Nu ik de 30 ben gepasseerd, merk ik dat veel vrienden en/of kennissen net als ons een kinderwens hebben. Wij als ouders van onze lieve zoon Julius, weten als geen ander hoe lastig het kan zijn om kraamcadeaus te bedenken. Hieronder vind je 5 leuke kraamcadeau ideeën die het altijd goed doen!

tuimelstapelaar en meisje kraamcadeaus

Speelgoed van hout

Hoewel een baby er nog niet veel aan heeft, is speelgoed van hout een prima kraam cadeau om te geven. De reden hiervoor is dat houten speelgoed in verhouding lang mee gaat. Kinderen kunnen er mee gooien, als nog blijft speelgoed van hout altijd netjes. Een merk die ik echt kan aanraden is Little Dutch. Het merk Little Dutch is te herkennen aan het pastel kleur speelgoed. Voor een jongen zie je hierin veel blauw en groen terug komen, voor meisjes de kleur roze. Onze zoon heeft een aantal houten speelgoed van het merk, zoals een auto baan, een tuimelstapelaar en een auto.

Hydrofiele doeken

Alle ouders zullen dit kraam cadeau waarderen, hydrofiele doeken heb je nooit genoeg. Ze worden overal bij gebruikt, het verschonen, flesje geven, in en uit bad gaan, noem maar op. Deze hydrofiele doeken zijn er in verschillende formaten en zelfs in een XL formaat. Deze zijn vooral handig voor bij het in en uit bad gaan, aangezien je het babytje er heerlijk warm in kan wikkelen. Het leuke aan deze doeken, vind ik de prachtige printjes en kleuren die ze bevatten.

kraam-cadeau.nl houten blokken kar little dutch

Herinneringskist

De naam zegt het al, het is een kist waar in je mooie herinneringen kan bewaren. Denk aan het hielprikje die de baby tijdens de kraamweek krijgt, een plukje haar, echo foto’s, of mooie tekeningen en knutselwerkjes die je kind heeft gemaakt. Herinneringskisten kan extra bijzonder, waardevol en persoonlijk worden gemaakt door het gepersonaliseerd te maken met naam, geboortedatum en het gewicht van het kind erin te laten drukken.

Voorleesboeken

Er zijn voorleesboeken die zeer populair zijn, tevens mij doen herinneren aan mijn eigen jeugd. Jip en Janneke, Puk van de Petteflet, RupsjeNooitgenoeg, De mooiste vis van de zee, Gonnie en vriendjes en Nijntje. Bovendien leren kinderen door voorleesboeken al ontzettend veel door de Nederlandse taal, en het aanwijzen, en kijken naar de plaatjes in het voorleesboek. Het is goed voor de algemene ontwikkeling van het kind.

kraam-cadeau.nl gepersonaliseerde kraamcadeaus badjas

Gepersonaliseerde kraamcadeaus

Het aller leukste om te geven is een gepersonaliseerde kraamcadeau, aangezien het persoonlijk en bijzonder is. Vaak wordt er gekozen om de naam, geboortedatum en geboortegewicht er op te laten drukken. Onze zoon heeft deze persoonlijke data op zijn houten autobaan staan van Little Dutch.

Gepersonaliseerde kraamcadeaus kunnen zijn: Houten speelgoed, slabbetjes, geboortestoel, badjassen en/of handdoeken, knuffels en rompertjes. Maar hoe leuk is het om alvast vooruit te kijken. Denk aan een mooie rugtas met naam voor naar de peuterschool of een koffertje voor het logeren bij opa en oma. Hierin kunnen alle kleren, verzorgingsproducten en andere benodigdheden in worden gestopt voor het nachtje weg van huis.

kraam-cadeau.nl olifant met naam

Als je een leuk gepersonaliseerd kraamcadeau voor de moeder zoekt, dan is een gepersonaliseerde ketting of armband een leuk idee. Hier op laat je de naam en geboortedatum van het kind op graveren, maar een bedelarmband met een meisje of jongens hoofdje is ook een grote aanrader. Zelf heb ik allebei de varianten en wissel ze graag met elkaar af. Er zijn tevens duurzame kraamcadeau alternatieven. 

Welk kraamcadeau zou jij aan iemand geven?
liefs gea van glamview

Dit artikel betreft een samenwerking.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *