Een goede nachtrust met een verzwaringsdeken? Ja, het is mogelijk! Een verzwaringsdeken draagt bij aan een minder onrustige en betere nachtrust. Als je last heb van lichamelijke klachten kan deze zware deken ook een goede oplossing voor je zijn! Zo heb ik klachten na aanleiding van een reumatische aandoening (Fibromyalgie). Ik kwam een artikel tegen waar hierover meer in stond en heb direct een verzwaringsdeken besteld. Ik ben om! Hieronder vertel ik jou meer over een verzwaringsdeken en wie weet is het ook een goede uitkomst voor jou! Lees je gezellig mee?

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is feitelijk een deken die zwaarder is gemaakt, net als de naam die het item heeft gekregen. Een verzwaringsdeken leg je boven op je dekbed en zorgt voor gelijkmatige druk op het lichaam van de persoon die er onder ligt. Door de zachte druk op het lichaam zorgt het ervoor dat het zenuwstelsel zich kan ontspannen. Het kan helpen bij betere nachtrust, het verminderen van angst, verbeteren van stemming en bij (lichamelijke) klachten verminderen. Het verzwaringsdeken geeft je een geborgen en veilig gevoel, waarbij je sneller in slaap zult vallen tevens vaster en dieper slaapt. Het verzwaringsdeken bevat uit meerdere lagen en bevat een vulling die voor de zwarte zorgt. Meestal bestaat deze vulling uit kraaltjes, plastic of glas.

Een goede nachtrust met een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken kan je bij een goede nachtrust ondersteunen. Je slaapritme kan zich herstelen, je begint weer goed in je vel te zitten en je zult minder (lichamelijke) klachten ervaren. Beter slapen, betekend minder stress, wat tevens een positief effect zal hebben op je gezondheid.

Je valt sneller in slaap door de druk van het verzwaringsdeken. Je zult een gevoel hebben van veiligheid en geborgenheid. Zie het als een fijne knuffel van je favoriete knuffelbeer. Naast dat je sneller in slaap valt zul je een goede nachtrust met een verzwaringsdeken ervaren. Mede door het veilige gevoel waar ik al over vertelde en je lichaam kan zich beter herstellen in de nacht. Zo wordt je de volgende dag uitgerust wakker, tevens zul jij je mentaal beter voelen.

Een goedenachtrust met een verzwaringsdeken

Welke zwaarte moet ik aanschaffen bij een verzwaringdeken?

De regel voor het kiezen van de juiste zwaarte van het verwaringsdeken is 10% van je lichaamsgewicht. Als je 75 kilo zou wegen, dan moet je kiezen voor een deken van 7 kilo. Als je rond de 100 Kilo week moet je een deken kiezen met een zwaarte rond de 10 kilo. De meeste verzwaringsdekens voor volwassen zijn 7, 9 en 11 kilo. Zelf heb ik een verzwaringsdeken van 7 kilo aangeschaft en die is voor mij dan ook perfect. Als jij je afvraagt of er ook voor kinderen verzwaringsdekens bestaan? Deze bestaan zeker. Lees je vooral goed in op de site of vraag het na in de winkel waar je het gaat kopen. De meeste verzwaringsdekens voor kinderen hebben zelfs een mooi motiefje die aantrekkelijk is voor het kind zelf.

Wat moet je nog meer weten over een verzwaringsdeken?

Het enige wat je kan ervaren door het verzwaringsdeken, is dat je er aan begint te wennen. Je zult op een gegeven moment gewent raken aan de zwaarte die je over je heen hebt liggen. Als je hier moeite mee hebt kun je eventueel een aantal keer in de week er onder gaan slapen, of juist als je moeizame nacht hebt, veel piekerd enzovoort. Wel is het goed om erbij te vermelden dat het bij slaapapneu de klachten kan verergeren door de druk van het deken. Eventueel ook bij mensen met ademhalingsproblemen, hart-en waatziekten of bloedsomloop proberen. Hier adviseer ik je om te overleggen met een specialist of juist je huisarts.

Heb jij al eens een verzwaringsdeken geprobeerd?

Lees meer: De invloed van een matras op je nachtrust
Wat is Fibromyalgie en wat betekend het voor mij?

liefs gea van glamview

Afbeelding afkomstig van Unsplash

Advertenties

7 Replies to “Een goede nachtrust met een verzwaringsdeken”

 1. Zelf heb ik een verzwaringsdeken om heel veel redenen. Reuma 2x, lymfeoedeem, ADD, ERS en PTSS. Om me heen hoorde ik er zoveel over en online las ik er ook veel over, maar ik heb me er wel extra in verdiepte ik ben gegaan voor een medische zonder parels, maar met een edelmetalen stoflaag er tussen. De mijne is 12 kg op 102kg (=volgens norm). De eerste nacht heb ik dikke 12 uur achterelkaar geslapen en op mijn sleeptracker mat en horloge zie ik dat ik eigenlijk niet meer wakker wordt. Als de katten me met rust laten en ik heb ineens diepe slaap. Nooit gehad door de combi add en PTSS. Ik zweer erbij.

  1. Hallo Lea,

   Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklasses, de meeste beginnen rond de €40 euro
   In het artikel vind je onder de anchor “verzwaringsdekens” een link naar BOL waar je direct op de pagina komt met diverse soorten.

 2. Ik heb sinds kort ook een verzwaringdeken. Ik merk er zoveel verschil in! Eerst dacht ik; naja het zal wel.. Maar slaap wel echt veel beter!

 3. Ik heb sindskort ook een verzwaringsdeken en vindt het heeeeeerlijk! Warmte onder de dekens blijft veel langer aanwezig en je voelt je zo geborgen. Inderdaad echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *