Het boek Gezond op gewicht met lekker eten van afvallen met Nederland, is een 10-weken-levensstijlprogramma om jouw streefgewicht te bereiken. Alleen de titel al spreekt mij zeer aan, want wie wil nou niet met lekker eten naast afvallen. Mijn interesse in gezond eten is jaren geleden begonnen, nadat ik hoorde dat mijn cholesterol te hoog was. Het verklaart waarschijnlijk ook de hoeveelheid kookboeken in mijn kast, oeps! Het boek van Afvallen met Nederland heeft naast dit boek een online dieet progamma. Benieuwd naar de review van Gezond op gewicht met lekker eten?

Boek: Gezond op gewicht met lekker eten!

Afvallen met Nederland, Gezond op gewicht met lekker eten!

Het boek Gezond op gewicht met lekker eten is een dieet gebaseerd op een koolhydraatarm, eiwitrijk dieet dat toewerkt van afvallen naar een gezond eetpatroon om blijvend op gewicht te blijven. Afvallen met Nederland helpt jou om ook mentaal een verandering door te maken waardoor het makkelijker wordt om op gewicht te blijven. Door de juiste verhouding van eiwit, koolhydraten en vetten in combinatie met extra bewegen te combineren. Het voordeel van eiwitten is dat ze je een vol gevoel geven en zorgen voor minder verlies van spiermassa tijdens het afvallen. Het boek zit vol informatie over o.a. eten, bewegen, educatie, motivatie, en omgeving etc. Wat zijn langzame en snelle koolhydraten, eiwitten, en vetten. En je leert hoe je de energiebehoefte kan berekenen.

Boek: Gezond op gewicht met lekker eten!

Boodschappenlijst

Bij elke weekmenu’s is er een boodschappenlijst toegevoegd, waar precies op staat welke boodschappen je moet halen. Onder de kopjes groente & fruit, brood, vlees, vis, zuivel en overige. Wees wel bewust dat drinken, specerijen en tussendoortjes er niet op staan. Ga jij samen met iemand dit dieet doen? Denk er aan om van bepaalde producten meer mee van te nemen.

Boek: Gezond op gewicht met lekker eten!

Weekmenu

Elk weekmenu heeft zes maaltijden verdeeld over de dag. Ontbijt, lunch, avond eten en tussen door de tussendoortjes. Bij elke maaltijd staat duidelijk aangegeven wat je nodig om het te maken en een handig tabel met het aantal energie, vet, eiwit en koolhydraten. Zo weet je precies hoeveel elke maaltijd bevat. Naast deze kleine tabellen van elke maaltijd staat er ook een groot tabel met het totaal over de gehele dag. Bij elke weekmenu is een foto bij gevoegd van een maaltijd van die dag zoals het avondmaal.

Boek: Gezond op gewicht met lekker eten!

Beweegoefeningen

Naast de handige weekmenu’s zijn er voor elke week beweegoefeningen die je uit kunt oefenen. Bij elke dag staat aangegeven welke oefeningen je moet doen en welke tijd er voor staat. Alle oefeningen nemen in totaal 15 minuten tijd en op maandag, woensdag en vrijdag moet je de oefeningen in setjes van 5 herhalen. Weet je niet precies hoe een oefening werkt? Er staat een duidelijke uitleg achter in het boek met foto voorbeelden.

Conclusie

Het boek Gezond op gewicht met lekker eten is een boek vol handige informatie, vol verschillende weekmenu’s, recepten en bewegingsoefening. kortom, alles wat je nodig hebt bij het afvallen! De combinatie van beide zorgt er voor dat afvallen beter lukt of juist sneller gaat. Onthoud wel dat het uiteindelijk een leefstijl moeten worden met gezond eten en tips van deze fijne recepten.

Het boek heeft een hardcover en dikke papieren bladzijden, hierdoor ligt het boek fijn in de hand of op de grond tijdens de bewegingsoefeningen. De kans dat het snel stuk gaat is daarom klein. De recepten/maaltijden zien er goed uit, makkelijk te bereiden en vrijwel naar ieder zijn smaak. Denk aan magere kwark, crackers, ontbijt smoothies, en omelet met groenten. Als avondeten viscurry met komkommersalade, kabeljauw uit de oven en gevulde courgette. Natuurlijk staan er nog veel meer fijne recepten in. De foto’s die bij de weekmenu’s staan zien er netjes en duidelijk uit. Ik krijg er al honger van als ik naar de foto’s kijk bijwijze van.

De bewegingsoefeningen staan duidelijk uitgelegd met foto voorbeelden. Naast bewegingsoefeningen raden ze ook rennen, fietsen, wandelen en zwemmen aan. Het is niet ingewikkeld en zonder benodigdheden zijn ze uit te voeren. Kortom ik ben zeer tevreden met het boek. Het dieet/leefstijl is goed te volgen in combinatie met een fijn beweegprogramma. Ze hebben over alles goed na gedacht. Ook kun je online inloggen voor veel meer informatie etc. Ben je opzoek naar een afval methode die niet al te moeilijk is? Dan kan ik het boek Gezond op gewicht met lekker eten! van Afvallen met Nederland jou zeker aanraden.

Het boek Gezond op gewicht met lekker eten! is te bestellen op de website van Afvallen met Nederland en via Bol.com

Welke dieet heb jij al eens gevolgd?
Liefs, Gea
Dit artikel bevat gekregen producten
Advertenties

13 Replies to “Boek Gezond op gewicht met lekker eten!”

  1. Wat een aansprekende titel! Dat klinkt goed. Mijn man is bezig met afvallen en is al een kilo kwijt!

    1. Je moet er ook voor openstaan wil je echt resultaten behalen. maar had kan inderdaad dat het niets voor je is.

  2. ik doe aan intermitting fasten en zorg ervoor dat ik veel beweeg ! Die vrijheid heb ik nodig, ik kan niettegen schema's met wat ik wel en iet mag eten…

  3. Ik hoef niet af te vallen, juist aankomen. Maar het lijkt mij wel een handig boek zo met de combinatie ban weeklijstjes, menu's en oefeningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *