Sporten in de sportschool. Niet iedereen is hier een liefhebber van of het is niet mogelijk vanwege financiële redenen. Een mooie manier om toch aan je conditie en gezondheid te werken, is om thuis sporten aantrekkelijk voor jezelf te maken. Hierbij 7 tips die jou de motivatie geven om thuis te gaan sporten.

Ben jij geen grote fan van de sportschool, dan kan thuis sporten een goede optie zijn. Vaak voelen mensen zich vertrouwder in eigen omgeving dan in een publieke plek. Probeer jezelf wel goed te motiveren als jij van start wilt gaan. Dit is één van de belangrijkste tips om mee te beginnen.

1. Vind de work-out die bij jouw past

Jij kunt zelf kiezen of uitzoeken waar jouw voorkeur naar uit gaat. Niemand hoeft jouw te vertellen wat bij jouw past, want jij moet zelf bepalen en uitzoeken welke sport jij gaat uit oefenen. Wat past er bij jouw? Kijk eens rond op internet, er zijn namelijk veel blogs en websites waar jij informatie op kan vinden. Bovendien bestaan er tegenwoordig veel work-out apps met een compleet programma die jij kunt volgen.

2. Plan jou work-outs in

Haal jouw agenda te voorschijn waarin al jouw afspraken verwerkt staan deze week. Zoek een dag waarop jij een ruime tijd kan besteden aan het sporten. Bovendien is het makkelijk aangezien jij niet de deur uit hoeft voor een thuis work-out. Als jij de work-out hebt gepland, houdt jezelf hier dan ook aan. Geen excuses meer want het doel die jij voor ogen hebt zal worden gestart vanaf deze dag!

7 tips om thuis sporten aantrekkelijk te maken

3. Zoek de juiste ruimte in huis.

Voor een thuis work-out is het belangrijk de juiste ruimte wordt benuttigd tijdens het sporten. Zo kan jij je gemakkelijk bewegingen zonder tegen een meubel in huis aan te stoten of een blessure op te lopen. Is er een kamer in huis waar bijna niets staat, gebruik deze dan voor jouw toekomstige work-out momenten. Staan er meubels op de plek? deze kunnen eventueel iets verplaatst worden.

4. De juiste sport/fitness apparatuur en attributen.

In de sportschool kan alle apparatuur en attributen vrij gebruikt worden. Voor het sporten thuis is het handig om eventuele apparatuur en attributen die jij wilt gebruiken voor de work-out aan de schaffen.

De webshop Betersport heeft een ruim assortiment met professioneel apparatuur en attributen. Heb jij eventueel vragen over een product? Deze kunnen worden gesteld in het chat scherm die aan de rechterkant van de webshop verschijnt. Lees goed de algemene informatie van het eventuele product. Begin jij net met sporten? Neem niet meteen de attributen met de hoogste zwaarte in kilo’s. Bouw deze rustig op in jouw toekomstige work-outs. Een dumpbel set heeft verschillende zwaarte in kilo’s, een goede starter set om mee te beginnen.

7 x zo maak jij thuis sporten aantrekkelijk

Om thuis te sporten kan jij ook kiezen om fitness apparatuur aan te schaffen. Denk aan loopbanden, crosstrainers en hometrainers. Deze fitnessapparatuur bevat verschillende trainingsprogramma’s en bevat vaak een hartslag meter om je hartslag te meten tijdens het sporten. Zelf heb ik een crosstrainers gehad en vond het ontzettend fijn om deze te combineren met de work-out apps op mijn iPhone. Ik gebruik in de sportschool altijd de loopband of crosstrainer als cardio oefening, daarna start ik met mijn krachttraining.

5. Kies een sport outfit.

Een mooie sport outfit is een goede motivatie om thuis te sporten! Naast de motivatie die de sport outfit bied is het ook belangrijk dat de outfit goed zit. Je wilt niet dat de kleding gaat schuren langs het lichaam. Zoek de juiste sport kleding uit die geschikt is voor de sport die jij doet. Er zijn bovendien stoffen die zweet opnemen tijdens jou work-out en gladde stoffen die niet scheuren.

