Omdat wij ontzettend veel van reizen houden, plannen wij regelmatig door het jaar heen een stedentrip. Dit keer kozen wij er voor om twee dagen te genieten in de stad Antwerpen in België. Ik vond het een mooi moment om eens een ‘PLOG’ artikel te maken. Benieuwd naar ons stedentrip naar Antwerpen?

Stedentrip naar Antwerpen

Voor ons stedentrip naar Antwerpen, zijn wij na ons werk direct vertrokken met de auto richting België. Het was in totaal drie uur rijden voor dat wij aankwamen in ons hotel in de stad Antwerpen. In het Tulip Inn hotel hebben wij een nacht geboekt, waarbij ook een fijne fitness ruimte zat. Na dat wij een uur samen hebben gesport in het fitness ruimte van het hotel, heb ik heerlijk genoten van een warm bad.

De volgende ochtend zijn wij vroeg opgestaan en hebben wij genoten van het ontbijt buffet. Aangezien ik tarwe en koemelk intolerantie heb, heb ik dit aangegeven bij de receptie zo dat hier rekening mee kon worden gehouden tijdens het ontbijt. Er werden speciaal voor mij glutenvrije afbak broodjes klaar gemaakt. Ik vond het dan ook een fijne service van het personeel.

stedentrip naar Antwerpen metro

Antwerpen kerk

Op loop afstand vanaf het hotel hebben wij de metro gepakt naar het centraal stadion van Antwerpen. Wij kochten een dagrit kaart zo dat wij de gehele dag konden reizen met het openbaar vervoer. Op de Diamant stapten wij uit, waarbij wij uit stapten op het centraal station. Een prachtig gebouw zoal van binnen als van buiten.

stad Antwerpen reuzenrad

stad Antwerpen Zoo
Bij aankomst in de stad kwamen wij uit op een grote plein waar een grote witte reuzenrad stond in het thema zoo. Toepasselijk is het thema wel aangezien aan de rechterkant de ingang zit naar de dierentuin. Zelf hebben wij hier bezoek aan gebracht, maar zelfs de ingang zag er prachtig uit. 
De hele dag scheen de zon en was het prachtig warm weer, met een temperatuur van 30 graden. Wel ontzettend warm om door de straten te lopen. Maar het was het zeker waard. Zelf houden wij er van om fijn door de stad te lopen en te kijken naar de bezienswaardigheden. Het was daarom een prachtige dag om de stad te bezoeken.
stad Antwerpen Kerk


stad Antwerpen kerk met beelden

Wij kwamen uit bij de ‘ Onze Lieve Vrouwekathedraal’. Een kerk die gebouwd werd tussen het jaar 1352 en 1521. Aan de buitenkant ziet het gebouw er prachtig uit! Het is een van de hoofdkerken van Antwerpen en staat aan de Handschoenmarkt.

stad Antwerpen

 

stad Antwerpen

Naast het Onze Lieve Vrouwekathedraal is de grote markt te vinden. Een grote plein, met rond om allemaal oude gebouwen. Gebouwen waar onder allemaal winkeltjes en restaurants zijn gevestigd. Ook het stadhuis van Antwerpen is hier gevestigd.

stad Antwerpen

 

Kabab tent heerlijk eten

Na veel te hebben gewandeld kregen wij trek in eten en kozen wij er voor om een eet tent te zoeken. Aangezien mijn man ontzettend veel zin had in Kebab, hebben wij dit gegeten als lunch. Hij nam een kebab schotel, ik koos voor een mexicaanse wrap met kip kebab. Voor de mensen die zich afvragen, ‘Maar jij at toch geen tarwe meer?’ Dat klopt. In dit geval heb ik een verteringsenzym genomen zodat het enzym mijn darmen helpt beter te verteren. Ik neem deze alleen in het geval als ik een weekend of dag weg ben en een gerecht ga eten met tarwe. Dagelijks eet ik tarwe vrij, het liefst glutenvrije of spelt producten.

Gay pride zebrapad stad Antwerpen
Uiteindelijk kwamen wij bij een haven aan waar de zebra paden op straat de kleuren had van de regenboog. De kleuren maken je vrolijk en bovendien ziet het er uit als een prachtig plaatje! Voor kinderen is dit natuurlijk helemaal geweldig om te zien.

stad Antwerpen outfit post glamview

Een foto in de haven! Mijn outfit: T-shirt – Primark | spijkerbroek – H&M | canvas schoenen – uit Kroatië | vest – Primark | Bril – Calvin Klein Jeans | Tas – Vintage (gekregen).

stad Antwerpen haven
In de haven waren veel boten te bekijken, waar onder ook een groot cruise schip die aan de wal stond. Bij de haven is een prachtig plek om wandelen en om heerlijk bij het water te zitten op een bankje. Het uitzicht is dan ook fantastisch. 
stad Antwerpen winkelstraat

Natuurlijk zijn wij ook langs winkeltjes geweest om te kijken naar o.a. een souvenir. Van elke vakantie of citytrip nemen wij een beeldje mee als aandenken. Het werd een beeldje van het stadhuis van de stad Antwerpen. Daarnaast heb ik gewinkeld bij een outlet in de stad. Hier kocht ik mijn nieuwe herfst/winter jas. 

stad Antwerpen plog glamview
Ik heb twee fijne dagen gehad met mijn lieve man tijdens de stedentrip naar Antwerpen! Aangezien wij op het moment veel hebben mee gemaakt samen, zijn wij er samen heerlijk tussen uit geweest om te ontspannen. De stad Antwerpen was prachtig om eens te bezoeken en was prima te doen met de auto. Ik ben blij dat mijn man altijd voor mij klaar staat als het nodig is.
 
Advertenties

16 Replies to “PLOG: Ons stedentrip naar Antwerpen!”

 1. Ahh, mijn prachtige stad! ♥ Toffe plog! Dat regenboogzebrapad is trouwens ter ere van de Antwerp Pride. 🙂

 2. Jeetje Gea wat heb je een mooie foto's gemaakt. Ik ben ook een keer naar Antwerpen geweest met een vriendin, maar wij kwamen echt puur om te shoppen en hebben eigenlijk helemaal niet naar de omgeving gekeken. Super jammer, maar we waren ook wel een stuk jonger. Het lijkt me leuk om er nog eens heen te gaan want het is zo mooi!

  1. Bedankt Rebecca! Wat fijn om te horen dat je de foto's mooi vind 🙂 Antwerpen was zeker een mooie stad om eens te bezoeken. Ik snap dat als je jonger bent liever gaat shoppen inderdaad haha. Stiekem heb ik dat ook gedaan hoor ^^

 3. Wat een heerlijk uitje, soms heb je dat gewoon even nodig! Ik ben wel eens in antwerpen geweest maar niet alles gezien. Lijkt mij leuk om daar weer eens naartoe te gaan!

 4. Wat leuk, super mooie fotos! Ik ben zelf nog nooit in Antwerpen geweest, maar staat zeker op mijn nog-te-bezoeken lijstje.

 5. Altijd leuk zo'n stedentrip! Ik ben ook eens naar Antwerpen geweest rond kerst, heel gezellig. Ik ben er ongeveer binnen anderhalf uur met de auto dus we zijn toen een dagje geweest 🙂

  1. Dat is zeker dicht bij huis! Een dagje naar Antwerpen is dan zeker makkelijk te plannen. Ik vond de stad echt ontzettend mooi. Met kerst vind ik steden trips maken ook altijd gezellig, dit jaar gaan wij met kerst naar Londen.

 6. Wat fijn dat je een een steden-trip Antwerpen heb gedaan..
  Antwerpen is zo een mooie stad dat ik best wel fier ben dat ik van België ben 🙂
  Elk jaar ga ik der heen om der gaan shoppen en voor de geweldige zoo die der is maar vooral voor de vrienden die der wonen..
  Leuk om te lezen dat je der een fijne dagje hebt gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *