Paneelradiatoren zijn de meest voorkomende radiator soorten in huis. Altijd al willen weten wat de voordelen van paneelradiatoren zijn? Ik leg hieronder stap voor stap uit waarom paneelradiatoren niet kunnen ontbreken in het huis. Lees je mee?

Wat zijn paneelradiatoren?

Hoewel paneelradiatoren veel in huis voorkomen, weet niet iedereen wat het is of inhoud. Paneelradiatoren zijn geschikt voor alle ruimtes in huis, zoals de hal, slaapkamer, woonkamer en zelfs in de badkamer. In de meeste gevallen zijn paneelradiatoren wit, bestaan ze uit 1 of meerdere platen en kan bovenop nog een convector hebben. Een convector is een metalen lamel die achter of tussen de panelen van de radiator zitten. Deze convector zorgt voor een hoog vermogen tot 30% meer, dus meer warmte-afgifte. Oftewel, jij zult de bekende paneelradiator vast ook in huis aan de muur hebben hangen.

voordeel van paneelradiatoren poes op radiatorEr zijn Verschillende afmetingen aan paneelradiatoren

Paneelradiatoren hebben platen die langer, breder of in de hoogte of omgekeerd kunnen zijn. Het voordeel van paneelradiatoren is de geschiktheid voor alle ruimtes in huis, zoals de badkamer, slaapkamer, woonkamer, hal etc. Zonder een radiator in onze badkamer ben ik een echte koukleum.  Ook zijn ze in verschillende afmetingen verkrijgbaar, een paneelradiator kopen is daarom ideaal voor kleine of grote ruimtes. Panelen hoeven daarentegen niet altijd valk te zijn, soms zijn ze geribbeld. Omdat er dan grotere oppervlakken contact hebben met de lucht en er een grote warmte uitwisseling ontstaat.

Voordelen van paneelradiatoren in de woonkamer.Kies voor een goed ophangsysteem

De radiator bestaat uit smalle waterkanalen, waar het water achter de planten van boven naar beneden loopt. Meer voordelen van Paneelradiatoren zijn het ophangen van de radiator aan de muur of kies voor een staande variant. Het vastmaken kan met magneten of beugels, wij hebben thuis alle paneelradiatoren vast gemaakt met beugels aan de muur. Let op de afstand van 5 cm van de wand bij het monteren en zowel boven als onder de radiator moet 10 cm ruimte vrij zijn. Dit is beter voor de lucht circulatie. 

Dit zijn de voordelen van een paneelradiator

 • Het heeft een hoog vermogen.
 • Geschikt voor alle ruimtes in huis
 • De prijs is betaalbaar.
 • Ombouw of omkasting is mogelijk.
 • De paneelradiator neemt weinig ruimte in.
 • Makkelijk schoon te maken.
 • Warmte komt snel vrij
 • Ophangsysteem of staandsysteem
 • Panelen kunnen vlak of geribbeld zijn
 • Makkelijk te monteren
 • Hebben een lange levensduur
 • Verschillende temperatuur standen

Welk voordeel van een paneelradiator vind jij handig?
liefs gea van glamview

Dit artikel betreft een samenwerking

2 Replies to “De 12 voordelen van paneelradiatoren: Dit zijn ze!”

 1. Wij hebben alleen vloerverwarming, ook erg fijn! Ik mis voor de katten wel de radiator voor het ophangen van zo’n mandje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *