Een vrolijke, lichte en vooral warme uitstraling doet veel in huis. Zo hebben wij in huis een combinatie van witte, zwarte en hout kleur in huis. Het hout geeft een warme uitstraling weer wat mooi in zijn geheel past. Bij elke woonstijl kun je het creëren en met deze tips krijg jij dat voor elkaar. Lees je gezellig mee?

Hout geeft een warme uitstraling in het huis

In het begin van ons samenwoon avontuur, hebben wij gekozen voor een donker bruine, houten laminaat vloer. Wij zijn nog steeds blij met onze keuze, maar zouden in de toekomst zeker open staan voor een mooie houten visgraat vloer. Het liefst een lichtere tint dan de houten laminaat vloer die wij nu in huis hebben. De keuze voor laminaat, pvc tegels of klik laminaat is voor ons nog even een punt om over na te denken. Zo heeft elke vloer zijn voor-en nadelen en moeten wij ons verdiepen in welke vloer het beste zal passen in een appartement. Gelukkig zijn hier ook experts voor die je kunnen helpen. Maak er zeker gebruik van als je er zelf niet veel van af weet.

Mijn ouders hebben in huis een echt houten eikenvloer. Mijn vader heeft deze vloer van eikenhout planken gemaakt, geschuurd en gelakt in een mooie bruine kleur. Het staat prachtig en geeft echt die warme sfeer in huis. De houten nerven zijn nog deels te zien, een leuk detail aan de vloer. Het is belangrijk om de vloer goed te onderhouden, zo kan het jaren mee en hoef je alleen af en toe een bruine lak aan te brengen.

Een warme uitstraling in huis Kies voor zachte materialen

Door te kiezen voor zachte materialen zoals een vloerkleed, creëer je een warm en knusse sfeer in je woonkamer. Vooral een hoogpolig tapijt komt goed tot zijn recht, net als kussens en dekens van wol of katoen. Tijdens de koude dagen kruip ik graag op de bank met een kleedje, een warm kop thee en op tafel een plateau met kaarsen.

Een plateau met kaarsen geven vooral tijdens donkere dagen een extra gezellige sfeer. Bij een warme uitstraling in huis hoort een bank waar je lekker op kan zitten en fijn lang uit op kan liggen. Zo is een harde bank echt een afknapper, een zachte bank waar je half in verdwijnt zou een fijne keuze kunnen zijn. Kies vooral één waar jij je goed bij voelt en waar jij lekker op zit of ligt. Het is tenslotte jouw bank, waar je nog jaren lang profijt van moet hebben. Een cognac, bruin, okergeel of een donker groene kleur passen goed in het interieur. Denk aan de fijne materialen: leer, suède, katoen en wol.

Zo creëer jij een warme uitstraling in huis. Vooral een houten vloer en zachte materialen werken hierbij

Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen geven een warme uitstraling, deze kun je bijvoorbeeld toevoegen in decoratie. Er zijn verschillende soorten en kleuren hout. Zo hebben wij een grote houten tafel met zwarte x poten, staat onze bananenplant op een houten plateau op de tv meubel. Bij hout past touw, natuursteen, bamboe, pampus of denk aan mooie droogbloemen. Een open kast gemaakt van steigerhout, een tv meubel en een salon tafel zijn prachtig in het interieur, als je creatief bent kunt je dit zelf doen. Wist je dat er touwen zijn met daarin lichtjes verwerkt? Deze werken op batterijen en geven net dat extra warme sfeertje die je zoekt. Planten en bloemen vrolijken het interieur op, tevens staat het prachtig.

Warme kleuren verwerken

Voor een warme sfeer, moet je opzoek gaan naar warme kleuren. Klinkt misschien logisch, maar niet iedereen zal hier van op de hoogte zijn. Maak gebruik van een kleurenthema, maak eventueel een moodboard welke kleuren je prachtig vind, bij de decoratie en vloer die jij hebt gekozen. Zo weet je precies wat mooi bij elkaar zal staan. Pasteltinten, okergeel, beige, rood tinten en zacht grijs doen het altijd goed en zijn op het moment populair. Maak er geen poppenkast van door alle kleuren door elkaar heen te verweken. Kies voor twee tot drie kleuren die je terug wilt laten komen in je interieur.

Zo creeer jij een warme uitstraling in huis. Met een houten vloer en/of houten details en zachte en natuurlijke materialen

Houtkachel

Het is handig om tijdens de koude dagen één te hebben, maar ook geeft het een warme gezellige sfeer. Al zet je de houtkachel niet aan, dan kun je voor de sier een aantal houtblokken in leggen. Bij een fijne sfeer hoort de warmte van een kachel. Geen koude voeten, lichaam of handen meer! Hoewel ik, toch stiekem mijn dekentje er bij zou pakken. Heerlijk knus, tijd voor een goede serie en relax!

Hoe creëer jij een warme uitstraling in huis?
liefs gea van glamview

Het artikel betreft een samenwerking

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *