20 februari 2021

3x De mooiste tuinstoelen die je tuin doen opfleuren!

De drie beste en mooiste tuinstoelen die de tuin opfleuren. Een modieuze stoel op het terras met prachtig uitzicht

We zitten nog midden in het winterseizoen, maar ik verlang nu al naar de lente. De lente geeft mij een warm gevoel, de bloemen die bloeien, dieren in de wei en genieten van het buitenleven. Na een koude periode is de tuin bijvoorbeeld wel aan een opknap buurt toe. Bomen en struiken moeten worden gesnoeid, bloembollen kunnen worden geplant en het onkruid kan eruit worden gehaald. Niet alleen de tuin zelf heeft een opknap buurt nodig, een knusse en gezellige zithoek kan niet ontbreken. We moeten toch kunnen genieten van een schijnend zonnetje. Laat ik nou drie leuke tuinstoelen hebben gevonden die de tuin helemaal doen opfleuren! De blog vol met de mooiste en beste tuinstoel inspiratie voor aankomende lente en zomer. Lees maar mee.

Hangstoel

Een van de mooiste tuinstoelen die in de tuin kan staan, is na mijn mening een hangstoel. Het is alsof je op vakantie bent in je eigen tuin en heerlijk kan genieten van het welverdiende rust moment. Een hangstoel bestaat uit een metalen staander en een hangstoel die gevlochten is van kunststof. Door het kunststof blijft de stoel er netjes uit zien, ondanks het slechte weer dat in Nederland regelmatig voorkomt. De kussenset geeft deze stoel net het extra comfort. Een goede tip is om de staander goed te behandelen met een anti-roestlak, zodat de stoel er netjes uit blijft zien. Het zou zonde zijn om maar een jaar hiervan te kunnen genieten. 

Barstoel

Wil je iets anders dan een loungebank, maar toch een gezellige zithoek? Denk aan een bartafel met een aantal barstoelen. Met een groot gezin met kinderen is dit niet echt geschikt, maar voor anderen kan het een mooie uitkomst binnen in de tuin. Er zijn verschillende soorten barstoelen te krijgen met of zonder rugleuning. Een rugleuning geeft je rug een goede steun tijdens het zitten, maar iedereen heeft zo zijn eigen smaak en voorkeur. Er zijn barkrukken gemaakt van duurzame aluminium, hout of een gevlochten stoel van kunststof. Om de zithoek gezellig en knus te maken, kun je er voor kiezen om op de barkrukken kussens te leggen, tevens dient dit voor comfort. 

Lounge tuinstoel

Deze tuinstoelen zijn te combineren met een (bijpassende) loungebank. De lounge tuinstoelen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals, gevlochten kunstsof, hout of duurzame aluminium. Met een bijpassende kussenset zitten deze stoelen zeer comfortabel. Kies voor kussens met een speciale coating laag. Deze zijn gemaakt van een stof die water-en vuil afstotend is. Het is beter om de kussens niet in de buitenlucht te laten liggen, omdat ze op deze manier mooier blijven. Wil je er een extra gezellige en knusse hoek van maken? Kies voor één of twee mooie kleuren die je terug wilt laten komen in de accessoires zoals, mooie sierkussens en kleedjes. Zet op tafel mooie sierbloemen en een lantaarn  neer voor extra sfeer voor in de avond. 

Welke tuinstoel zou jij kiezen voor in de tuin of op het balkon?

Liefs Gea


Volg jij mij al op 
Instagram en Bloglovin?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding is afkomstig van Pexels.com

Een reactie posten