6. Laat anderen weten dat jij bent begonnen

Natuurlijk hoef jij niet meteen alles op Facebook te zetten wat je hebt gedaan of een trainingsthema. Het werkt alleen motiverend voor jezelf om het met vrienden, familie of andere personen te delen. Bovendien zullen anderen ook gemotiveerd raken en willen zij met jouw mee doen. Zelf deel ik graag op mijn Instagram een foto als ik heb gesport.

sportkleding outfit
7. Beloon jezelf met de behaalde prestaties

Heb jij een work-out gedaan, wees dan vooral trots op jezelf. Jij hebt een goede vooruitgang geboekt en merkt dit vast ook aan jouw lichaam. Het kan voorkomen dat jij nog moeite hebt met het vol houden van een bepaalde oefening, dat is niet erg maar ga wel door met de volgende! Stimuleer jezelf om door te gaan.

Als jij jezelf beloont zorg er natuurlijk wel voor dat jij gaat voor gezonde voeding. Neem niet gelijk een groot stuk chocolade taart, want dat is minder voor jouw doel! Bak zelf een gezonde cake of neem een gezonde snack. Misschien kan jij jezelf trakteren op een nieuwe sport outfit of ben jij zoveel afgevallen dat jouw garderobe een opfrissing kan gebruiken.

 
Sport jij liever in de sportschool of juist thuis? 
liefs gea van glamview
Dit artikel is een samenwerking.

32 Replies to “7 tips om thuis sporten aantrekkelijk te maken”

 1. Handige tips! Ik sport in de sportschool én thuis. In de sportschool maak ik gebruik van de apparaten die ik thuis niet heb en thuis doe ik meestel buikspieroefeningen 🙂

 2. Fijn, dit had ik net nodig! Ik ben in februari gestopt bij de sportschool en wil nu meer thuis gaan sporten. Heel handig!

 3. Handige tips! Zelf sport ik thuis dus hier heb ik zeker wel wat aan. Ik gebruik de Sworkit app en daar staan echt chille workouts op.
  Liefs,
  Elles

 4. Goede tips 🙂 Het is inderdaad handig om van tevoren met jezelf af te spreken hoe laat je de workout gaat doen!

 5. Ooh, ik probeer dit wel eens, maar uiteindelijk stop ik er altijd weer mee. Waar ik de meeste plek heb in huis, is ook de warmste plek.. Hele dag de zon erop, dus is niet echt te doen en buiten sporten/oefeningen doen vind ik ook weer zo iets..

  1. Een doel voor ogen hebben is vooral motivatie zoeken om er aan te begonnen. Hopelijk komen jij eruit wat voor jou werkt.

  1. Bedankt! Goed om te horen, zelf wil ik hardlopen ook op te gaan pakken. Straks op vakantie in Koratie lijkt het mij ideaal om er mee te starten aangezien de sportschool dan niet aanwezig is haha.

 6. Leuk artikel! Ik sport af en toe noodgedwongen thuis, omdat ik het niet altijd red qua tijd of nog niet alle trainingen mag doen ivm herstel. Ik ben groot fan van Just Dance op de Wii 😉 Heerlijk om even los te gaan op de meest foute muziek! En om echt te varieren in mijn thuistrainingen maak ik gebruik van de Nike + Training Club, een fijne app met heel veel verschillende workouts. Van yoga tot HIIT, bijna alles is te vinden.

  1. Just dance heb ik ook jaren gedaan! Ook heel intensief en super leuk om te doen. Hopelijk kun je snel weer sporten na je herstel!

 7. Ik sport zelf in de sportschool en dat is voor mij ook meteen een goede 'stok achter de deur', anders zou ik het misschien niet zo goed volhouden.. Wel super handige tips voor thuis sporter.

 8. Ik heb een tijdje thuis gework-out op m'n zolderkamer, maar dat is echt niet uit te houden haha! Helaas heb ik niet echt een goede spot..

 9. Handige tips! Ik heb het altijd moeilijk om te beginnen sporten wanneer ik thuis ben, toch eens proberen dan 🙂

 10. Super handige tips want ik zoek altijd élk excuus op om maar niet te beginnen sporten. Oeps. De juiste ruimte vind ik echt wel heel belangrijk. Vaak blijf ik gewoon in mijn kamer klungelen en bots ik tegen mijn kleerkast of bed aan tijdens van die oefeningen. Verschrikkelijk. Haha.

  1. Fijn om te horen dat de tips goed van pas komen. Haha, misschien eens wat meubels verschijnen als het lukt. 😉

 11. Anderen laten weten dat je begonnen bent, lijkt me lastig. Dan verplicht je jezelf om te blijven doorgaan uit schrik dat anderen je als een quitter zouden zien en dat lijkt me niet de juiste aanpak – althans niet voor mij! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *