Heb jij een klein huis? Dan is het logisch dat er geen grote keuken in past. Kies voor de opbergruimte die jij denkt nodig te hebben met de juiste keukenapparatuur. Hoe meer kasten en laden hoe meer erin zit. Hoe meer er verzameld zal worden en uiteindelijk niet wordt gebruikt. Wij hebben een appartement met een kleine keuken. Wij hebben er voor gekozen om niet de koelkast en de vriezer erin te plaatsen. In de keuken hebben wij geen oven, maar een combimagnetron die niet ingebouwd is.

Tips voor een kleine keuken? Kies een kleurpalet

Om te beginnen met het gezellig maken van jouw keuken, is het belangrijk om na te gaan welke kleuren jij graag terugziet. Heb je een keuken met hout tinten? Kies dan voor natuurlijke kleuren zoals beige, oranje, goud, bruin of taupe.

Bij een industriële inrichting zijn de kleuren zwart, grijs, goud en bruin prachtig. Een moderne inrichting is vaak zwart met wit. Het is mooi om bij deze keukenstijl bij zwart en wit te blijven, eventueel met een opvulling van een leuke kleurtint. Onthoud dat jij kiest voor de stijl of kleur waar jij je prettig bij voelt. Zo creëer je een fijne sfeer in huis.

Op deze manier kun je een kleine keuken gezellig inrichten

De juiste woonaccessoires

Heb je een zithoek direct bij de keuken, dan is het leuk om deze ruimtes met elkaar te verbinden. De juiste woonaccessoires maken de ruimte helemaal af! Blijf bij het kleurpalet dat jij hebt gekozen. Let op de contrasten van spullen, dezelfde kleur en materiaal zo dat alles goed bij elkaar past. Woonaccessoires die mooi staan bij jouw keuken en zithoek zijn bijvoorbeeld mooie posters, bloempotten, lantaarns, kaarsen en mooie lampen.

Een fruitschaal is leuk voor in de keuken of in de zithoek. Bij weinig ruimte is het handig om een plank aan de muur te maken. Op een plank is ruimte voor mooie woonaccessoires of potten met voorraad aan pasta, rijst, havermout, suiker en andere benodigdheden. Niet alleen is het handig, het staat ook huiselijk en sfeervol. Maak het niet te vol, maar wees bewust van de ruimte die je hebt.

Op deze manier kun je een kleine keuken gezellig inrichten

Denk aan passende keukenaccessoires

Keukenaccessoires fleuren de keuken helemaal op! Let er op dat het niet te vol wordt. Het kan aan de muur opgehangen worden, aan haakjes of zet het in een mooie glazen pot. Wist je dat keukengerei tegenwoordig niet alleen van hout hoeft te zijn? Naast hout is er mooi plastic keukengerei in zachte pastelkleuren verkrijgbaar. Het moet passen bij het kleurpallet waar ik het eerder over had.

Ben jij een liefhebber van vrolijke kleuren, dan zijn die kleuren een mooie toevoeging aan je keuken. In combinatie met een pastelkleurige waterkoker of broodrooster. Daarnaast zijn er stijlvolle en bijpassende linnen theedoeken een mooie toevoeging. Hang ze aan een haakje om een huiselijke sfeer te creëren. Ben je een echte liefhebber van koken en bakken? Haal dan de kookboeken te voorschijn. Kookboeken zijn handig om heerlijke recepten uit te maken, daarnaast staan ze prachtig als decoratie aan de muur of op je keuken.

Op deze manier kun je een kleine keuken gezellig inrichten

Denk groen!

Naast mooie keukenaccessoires of woonaccessoires is het leuk om groen toe te voegen. Ik bedoel niet direct de kleur groen, maar mooie opvallende planten. Planten kunnen een ruimte opfleuren en geven een fijne sfeer. In onze keuken hebben wij een plank aan de muur waar een plant opstaat met voorraadpotten.

Boven op de keuken is een loze ruimte die wij opgevuld hebben met twee nep planten. Alleen woonaccessoires vind ik persoonlijk een ruimte niet af maken, dat doen planten wel. Naast een normale plant kunnen kruidenplanten handig zijn voor het koken. Daarnaast staan ze ook mooi in de keuken.

Hoe zou jij je keuken inrichten?
liefs gea van glamview
Dit artikel betreft een samenwerking

7 Replies to “Een kleine keuken inrichten? 4 handige tips”

  1. mijn keuken is veel te klein om in te richten. Maar mijn droom keuken heeft lichte kleuren, groene planten en een leuke sfeer om te koken..

  2. Handige tips! Dat groen zou ik snel vergeten bij het inrichten van een keuken, maar kan zoveel doen aan de inrichting!

  3. Goede tips! Onze keuken is niet heel klein, maar ze is gewoon niet zo handig ingericht. De keuken stond er al toen we hier kwamen wonen. In de toekomst willen we graag onze keuken verbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *