Hallo lieve lezer! Samen met mijn vriend ben ik begin Januari naar Thermen Bussloo in Voort geweest. Ik kreeg een tijdje geleden een e-mail met de vraag of ik samen met iemand een bezoek wou brengen aan het sauna, beauty en wellnessresort van Thermen Bussloo. Vol met blijdschap las ik de e-mail, en het leek mij ontzettend leuk om kennis te maken met het Thermen. In dit artikel vertel ik jullie over ons bezoek aan het Thermen Bussloo. Lees je gezellig mee?

Thermen Bussloo is een van de mooiste, grootste en meest exclusieve sauna-, beauty- en wellnessresorts van Nederland, gelegen aan het prachtige meer van Bussloo (vlakbij Apeldoorn op de Veluwe). Een bezoek aan Thermen Bussloo staat garant voor een onvergetelijk dagje wellness. Voor uw totale ontspanning en een complete wellnessbeleving overnacht u luxueus in het naastgelegen Hotel Thermen Bussloo. ” – Thermen Bussloo 

Een dagje ontspannen bij thermen Bussloo

Reserveren bij Thermen Bussloo

Via de website van Thermen Bussloo hebben wij een reservering gemaakt voor een dagje ontspanning. Wel kozen wij er voor om op een badpak dag te gaan, aangezien wij dit liever hebben. Wij hebben gereserveerd van 16:00 tot 21:30. Bij interesse in een langer verblijf in het thermen, kan dit aangegeven worden bij de receptie.

Badkleding dagen

De badkleding dagen zijn er twee keer per maand, namelijk iedere tweede en laatste dinsdag van de maand. De exacte datums van de badkleding dagen zijn te vinden op de website. Houd er rekening mee dat het op deze dag verplicht is om badkleding te dragen.

Een dagje ontspannen bij thermen Bussloo

Sauna

Bij het thermen is er een ruim aanbod voor sauna’s. Van droge sauna’s tot vochtige sauna’s, en sauna’s van verschillende culturen en landen als het Finse en Franse sauna. Bij iedere sauna hangt een scherm met de informatie over de sauna. Hierin staat aangegeven om wat voor sauna het gaat, de temperatuur, en of het geschikt is voor beginners, mensen met problemen aan de luchtwegen of dermatologische klachten. Er wordt ook vermeld of een handdoek mee naar binnen kan, of juist niet. Dit vanwege de vochtige lucht. In de hal kunnen badjassen en slippers achter gelaten worden. De sauna gedeeltes zijn zoal binnen, als buiten te vinden. Buiten zijn de sauna’s te vinden in de houten chalets. Hier onder een overzicht van de sauna’s:

✘ Azië sauna ✘ Kelo Aufguss sauna  ✘ Panorama sauna  ✘ Infrarood sauna  ✘ Saltarium
✘ Franse sauna  ✘ Rozen sauna ✘ Calendarium ✘ Kelo aarde sauna  ✘ Valo Bad sauna
✘ Vier elementen sauna  ✘ Infrarood sauna  ✘ Laconium  ✘ Himalaya zoutkristalgrot

Een dagje ontspannen bij thermen Bussloo

Baden

Ook is er volop keuze aan verschillende baden. Bij de binnenkomst van de sauna plein, valt het oog op een groot zwembad die door loopt naar buiten. Het is een groot zwembad waar je heerlijk kan zwemmen, maar ook kan ontspannen na het sauna bezoek. Aan de zijkant van het bad zitten whirlpools, heerlijk warm en volop met bubbels. Naast het zwembad en whirlpools, zijn er ook verschillende voetenbaden. Deze kan met gevuld worden met water, keuze van warmte door de warme en koude kraan. Hierin kunnen de voeten onderdompelen in het badje.

Zelf vond ik het Omaans badhuis heerlijk! Het badhuis heeft een kristalstoombad, hier door gaan je poriën open staan. Vervolgens een zout scrub voor de huid, met als vervolg een kruidenbad. Ik heb heerlijk genoten van het badhuis, helaas vond ik de kristalstoombad erg heet, waar door ik na enkele minuten de cabine heb verlaten. De scrub en kruidenbad daarin tegen waren heerlijk, en totaal ontspannen. Het kruidenbad ruikt heerlijk kruidig. Hier onder een overzicht van de baden:

✘ Zwembad  ✘ Hamambad  ✘ Whirlpoolbaden ✘ Voetenbaden ✘ Cool Off gelegenheden
✘ Osmaans badhuis Rondel

Andere faciliteiten bij Thermen Bussloo 

Naast de baden en sauna’s, zijn er ook andere faciliteiten te vinden zoals Hamam, belevenis programma’s, opgietingen en rustruimten. Hamam is een eeuwenoud reinigingsritueel dat oorspronkelijk komt uit Centraal-Azië. Hierbij wordt het lichaam gescrubd, ingezeept en gemasseerd. Bij het belevenis progamma kan men gratis genieten van Kailash, meditatie, yoga, en rituelen. De beauty behandelingen kunnen vooraf worden gereserveerd bij de receptie, hier zijn kosten aan verbonden.

Een dagje ontspannen bij thermen Bussloo

Restaurants

Naast de sauna, beauty en wellness bied Thermen Bussloo ook eet en drink gelegenheid. Er zijn verschillende restaurants te vinden zoals restaurant Itens, restaurant N-Joy, de Lounge en het Kelodrone. Wij hebben gegeten rond 18:00 en zaten in de  lounge ruimte, een huiskamer sfeer met banken en stoelen. Van de menu kaart kan de keuze worden gemaakt voor lunch, hapjes, diner etc. Het voordeel is de ruime keuze in gerechten, voor een gezonde keuze of een heerlijke snack alles is haalbaar. Bovendien een goed punt van het restaurant is het aanbieden van volkoren pasta’s, deze worden niet vaak aangeboden als men uit eten gaat. Een pluspunt van uit mijn oog punt, met mijn vet arm dieet kon ik hier prima en bovendien heerlijk eten.

Hoe wij Thermen Bussloo hebben ervaren

Wij zijn beiden ontzettend enthousiast over Thermen Bussloo. Eerder ben ik naar de Zwaluwhoeve geweest, heel anders en zeker niet te vergelijken met elkaar. Thermen Bussloo is een aanrader, prima gelegen, ziet er netjes en verzorgd uit. Een zeer ruime keuze aan sauna’s, baden, beauty, en andere faciliteiten. Wij hebben genoten van een ontspannende dag, en zijn goed tot rust gekomen.

De houten chalets zijn o.a. prachtig verlicht in de avond, met lampjes. Het geeft een gezellige en knusse sfeer. Duidelijke informatie bij de faciliteiten, wat voor veel mensen handig kan zijn met bepaalde gezondheidsklachten. Het restaurant/lounge gedeelte heeft een huiskamer sfeer, knus en bovendien heerlijke gerechten, ruime keuze en voor een gezond dieet ook prima haalbaar.

 • Opzoek naar leuke acties bij Thermen Bussloo in Voort? Houd de actie pagina van het thermen in de gaten voor eventuele informatie en acties.

liefs gea van glamview

Advertenties

23 Replies to “Een dagje ontspannen bij thermen Bussloo”

 1. wat leuk dat je daar heen mocht! ik ben nog nooit bij zoiets geweest! lijkt me wel een keer lekker, op een badkleding dag dat dan wel:)

  1. Hallo Bertina, Ik vond het zelf ook echt ontzettend leuk om uitgenodigd te worden. Het is zeker heerlijk om eens te gaan. Zelf vonden wij de badkleding dag ook het prettigst 🙂

 2. Ik baal een beetje dat ik niks meer hoor van mijn samenwerking want een dagje spa lijkt me heer-lijk! Ben er echt wel even aan toe hoor.

 3. Wat een aanbod! De zoutkristalgrot klinkt erg goed. Ik ben nog nooit naar zoiets groots geweest, enkel naar een privésauna. 🙂

  1. Van de sauna's wat dat ook wel een favoriet van mij. Zeker eens de moeite waard om te proberen! Ik ben zelf nog nooit naar een privé sauna geweest, misschien is dat ook wel eens leuk 🙂

 4. Wat gaaf dat je geweest bent! Ik ben ook door hen uitgenodigd, en ik was nog aan het twijfelen of ik wilde gaan of niet. Maar het klinkt wel heel erg fijn. En wat heb je een mooi artikel geschreven <3

  1. Bedankt, heel fijn om te horen dat je mijn artikel mooi vind geschreven 🙂 Ja ik vind het ook ontzettend leuk dat ik de kans er voor kreeg.

 5. Ohhh ik ga volgende week naar Thermen Bussloo en ik heb er zo veel zin in! Ik kan echt niet wachten tot ik erheen ga :). Malou x

 6. Wow dat klinkt als een fantastische dag zeg! Heerlijk. Ik zou zelf ook op een badkleding dag gaan denk ik. 😉 Het is wel een ideaal relaxmoment. Heerlijk. <3

 7. Ik mag er binnenkort ook heen! even de operatie afwachten van mijn moeder. Ziet er zo mooi uit.

 8. Oh wat heerlijk! Je hebt zo te lezen echt een hele fijne dag gehad! Ik moet mezelf ook eens zo'n dagje gunnen.. Ja.. Ik ga het ook eens een keertje doen haha. Fijn artikel Gea!

 9. Zo heerlijk daar! Ik ben er een aantal maanden geleden ook geweest en wat was dat genieten. Liefde voor dagjes spa <3! (Het liefst zou ik elke week gaan, ha!)

 10. Bussloo is echt een heerlijke Thermen. Ik ben er nu twee keer geweest allebei op badkledingdagen want dat vind ik prettiger. Heb sinds kort nu thuis een
  hottub dus nu ga ik minder naar de sauna maar Bussloo is echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *