Een badkamer is naast een functionele ruimte een plek die rustige en ontspannen sfeer moet uitstralen. Niets is fijner om tot jezelf te komen in een badkamer. Door elke plek van de ruimte op de juiste manier te benutten kan er een prachtig geheel ontstaan. Laat je adviseren en inspireren met de nieuwste trends en advies.

Een jaar geleden hebben wij ons laten adviseren om onze oude badkamer van top tot teen te veranderen. Met nieuwe badkamermeubels, wandtegels, vloertegels, kranen etc. Aangezien onze badkamer een kleine oppervlakte heeft vonden wij het lastig om de juiste opstelling te kiezen. Door de juiste advies hebben wij in 3D een tekening laten maken met onze wensen. Tot onze verbazing kwam de medewerker met veel mogelijkheden die wij eventueel konden toepassen. 

Doe ideeën op

Met inspiratie en ideeën op doen begint het proces. Bedenk hoe jouw droom badkamer eruit zou zien. Als je een echte waterrat bent is het leuk om een bad te laten plaatsen. Of sta jij het liefst fijn onder een regendouche? Via social media, google, magazines of showrooms kun jij veel inspiratie op doen. Sta eens stil bij de nieuwste badkamertrends. Kies je voor modern, trendy, industrieel, landelijk, of klassiek. Ben je niet zo’n brainstormer? Laat je dan adviseren door een badkamerspecialist die een 3D tekening voor jou kan opstellen met de wensen die jij in gedachten had. Bij Grando kun jij gemakkelijk een afspraak maken om dit te realiseren. Op de website is het ook mogelijk om zelf je inspiratie er op los te laten. In een online programma kan jij de formaten in stellen en een ontwerp maken na keuze. 

 badkamer moderne inrichting

Moderne badkamer

Een moderne stijl kent strakke lijnen en veel ruimte. Ze hebben rechte hoeken, vaak een grote inloopdouche met een glazen wand of deur en een vrijstaand bad met mooie kranen. Grote opvallende tegels op de vloer en wanden met een voeg aansluitend passend bij de tegel. Voor een giet of betonnen vloer wordt naast de standaard tegel ook voor gekozen. De kleuren zijn vaak wit en donker. De mogelijkheden in een moderne badkamers kunnen alle kanten op. 

Landelijke badkamer

Een landelijke badkamer straalt een warme, romantisch en kalme uitstraling uit. Een ruimte om echt tot rust te komen. Bij landelijk kan men denken aan het platteland. Er worden natuurlijke materialen gebruikt zoals stenen vloeren, houten kastjes en gemetselde structuren wanden. Tegenwoordig ziet men veel sloophout terug in de landelijke interieur, vooral bij de badkamerkastjes. De sfeer die hier hangt is rust, nostalgie en eenvoud. Met de juiste materialen en bijpassende accessoires maak je er een prachtig geheel van.
Met deze trends kies jij je droom badkamer

Luxe badkamer

Houd je van opvallend en vooral veel luxe, dan is een luxe badkamer echt iets voor jou. Het is vaak van alle gemakken voorzien en vooral comfortabel. Denk aan luxe douche cabine, een inloopdouche, vrijstaand bad, sauna’s of stoomcabines. Een grote wellness maar dan bij je thuis. Er wordt veel gebruik gemaakt van glas en marmer.

Klassieke badkamer

Een klassieke stijl wordt gekenmerkt met hoge plafonds, een groot losstaand bad met mooie gouden pootjes, zwart-witte geblokte of juist patroontegels, verchroomde buizen en een granieten wastafel. Met deze stijl kun je net als de andere stijlen alle kanten uit. Niet alleen zwart-witte of patroontegels ziet men veel, ook kleuren in materialen komen naar voren. Donkere houten vloeren en kastjes met gouden, koperen of chromen buizen en kranen. Er mag een mooie glans in het geheel te zien zijn. Vergeet ook vooral niet de mooie marmeren tegel of meubilair. Leuke accessoires zoals een kroonluchter, spiegel met een mooie sierlijst of wandverlichting in een klassieke tint staan prachtig bij het geheel.

Hoe ziet die van ons er uit?

Onze voorkeur ging uit naar een moderne badkamer toen wij een ontwerp lieten maken. Wij kozen voor grijs en witte tinten met grote tegel op de vloer en muren. De meubels zijn wit houtkleur met een opbouw kom met een grijze hoge kraan. De kleine ruimte hebben wij aan alle kanten goed benut met bij binnenkomst een wastafel aan een middenwand. Aan de rechter kant een doorgang met aan de muur kant een grote hoge kast. Achter de middenwand hebben wij een grote regen douche met inbouwkranen. 

Hoe ziet jouw droom badkamer eruit?

Lees meer: Onze nieuwe badkamer accessoires

 
Dit artikel betreft een samenwerking
Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *