Boekweitcake met appel, rozijn en kaneel
Na fijne inspiratie op gedaan te hebben via Pinterest, heb ik een recept gevonden die ik zeker wou gaan uit proberen. Dit recept heb ik echter helemaal om gegooid, naar eigen keuze en passend bij mijn eigen voedingspatroon/dieet. Het is een boekweitcake geworden, met appel, kaneel en rozijn. Toepasselijk vond ik het recept dan ook bij het thema herfst die wij hebben uitgekozen. Ik krijg van de combinatie namelijk echt een najaar gevoel.


Ingrediënten
200 gram boekweit meel
2 tl bakpoeder
2 eieren
1,5 eetlepel limoensap
2-3 eetlepel honing
2 eetlepels vloeibare boter (light)
200 milliliter Griekse yoghurt (2% vet)
2 geraspte appels zonder schil
3 kleine doosjes met rozijnen (anders op gevoel)
1 eetlepel kaneel
Snufje zout
Bereidingswijze Boekweitcake
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Meng de droge ingrediënten , het meel met de bakpoeder, zout, en kaneel in een kom. Voeg daarna de eieren, limoensap, honing, de Griekse yoghurt, en de vloeibare boter toe aan het droge mengsel. Klop dit geheel goed door elkaar heen met een garde. Zorg er voor dat er geen klonten gaan ontstaan in het beslag. Als het mengsel goed luchtig is, voeg dan de appel, en rozijnen toe, en meng ook dit goed door het beslag heen.
Zorg er voor dat de cakevorm goed is ingevet, en doe voorzichtig het cake mengsel in het vorm. Als het beslag goed is verdeeld, kan de cakevorm in de oven worden geplaatst voor circa. 45 minuten. Test met een vork of prikker, of de cake al goed gaar is van binnen. Als het er droog uit komt, is hij klaar.
Laat de cake goed afkoelen, snijd hem in vierkanten. Voor het bewaren van de cake, kun je deze in een goed afgesloten trommel bewaren. Het resultaat! Een heerlijke luchtige Boekweitcake met appel, kaneel en rozijn.
Eet smakelijk!
Anne | Healthyfoodlove
12 oktober 2016 at 06:47Wat een heerlijk recept Gea, je cake ziet er echt heel lekker uit. Boekweitmeel is fijn hé om mee te werken? Ik heb er afgelopen week gevulde koeken mee gemaakt, echt super lekker!
Roos
12 oktober 2016 at 07:41Heerlijke recept! Super lekker voor de herfst ook zeg! En het fijne is dat ik al deze ingrediënten al in huis heb 🙂
Glamview
12 oktober 2016 at 14:20Handig! Ik ven benieuwd of je het recept gaat maken 🙂
Unknown
12 oktober 2016 at 09:19Klinkt heerlijk Gea! Zeker een recept om te bewaren 😉 Thanks for sharing en een hele fijne daggg.
Liefs, Merel
http://www.healthywanderlust.nl
Glamview
12 oktober 2016 at 14:21Bedankt! Jij ook!
marleen@burgertrutjes
12 oktober 2016 at 10:09Wauw ziet er echt super lekker uit!
Chantal Dumasy
12 oktober 2016 at 19:01Oh wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Zelfs de kleur is herfstig haha. Jummie!
Arjanne - a sky full of stars
12 oktober 2016 at 19:24Ohh dit ziet er zo goed uit! De combi appel, rozijn en kaneel vind ik altijd zó lekker! Ook lekker herfstig 🙂
Monique | WritingMonique
13 oktober 2016 at 09:02Oh, dit recept klinkt goed! Het ziet er zo lekker uit!
Unknown
13 oktober 2016 at 10:11Oeh dit klinkt wel heel erg lekker!ik heb nog nooit iets van boekweit gebruikt of geproefd dus ik denk dat ik deze zeker een keertje ga maken.
Unknown
14 oktober 2016 at 14:01Klinkt lekker! Ga ik eens proberen.
Glamview
18 oktober 2016 at 21:14Bedankt! Ik ben benieuwd wat je er van vind 🙂
Silke
17 oktober 2016 at 16:21Wow, die foto is echt de max, die straalt echt zoveel herfst uit! Ik speel dit recept door naar mijn moedertje, die gaat dit met plezier in elkaar prutsen 😉 Liefs!
Glamview
18 oktober 2016 at 21:16Bedankt Silke! Heel fijn om te horen dat de fito zo in de smaak valt 🙂 ik ben benieuwd wat jou moeder er van zal vinden. Zelf vind ik hem echt heerlijk.