Instagram is een krachtig social media platform. Voor steeds meer mensen en bedrijven is het een erg belangrijk social medium. Daarom geef ik jou graag tips voor meer succes op Instagram.

Volg alleen wie je echt leuk vind

Een manier om veel volgers te krijgen is door allemaal random mensen te gaan volgen. Het grote nadeel hiervan is dat jouw tijdlijn helemaal niet meer leuk is om door heen te scrollen. Er zijn manieren die veel beter zijn om aan volgers te komen en die zorgen dat jij een leuke tijdlijn blijft houden. Daarnaast hoef je ook geen mensen te volgen uit “fatsoen”. wie zegt dat? Volg gewoon de mensen die jij graag wilt. Wil jij iemand niet volgen, doe het dan ook lekker niet.

Zoek vergelijkbare accounts

Een betere manier om aan goede volgers te komen is te zoeken naar vergelijkbare accounts. Welke accounts doen ook waar jij je mee bezig houdt? Plaats daar actief reacties, like de foto’s, reageer op story’s etc. Op deze manier laat jij jezelf zien en daarnaast zullen andere jou ook zien. Dit is een goede manier om volgers te krijgen.

5 Tips voor meer succes op Instagram

Ga de interactie aan

Iets wat heel belangrijk is, is het aangaan van interactie op Instagram. Reageren mensen op jouw foto? Reageer hier op en ga direct ook even naar het account van die persoon om te kijken of je daar ook een foto kunt liken en eventueel een reactie achter kunt laten. Wil je nieuwe volgers? Reageer dan op accounts die jou niet volgen, bijvoorbeeld door op hashtags te gaan zoeken. Praat met mensen en zorg hierdoor dat mensen jou leren kennen. Het voordeel hiervan is dat jij meer bekendheid krijgt wat altijd in jouw voordeel kan werken.

Blijf trouw aan jezelf

Zorg dat jij echt jezelf bent op Instagram en laat dit niemand van je af nemen. Zolang jij dicht bij jezelf blijft, dan blijft Instagram een stuk leuker. Daarnaast kan je jezelf zijn, waardoor mensen ook de echte jij leren kennen inplaats van een namaak. Als jij jezelf niet kunt zijn op het internet is dat super zonde. Zorg er daarom ten alle tijden voor dat jij lekker jezelf kunt zijn. Mensen zullen je gaan volgen omdat ze jou interessant vinden.

Zorg voor rust en regelmaat

Door te zorgen dat jij een rustige feed creëert en regelmaat voor jezelf bedankt is het een stuk makkelijk om te groeien op Instagram. Je hebt namelijk een plan in je hoofd zitten wat je gaat doen en wanneer je dit gaat doen. Door consistent op dezelfde manier steeds alles uit te voeren zal je naar verloop van tijd verschil zien en langzaam gaan groeien. Zo creëer jij de perfect Instagram feed!

 

Ben jij al druk bezig met Instagram?


Geschreven door
Emma Verschure – AmbitiEmma

Advertenties

2 Replies to “5 Tips voor meer succes op Instagram”

  1. Met heel het nieuwe ritme is het zo onwijs moeilijk om te groeien.. maar we doen het er maar mee haha! Je hebt in ieder geval toffe tips gedeeld!

  2. Goede tips! Ik moet wel zeggen dat Instagram het steeds minder leuk maakt met die aangepaste algoritmes, maar ik probeer me maar gewoon niet teveel aan te trekken van likes etc…

    xx Alex | asseenbyalex.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *