Julius 6 maand oud !

Vanaf het begin was het voor iedereen even wennen. Als kersverse gezin komt er veel op je af, je leert veel, je dag indeling wordt anders en je bent opeens papa en mama. Inmiddels is onze zoon bijna zeven maand oud. Het begint een echte jongen te worden. Hij lacht veel, wil graag alles mee maken wat er om hem heen gebeurd. Ook slaap hij heerlijk door in de nacht. 

Door de maanden heen heeft hij zijn motoriek flink ontwikkeld. Grijpen naar speeltjes, kijken hoe het speeltje in elkaar zit en of het meer kan dan alleen vast houden. Op het moment vind hij alles leuk wat kraakt of geluid maakt. Rollend door de box opzoek naar stukken speelgoed die hij kan afwisselen om mee te spelen. Vaak met lachende geluiden die uit de hoek van de box weg komen. Hij heeft er veel plezier in. Inmiddels heeft hij het rollen ook door en probeert hij steeds op zijn buik terecht te komen. Het is al een aantal keer gelukt, waardoor er een glimlach op zijn gezicht verschijnt.
Julius is 6 maand oud
Rond zijn vierde maand hebben wij voor het eerst hapjes toegevoegd aan zijn voedingsschema. Naast de flessen die hij kreeg zijn wij begonnen met oefenhapjes. Het was voor hem zeker wennen al die aparte smaken, maar smulde altijd van alle fruit en groente die hij kreeg. Nu met zes maand is het voedingsschema helemaal veranderd met drie flessen en meer vaste voeding. Voor ons als ouders ook heel leuk om nu te zien dat hij echt mee doet met ons. De fruit krijgt hij met yoghurt en het avond eten vind hij ook heerlijk. Hij geniet er van en je merkt dat hij er echt aan toe is. Ook vind hij soepstengels een fijn lekkernij voor tussendoor.
Omdat onze zoon groter werd zijn wij over gegaan van de wandelwagen bak naar de buggy die op onze Nuna Mix kan worden bevestigd. Wij merken dat hij het leuk vind om zich heen te kijken. Wandelen doen wij dan ook graag als gezin. Wij zijn ontzettend blij met onze lieve zoon, het is oprecht leuk om nu een gezin te zijn.
Advertenties

You May Also Like

4 Comments

 1. Kirsten

  Wat gaat de tijd, ons vriendje groeit zo hard. Snel samen knuffelen!

  1. Glamview

   Het gaat echt ontzettend snel! We gaan zeker snel weer afspreken!

 2. Lotte

  Ohh, wat gaat dat hard hè? Zo gaaf om te zien hoe kindjes zich ontplooien. En vanaf nu gaat het echt razendsnel! Kruipen, staan, lopen, praten, je houdt het bijna niet bij. Dus die foto is helemaal goed: lekker stevig vasthouden 😉

 3. Merel - Lotus Writings

  Heerlijk hoor, die leeftijd. Ze ontdekken langzaam de wereld om hen heen en zelf kijk je ook weer opnieuw naar alles. Mooie fase! En dat hij al lekker doorslaapt is mooi meegenomen.

Leave a Reply