Na een koude periode is de tuin wel aan een opknap buurt toe. Bomen en struiken moeten worden gesnoeid, bloembollen kunnen worden geplant en het onkruid er uit gehaald. Niet alleen de tuin heeft een opknap buurt nodig, een knusse en gezellige zithoek met tuinstoelen kan niet ontbreken. We moeten immers kunnen genieten van het schijnend zonnetje. Ik heb 3 leuke tuinstoelen gevonden, die tevens een van de beste zijn voor in de tuin. In deze blog deel ik 3 tuinstoelen voor in de tuin aankomende lente en zomer.

De drie beste tuinstoelen voor in de tuin en extra tips!

  • Hangstoel

Een van de beste tuinstoelen die in de tuin kan staan, is na mijn mening een hangstoel. Het is alsof je op vakantie bent in je eigen tuin en heerlijk kan genieten van het welverdiende rust moment. Een hangstoel bestaat uit een metalen staander en een hangstoel die gevlochten is van kunststof.

Door het kunststof blijft de stoel er netjes uit zien, ondanks het slechte weer dat in Nederland regelmatig voorkomt. De kussenset geeft deze stoel net het extra comfort. Een goede tip is om de staander goed te behandelen met een anti-roestlak, zodat de stoel er netjes uit blijft zien. Het zou zonde zijn om maar een jaar hiervan te kunnen genieten.

De beste tuinstoelen voor in de tuin of op het balkon

  • Barstoel
Wil je iets anders dan een loungebank, maar toch een gezellige zithoek? Denk aan een bartafel met een aantal barstoelen. Met een groot gezin met kinderen is dit niet echt geschikt, maar voor anderen kan het een mooie uitkomst binnen in de tuin.

Er zijn verschillende soorten barstoelen te krijgen met of zonder rugleuning. Een rugleuning geeft je rug een goede steun tijdens het zitten, maar iedereen heeft zo zijn eigen smaak en voorkeur. Er zijn barkrukken gemaakt van duurzame aluminium, hout of een gevlochten stoel van kunststof. Om de zithoek gezellig en knus te maken, kun je er voor kiezen om op de barkrukken kussens te leggen, tevens dient dit voor comfort.

  • Lounge tuinstoel

Deze tuinstoelen zijn te combineren met een (bijpassende) loungebank. De lounge tuinstoelen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals, gevlochten kunstsof, hout of duurzame aluminium. Met een bijpassende kussenset zitten deze stoelen nog beter. Kies voor kussens met een speciale coating laag. Deze zijn gemaakt van een stof die water-en vuil afstotend is.

Het is beter om de kussens niet in de buitenlucht te laten liggen, omdat ze op deze manier mooier blijven. Wil je er een extra gezellige en knusse hoek van maken? Kies voor één of twee mooie kleuren die je terug wilt laten komen in de accessoires zoals, mooie sierkussens en kleedjes. Zet op tafel mooie sierbloemen en een lantaarn neer voor extra sfeer voor in de avond. Een loungestoel is wel een van de beste tuinstoelen als het gaat om comfort

 

Wat zijn volgens jou de beste tuinstoelen?

Dit artikel betreft een samenwerking.

3 Replies to “De 3 mooiste tuinstoelen voor deze zomer voor in jouw tuin”

  1. Wij moeten de tuin nodig aanpakken, maar wachten er nu nog even mee in verband met onze pup. Wellicht volgende zomer of over twee jaar. Ik kan niet wachten om een heerlijke, goede loungeplek te creeeren in de tuin.

  2. Ik wil echt heel graag een hangstoel in de tuin. Maar voordat dit kan moet er eerst een overkapping komen, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *