Een nieuw seizoen! Dat betekend dat we nu eindelijk kunnen stellen dat het najaar is begonnen. Ik wordt helemaal vrolijk, als ik samen met mijn hond de gekleurde bladeren op de grond zie liggen. In het najaar krijg ik altijd zin om in huis activiteiten te doen, zoals bakken. Afgelopen donderdag middag heb ik samen met mijn moeder een heerlijke boekweitcake gemaakt. Het recept vind je hier.

Boekweitcake met appel, rozijn en kaneel

Na fijne inspiratie op gedaan te hebben via Pinterest, heb ik een recept gevonden die ik zeker wou gaan uit proberen. Dit recept heb ik echter helemaal om gegooid, naar eigen keuze en passend bij mijn eigen voedingspatroon/dieet. Het is een boekweitcake geworden, met appel, kaneel en rozijn. Toepasselijk vond ik het recept dan ook bij het thema herfst die wij hebben uitgekozen. Ik krijg van de combinatie namelijk echt een najaar gevoel.

Recept | Boekweitcake met appel, rozijn en kaneel.
Recept | Boekweitcake met appel, rozijn en kaneel.

Ingrediënten 

200 gram boekweit meel
2 tl bakpoeder
2 eieren
1,5 eetlepel limoensap
2-3 eetlepel honing
2 eetlepels vloeibare boter (light)
200 milliliter Griekse yoghurt (2% vet)
2 geraspte appels zonder schil
3 kleine doosjes met rozijnen (anders op gevoel)
1 eetlepel kaneel
Snufje zout

Bereidingswijze Boekweitcake

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Meng de droge ingrediënten , het meel met de bakpoeder, zout, en kaneel in een kom. Voeg daarna de eieren, limoensap, honing, de Griekse yoghurt, en de vloeibare boter toe aan het droge mengsel. Klop dit geheel goed door elkaar heen met een garde. Zorg er voor dat er geen klonten gaan ontstaan in het beslag. Als het mengsel goed luchtig is, voeg dan de appel, en rozijnen toe, en meng ook dit goed door het beslag heen.

Zorg er voor dat de cakevorm goed is ingevet, en doe voorzichtig het cake mengsel in het vorm. Als het beslag goed is verdeeld, kan de cakevorm in de oven worden geplaatst voor circa. 45 minuten. Test met een vork of prikker, of de cake al goed gaar is van binnen. Als het er droog uit komt, is hij klaar.

Laat de cake goed afkoelen, snijd hem in vierkanten. Voor het bewaren van de cake, kun je deze in een goed afgesloten trommel bewaren. Het resultaat! Een heerlijke luchtige Boekweitcake met appel, kaneel en rozijn.

Eet smakelijk!

Advertenties

14 Replies to “Recept: Boekweitcake met appel, rozijn en kaneel.”

  1. Wat een heerlijk recept Gea, je cake ziet er echt heel lekker uit. Boekweitmeel is fijn hé om mee te werken? Ik heb er afgelopen week gevulde koeken mee gemaakt, echt super lekker!

  2. Heerlijke recept! Super lekker voor de herfst ook zeg! En het fijne is dat ik al deze ingrediënten al in huis heb 🙂

  3. Ohh dit ziet er zo goed uit! De combi appel, rozijn en kaneel vind ik altijd zó lekker! Ook lekker herfstig 🙂

  4. Oeh dit klinkt wel heel erg lekker!ik heb nog nooit iets van boekweit gebruikt of geproefd dus ik denk dat ik deze zeker een keertje ga maken.

  5. Wow, die foto is echt de max, die straalt echt zoveel herfst uit! Ik speel dit recept door naar mijn moedertje, die gaat dit met plezier in elkaar prutsen 😉 Liefs!

    1. Bedankt Silke! Heel fijn om te horen dat de fito zo in de smaak valt 🙂 ik ben benieuwd wat jou moeder er van zal vinden. Zelf vind ik hem echt heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *