Een huis zonder groen, is in mijn ogen niet levendig, knus of sfeervol te noemen. Een plant kan namelijk veel doen in het interieur. Wij zijn druk bezig met het vernieuwen van het interieur en de kozijnen en deuren hebben een likje verf gekregen. Tijd om wat extra sfeer in huis te halen met een paar nieuwe planten van PlantRebelz. Wij hebben gekozen voor een hoge plant en twee stekjes. Ik heb nog niet eerder stekjes gehad, dus dat wordt een leuke uitdaging voor mij. Benieuwd welke planten het zijn geworden en hoe het mij is vergaan met de planten in de pot te zetten?

Zelf gekweekte planten van PlantRebelz uit eigen de kassen

De planten komen direct uit de kassen van PlantRebelz voordat ze vervoerd worden naar hun nieuwe adres. Via de mail kreeg ik een bevestiging van de status van de verzending, en het is mogelijk om de planten binnen 1-3 werkdagen in huis te hebben. En geloof mij, beloofde maakt waar, de service is echt prima. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een grote hoge plant en twee stekjes.

Haal meer groen in huis met PlantRebelz. Kamerplanten en stekjes uit hen eigen kassen.

Bezorgd in een grote hoge doos

De bestelling die ik had geplaatst op PlantRebelz kwam in een grote hoge doos. Alles is goed verpakt! De hoge plant, de Ficus America Tresor komt in een kweekpot, beide stekjes zijn goed verpakt in een bruin zakje. Bij het openen van het bruine zakje, zie ik twee kleine stekjes netjes verpakt in een bruin papiertje, daaronder een witte plastic zak om de wortels en de aarde heen. Ze blijven goed vochtig op deze manier en goed beschermd.

Ze gebruiken eigenlijk alleen papier of karton voor de verzending, de plastic zak om de pot als uitzondering. Niet te vergeten een handig kaartje met de verzorging instructies van de kleine stekjes. Naast de planten ontving ik een handige canvas tas met het logo van PlantRebelz. Altijd handig, ik gebruik ze namelijk altijd voor de boodschappen of voor spulletjes van onze zoontje om mee te nemen.

Haal meer groen in huis met PlantRebelz. Kamerplanten en stekjes uit hen eigen kassen

Ambitious Rebel – Ficus America Tresor 

Over deze kamerplant was ik het snel eens, deze moest in mijn winkelmandje. Een hoge kamerplant vind ik prachtig in huis staan, vooral als je de rest minimalistisch houdt. Door de plant in een hoek te plaatsen, bijvoorbeeld op de tv meubel, dan staat de plant in het middelpunt. Het staat bovendien sfeervol en gezellig in huis.
De Ambitious Rebel stelt weinig eisen, staat graag in het middelpunt en doet de lucht zuiveren. Laten we het erop houden dat de lucht niet altijd even schoon is. Een voordeel is dat de plant de lucht een beetje kan zuiveren, maar hoop niet direct op wonderen. De kamerplant moet wekelijks water, niet direct in het zonlicht staan en pas op met huisdieren en kinderen. De meeste planten zijn licht giftig, zo ook de Ficus America Tresor. Beter om goed op de hoogte zijn, dan later spijt door het niet te weten.

Haal meer groen in huis met PlantRebelz. Met kamerplanten en stekjes uit hen eigen kassen

Foto bron: Afkomstig van PlantRebelz.nl

De Clumsy Rebel Kid – Ficus Benjamina Twilight | stekjes

Grote avonturen beginnen klein, zo ook bij de stekjes van een plant. Door ze goed te verzorgen groeit er een prachtige plant als resultaat. Al heb je geen groene vingers, PlantRebelz helpt jou met uitlef voor het verzorgen. Vergeet dat beetje liefde niet te geven, dan doen ze het ook terug. Als je echt fan bent van stekjes, dan kun je bij PlantRebelz zelfs een stekjes box bestellen met vier verschillende planten soorten er in.

Wij kozen voor twee stekjes van de Clumsy Rebel Kid. Een plant met groene bladeren en een wit randje. Waarom twee? Het leek mij vooral leuk om ze later in combinatie naast elkaar te zetten in de vensterbank. Dat gaat nog even duren, maar het zijn nu al mooie planten voor in huis.

Haal meer groen in huis met PlantRebelz. Kamerplanten en stekjes uit hen eigen kassen

Planten verpotten in vaste bloempot

Thuis had ik al twee kleine bloempotjes waar de stekjes perfect in zouden passen. Alleen de potgrond had ik nog niet in huis, die heb ik gekocht bij het plaatselijke bloemenwinkeltje in het winkelcentrum om de hoek. Een vuilniszak heb ik op de tafel gelegd, potgrond erbij en ik was wel even zoet met deze klus. Het resultaat is drie prachtige gepotte planten voor in huis. De vaste plant heb ik gepot in een mooie wit, houten rieten mand, de stekjes in twee kleine potjes.


Heb jij wel eens planten stekjes besteld?


Dit artikel bevat producten die ik mocht ontvangen van een merk of bedrijf.

Advertenties

1 Reactie

  1. Heerlijk zulke planten in huis! Wij hebben helaas net afscheid moeten nemen van een van onze planten. Ik merk dan gelijk dat het kaal is in huis. Binnenkort toch maar eens kijken of we wat nieuws kunnen krijgen. Stekjes lijkt me nog wel een beetje lastig om te verzorgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Glamview

Hallo! Mijn naam is Gea. Ik ben 31 jaar oud en woon in het noorden van Nederland, samen met mijn man en lieve zoon van 3 jaar oud. Ik schrijf wekelijks over fashion, beauty en lifestyle op mijn blog www.glamview.nl. Met een 'vegan' tintje er aan vast. Ik ben dol op sushi, make-up en kleding en ga graag op reis naar het buitenland.