken. Ze zijn herbruikbaar en duurzaam!

 

De voordelen van de wasbare zwemluier

De wasbare zwemluier
Een wasbare zwemluier is gemaakt van een waterdichte en ademende buitenkant, met aan de binnenkant nylon gaas dat de functie van een normale zwemluier op zich neemt. Een wasbare zwemluier heeft een elastiek die mooi aansluit op het lichaam van je kind. De meeste wasbare zwemluiers hebben dan ook een drukknoop sluiting, zijn daarom verstelbaar en gaan lang mee. Na het wassen van de wasbare zwemluier kun je hem weer opnieuw gebruiken. Als je vaak met je kind gaat zwemmen, dan is een wasbare zwemluier een beter optie. Een wasbare zwemluier is duur in aanschaf, maar uiteindelijk scheelt het enorm in de kosten in vergelijking met een zwemluier, het is duurzaam en ze zijn in mooie printjes en designs te verkrijgbaar.

De weg werp zwemluier
Een weg-werp zwemluier komt in een grote hoeveelheid in een pak. Hier betaal jij een bedrag aan, die elke keer het zelfde is. Het voordeel is wel dat de weg-werpluiers in de aanbieding kunnen zijn, waardoor je meer kan in slaan tegen een lagere prijs. De weg-werp zwemluiers hebben aan de zijkant een speciale anti-lekrand en zijn hersluitbaar. De hersluitbare sluiting kan tevens goed op het lichaam aansluiten. Met deze zwemluier kun jij je kind een zwempak of zwembroek aan doen, maar dat hoeft niet. Na gebruik gooi je ze gemakkelijk in de prullenbak. Deze weg-werp zwemluiers ken ik met een leuke print van het visje Nemo.

Zorgeloos zwemmen met je kind? met wasbare zwemluiers lukt dat prima. Ze zijn herbruikbaar en duurzaam!
Hoe werkt een zwemluier?

Een zwemluier is een luier die speciaal is gemaakt om mee te zwemmen. Als jij je kind een normale luier zou om doen tijdens het zwemmen, dan zou de luier zich volzuigen met water. Een zwemluier daarin tegen doet dit niet. Deze zakt niet af tijdens het zwemmen en wordt niet zwaar. Je kind kan in alle vrijheid genieten van het zwemmen en jij als ouder hoeft je hier over niet zorgen te maken.

Het handig is handig om tijdens het zwemmen een aantal zwemluiers bij de hand te hebben. Een normale luier neemt alles op, maar dit is niet het geval bij een (wasbare)zwemluier. Deze houdt grote ongelukjes goed tegen. Neem wel altijd een extra (wasbare)zwemluier mee naar je zit plek, als er een ongelukje gebeurt, kun je direct een nieuwe om de billen schuiven.

Let altijd goed op de juiste maten!

Net als bij een gewone luier, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Dit geldt voor de weg-werp en de wasbare zwemluiers. Op de verpakking van de weg-werp luiers staat duidelijk vermeld welke maat je in de handen hebt. Wasbare zwemluiers kun je online bestellen, hierbij staat vermeld om welk merk het gaat, welke maat het is en hoeveel kilo het kind voor het broekje moet zijn. Als jij je hier aanhoud weet je zeker dat je zorgeloos kan zwemmen met je kindje.


liefs gea van glamview

Dit artikel betreft een samenwerking

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *