snel weer goed in je vel zitten tips
Iedereen heeft wel eens een dag, dat het even niet mee zit. Je voelt je naar van binnen, en zit hier door niet lekker in je vel. Hoe moet je met bepaalde situaties omgaan, of punten waar je tegen aan zit. Positief blijven is zo belangrijk! Maar hoe kun je dit het beste toepassen, of mee omgaan? Hieronder lees je meer tips om goed in je vel te zitten! Lees je mee?

Tips om goed in je vel te zitten


Lachen maakt je vrolijk en gezond!

Natuurlijk is het lastig om in bepaalde momenten vrolijk te blijven. Toch is positief zijn echt heel belangrijk in wat voor situatie je mag zitten. Houd een goede houding aan, wees positief, lach en er zal/kan veel goeds op jou pad komen. Hoe jij over komt naar een ander is heel belangrijk, hoe jij je van binnen voelt, zal je ook uit stralen naar een ander persoon. Zou je somber zijn, dan zal de persoon dat ook over kunnen nemen naar jou toe. Wees vrolijk, lach, en wie weet krijg jij juist wel een compliment. De dag begint dan goed toch!

Wees positief, dan komt het ook naar jou toe.ย 

Dit is altijd een zin die mij goed bij blijft, en bovendien ook veel zeg naar anderen toe. Blijf positief, ย al zal er nog zoveel even tegen zitten. Aan een negatieve punten van jou, zitten ook altijd positieve punten. Baal je even er van, dat mag altijd! Maar bedenk dat elk punt, ook weer een leer moment voor jezelf is. Je komt er vaak weer sterker uit als voorheen. Positief zijn geeft je zelf ook een fijn gevoel, maar ook geef je dit door aan anderen om je heen. Heb jij een positieve houding naar een ander, dan komt dit ook naar jou toe. Zit je in conflict met een ander persoon, blijf rustig en vertel rustig het kant van jou verhaal. Natuurlijk wel op een nette manier.

Zoek naar een fijne afleiding

Als je niet fijn in je vel zit, is het goed om afleiding te gaan zoeken. Iedereen heeft zo een leuke hobby waar die graag mee bezig is. Het kan zijn dat je het fijn vind om een wandeling te gaan maken, zo kan de natuur ook goed voor je zijn. Vaak geeft het namelijk een rustig gevoel an binnen, en moment waar je even stil kan staan bij de dingen. Sporten kan ook een fijne optie zijn! Naar de sport school, of juist een blok gaan hardlopen. Het kan allemaal! Na een fijn uurtje sporten voel je jezelf vaak al veel fijner, en is je hoofd ook even helemaal leeg. Zelf ben ik op z’n moment graag bezig met bloggen, en fotografie. Hier kan ik mijzelf even goed in kwijt.

Schrijf het van je af! Maak lijstjes met punten.

Pak een notitieblok of schrift uit de kast. Schrijf hierin onder elkaar op de punten waar jij tegen aan loopt, of juist iets aan wilt veranderen. Bekijk ze goed, en ga na hoe je deze voor jezelf kunt toepassen. Er is vast een manier voor jou, om deze punten haalbaar te maken. Zit je met een een bepaald gevoel? Schrijf het hele verhaal van je af op papier. Dit kan echt werken namelijk. Zelf heb ik dit echter ook eens gedaan, en het geeft je wel een voldaan gevoel. Wil jij juist met iemand er over praten, die je het toe vertrouwd? Dit kan ook een goede oplossing zijn.

Geef jezelf de tijd om bepaalde dingen te verwerken.

Het kan zijn dat het een punt is waar je heel erg mee zit, en zelf misschien niet direct is op te lossen. Het is nu eenmaal zo gegaan, en daar kun je niks meer aan veranderen. Blijf wel altijd positief denken, ook al kan dat heel lastig zijn. Geef jezelf de tijd om alles goed te verwerken, en iedereen doet dat op zijn eigen manier. Je hart luchten kan ook enorm helpen, maar vergeet niet dat jij het moet doen. Zoek de afleiding die jij ook nodig hebt, doe waar jij op het moment gelukkig van wordt. Accepteren gebeurd niet zomaar! Bovendien leer je van elk moment, neem het punt mee voor de toekomst.

Draag veel kleur in je kleding!

Je voelt je somber, veel zit er op het moment tegen. Toch is het belangrijk om het positieve naar je toe te halen, zo zal je ook sneller het kunnen accepteren. De een zal vrolijk worden van muziek, de andere van een positief woord van een naaste persoon. Maar vergeet ook zeker niet dat kleding ook veel met jou humeur kan doen. Trek je donkere kleding aan, dan zal dat ook somber over komen voor jou als voor iemand anders. Veel lichte kleuren, en kleding waar jij je fijn in voelt, geven jou ook een vrolijke uitstraling. Bovendien kun je veel complimenten krijgen van een ander persoon, als jij je goed voelt van binnen en dit uitstraalt.

Ga na wat je allemaal hebt en hebt bereikt tot nu toe

Het is waarschijnlijk een heel belangrijk punt van dit artikel. Maar het bewust worden van wat je lief mag hebben, of hebt bereikt in de jaren is een goede hou vast! De ervaringen die je hebt mee gemaakt, zijn ook leer momenten voor de toekomst. Zo leer je ook hoe jij kan/moet reageren in een bepaalde situatie, of hoe je daar mee om moet gaan. Besef ook dat je veel lieve vrienden, familie of een lieve vriend/vriendin aan je zei mag hebben. Ze zullen altijd voor je klaar staan. Ook het behalen van een diploma, studie of een baan, het zijn allemaal punten die jij hebt bereikt! Daar mag je zeker trots op zijn. Zou je iets juist anders willen aanpakken, dan kan het ook! Het leven is er om van te leren, lukt het even niet? Probeer er dan eens aan te werken, wie weet lukt het jou dan wel!

Hoe ga jij om met lastige situaties?

 

 

Afbeeldingen zijn afkomstig van Pexels.ย 
Advertenties

18 Replies to “7 handige tips om goed in je vel te zitten!”

  1. Erg fijne en goede tips! Ik merk aan mezelf dat ik vooral afleiding moet zoeken zoals lekker veel bloggen haha

  2. Heel goed artikel met mooie punten ๐Ÿ™‚ Ik heb het zo met periodes, maar ik bekijk het altijd zo positief mogelijk!

  3. Het klinkt heel stom, maar het helpt inderdaad om af en toe iets meer kleur te dragen. Zelf heb ik het heel moeilijk met mijn negatieve gedachtes om te gaan, maar door kleding kan ik een stuk positiever ogen en voelen. Goeie tips meid!

  4. Ik ben eigenlijk over het algemeen heel positief in gesteld, wat mij wel echt helpt (bij een pechdag) is om even lekker te lopen in de frisse buitenlucht (even leegwaaien)!

  5. Positiever zijn, afleiding zoeken en bedenken wat je allemaal al hebt bereikt zijn wel dingen die mij erg helpen! Kleur dragen eigenlijk niet echt, want ik voel mij vaak het fijnst in wat neutralere kleding haha. Maar goed, dat is voor iedereen verschillend natuurlijk. ๐Ÿ™‚ Fijne tips hoor!

    1. Klopt! Iedereen zijn eigen, en als je zelf maar goed voelt in een outfit! Dan straal je ook als een zonnetje ๐Ÿ˜‰

  6. Mooie tips! Ik probeer altijd zo te leven eigenlijk! En als ik eenmaal een keer chagerijnig ben laat ik het gewoon lekker gaan!

    1. Fijn om te horen Lisa, dat je wat hebt aan de tips die ik in het artikel geef. Hoop dat je snel weer een fijne dag hebt ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *