Herken jij deze vraag: Hoe kom ik in een gezond ritme? Een onderwerp waar veel tegen aanlopen of stoppen en beginnen met uitstel gedrag. Zonde, aangezien het goed is voor je gezondheid. Hieronder deel ik een aantal tips die mij hebben geholpen en waar jij vast veel inspiratie uit kan halen.

Een gezond ritme krijgen? Toon geen uitstel gedrag!

Je wilt beginnen, maar door alles uit te stellen, schuif je het naar voren. Uiteindelijk komt het er niet meer van, dit is uitstel gedrag. Iedereen maakt zich wel eens schuldig hier aan in het dagelijkse leven. Een gezond ritme opbouwen is dan ook niet niks, maar wel een goede poging om een gezond lichaam en geest te krijgen. Als je iets wilt, begin er dan direct mee en houdt het ritme goed vast! Eventueel plan je het in je agenda in zodat je het niet zult vergeten. Uitstel gedrag maakt ook, dat je weer van vooraf aan moet beginnen.

Fruit bowl en groene smoothie.Een gezond ritme

Neem de tijd, doe het in kleine stappen. 

Als je eenmaal de stap hebt gezet om aan een gezond ritme te beginnen, kun je beter niet direct helemaal van stapel gaan. Het is belangrijk om op je eigen tempo ermee aan de slag te gaan, zo voorkom je ook tegenslagen of uitstel gedrag. Een kleine stap werkt beter, dan het niet vol kunnen houden en terug vallen in je oud patroon. Bovendien zonde voor je inzet.

Kom in beweging.

Bij een gezond ritme gaat het niet alleen om voeding, maar ook om een goede beweging. Hoe te beginnen met sporten? Het hoeft helemaal geen intensieve sport te zijn, maar fietsen en wandelen een half uur elke dag is ook prima! Als je een hond hebt kun je samen te wandelen gaan, dit is een stap die je sneller naar buiten brengt. Zoek een wandel of fiets maatje die hier interesse in heeft.

Een gezond ritme, boodschappen doen.

Doe geen boodschappen op een lege maag.

Één van de belangrijkste tips is de ‘doe geen boodschappen op de lege maag’. De reden hiervoor is dat je dingen mee grijpt die je eigenlijk niet nodig hebt. Denk hierbij aan snacks, chips en koekjes. Oftewel, genaamd lege calorieën. Deze lege calorieën bieden geen toevoeging aan het lichaam en bevat boordevol transvet. Kies voor een product met een hoog onverzadigde vet gehalte en juist niet de verzadigde vetten. Eet daarom altijd goed voordat je boodschappen gaat doen, bovendien scheelt het enorm in je portemonnee.

Koop niet ongezond, maar doe het direct goed.

Een goede toevoeging aan de kop hierboven is, koop geen ongezonde voeding die niet van goede belang zijn. Er zijn veel producten te krijgen in de supermarkt, die wel degelijk in een gezond ritme passen en jou aandacht zullen trekken. Het is handig om een boodschappenlijst mee te nemen en je goed in te lezen. Blauwe bessen? Te duur? Probeer het gewoon eens het zal je niet tegenvallen. Als je geen slechte snack in huis hebt, grijp je er ook niet naar.

een gezond ritme avond eten
Doe inspiratie op voor gezond eten.

Gezond eten hoeft totaal niet lastig of saai te zijn. Inspiratie opdoen voor heerlijke recepten zullen jou eerder de keuken in trekken. Denk aan gehele maaltijden, ontbijt of heerlijke baksels. Je kunt het vinden in kookboeken, via Pinterest, Google of andere websites.

Gezond eten doe je samen

Start samen met een persoon die met je mee wil doen. Het gaat veel makkelijker en je houdt het beter vol omdat er iemand anders mee doet, en een stok achter de deur zit. Je kunt samen ervaringen delen, tips en tricks, recepten of juist verbeter punten die je bent tegen gekomen. Het kan ook anders om want jij kan ook altijd ergens van leren, je bent immers nooit uitgeleerd in het leven.

liefs gea van glamview

Advertenties

10 Replies to “Hoe kom ik in een gezond ritme? Deze 7 tips helpen jou!”

  1. Ik ben ook begonnen! Ik haal wel lekkere dingen in huis voor de kinderen, maar daar snack ik niet echt naar. Het is soms lastig, maar stapje voor stapje gaat het. Voel me er ook veel beter bij!

  2. Goede tips! Ik ben van het ‘ik eet eerst al het ongezonde in huis op voor ik begin met gezond eten’ haha. Maar nu al sinds 1 juni gezond bezig, met de juiste mindset kun je alles!

  3. Goede en bruikbare tips zijn dit. Al ben ik ook wel bezig om het ‘ongezonde’ ook uit mijn kasten te eten. Voeding weggooien vind ik nl ook zonde en slecht voor het mileu

    1. Is ook zo, eventueel kun je ze ook weg geven aan iemand die het kan gebruiken bijvoorbeeld. Daarna direct beginnen met het aanpassen om gezonder te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *