Hallo lieve lezers! Steeds meer mensen gaan over op vegetarisch eten. Niet alleen omdat iemand geen vlees meer wil eten, het draagt ook bij aan een goede en gezonde leefomgeving. Vegetarisch eten zorgt voor minder gebruik van water, minder ontbossing en zorgt voor een lagere uitstoot van broeikasgassen. Broeikasgassen zijn verantwoordelijk voor de klimaatverandering waar we steeds meer mee te maken krijgen. Samen met mijn gezin eet ik regelmatig vegetarisch en leek het mij een leuk idee om 4 heerlijke vegetarische recepten te delen op mijn blog. Lees en kook jij met mij mee?

Vegetarische recepten

Foodness.nl bananenbrood met kiwit op plank / vegetarische recepten

Bananenbrood met kiwi

Ingrediënten
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gram havermout
4 dadels
2 tl bakpoeder
handje gemengde noten
2-3 Sungold kiwi’s
sunfje zout.

Bereidingswijze
Voor 10 plakken, één cake vorm.

Meng de bananen in een blender (of met een staafmixer) tot een gladde mix, samen met de dadels. Zorg er voor dat je wel de pit uit de dadels haalt. Meng de havermout en de eieren door het beslag. Ik zet hiervoor mijn blender kort aan, tot het beslag mooi gemixt is. Voeg het bakpoeder en een snufje zout toe. Meng nu de noten door het beslag. Beleg de bodem van een ingevette cakevorm met plakjes kiwi. Als de cake straks uit de vorm komt zitten de plakjes kiwi aan de bovenkant! Giet het beslag bovenop de kiwiplakjes. Bak 35-45 minuten in de oven op 180 graden Celsius. Met een satéprikker kun je zien of de bananenbrood van binnen niet meer nat is.

Bron: Deze afbeelding en recept zijn afkomstig van Foodness.nl

Thegreenhapiness.com Cinnamon Roll ontbijt
Cinnamon Roll Ontbijt

Ingrediënten
40 gram havermout
1 tl havermout
1 tl kaneel
snufje zeezout
35 gram rozijnen
100 ml havermelk
60 gram ongezoete appelmoes
50 gram plantaardige yoghurt en plantaardige roomkaas
1 tl ahornsiroop
Optioneel: 1 druppel cassia of kaneel essentiële olie.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de havermout met het kaneel, zeezout, rozijnen, havermelk en appelmoes. Doe dit mengsel in een klein ovenschaaltje en zet in deze in de oven. Bak voor ongeveer 15 minuten totdat het stevig is geworden. Meng in een kommetje de yoghurt of roomkaas met de ahornsiroop en optioneel een druppeltje essentiële olie. Smeer de yoghurt of roomkaas over de havermout uit de oven en serveer direct.

Bron: Afbeelding en recept zijn afkomstig van Thegreenhappiness.com

Foodness.nl Curry met spinazie, pompoen en cashewnoten
Curry met spinazie, pompoen en cashewnoten

Ingrediënten
170 gram zilvervliesrijst
1/4 stuk chili peper
1 eetlepel fijngehakte gember
2 theelepels currypoeder
175 milliliter kokosmelk
1 eetlepel zoute sojasaus.
250 gram pompoenstukjes
200 gram spinazie
20 gram cashewnoten

Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat daarna zonder deksel uitstomen.
Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit een eetlepel olijf- of kokosolie in een wok en bak de rode peper en gember 3 minuten. Voeg daarna het currypoeder toe en bak nog een halve minuut.
Schenk de kokosmelk en sojasaus in de pan en voeg ook de pompoenblokjes toe. Doe een deksel op de pan en laat zo’n 7 minuten zachtjes doorkoken. Voeg halverwege de spinazie toe. Als de curry te droog wordt kun je tussendoor wat extra water of kokosmelk toevoegen. Breng de curry indien nodig op smaak met zout, peper of extra currypoeder.
Verdeel de rijst over twee borden. Serveer de curry erbij en garneer met de cashewnoten en eventueel wat extra fijngesneden rode peper.

Bron: Deze afbeelding en recept zijn afkomstig van Foodness.nl.

Thegreenhappiness.com Asperge Mango summerrolls

Asperge Mango Summerrolls

Ingrediënten 
200 gram groene asperge (punten)
1 (gele) courgette
50 gram kiemen
1 kropsla
100 g rijstnoedels (optioneel)
1 pak rijstvellen
1/2 mango
1/2 gele paprika
1/2 limoen
5 gram verse basilicum
zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze
Was de asperges en blancheer ze door ze enkele minuten in kokend water te leggen. Spoel af met koud water en leg aan de kant.
Wanneer je een spiralizer hebt gebruik deze dan om spaghettislierten van de courgette te snijden. Snijd de slierten vervolgens af op een lengte van ongeveer 15 cm. Was de sla, scheur in stukken en leg apart.
Kook de rijstnoedels (wanneer je deze gebruikt) volgens de aanwijzingen op de verpakking in een paar minuten gaar. Je hebt nu alle ingrediënten om te vullen klaarliggen.
Vul een brede schaal of kom met warm water. Leg hier één rijstvel in totdat deze zacht is. Leg vervolgens op een bord of plank. Leg in het midden van het vel wat slabladeren, kiemen, courgetteslierten en aspergepunten. Voeg eventueel een beetje rijstnoedels toe. Sla een helft van het rijstvel om de vulling heen, vouw de zijkanten naar binnen toe en rol dan strak op.
Herhaal dit voor de rest van de rijstvellen. Snij de rollen doormidden en serveer met de dressing.
Voor de dressing: Schil en ontpit de mango. Was de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Doe de mango samen met de paprika, basilicum en sap van de limoen in de blender. Mix tot een gladde saus. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Bron: Deze afbeelding en recept zijn afkomstig van Thegreenhappiness.com

Eet jij wel vegetarische recepten?
liefs gea van glamview

 

Dit artikel betreft een samenwerking

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *