Hallo lieve lezer. Het is alweer even geleden, maar wat heb ik een leuke reis weten te maken met mijn man. Deze citytrip naar Dublin Ierland en de kust Howth is een echte aanrader, vandaar deze prachtige reisverslag. En Guess what? Er was een fijne kerstsfeer in de straten van Dublin te beleven. Lees en kijk je mee?

Dublin Ierland & de kust HowthKerst sfeer in de stad!

Het is nu dan alweer een paar maanden geleden, samen met mijn vriend ben ik namelijk eind November ’15 naar deze prachtige stad geweest. De omgeving, de gebouwen en de sfeer was dan ook erg fijn. In Nederland was iedereen druk bezig met cadeau’s kopen voor Sinterklaas, in de Dublin konden wij dan al genieten van de leuke kerstsfeer! Alles was namelijk versierd met prachtige verlichtingen, op straat, in het warenhuis en zelf de vrolijke kerst liedjes waren overal te horen. Het gaf ons hier door een extra fijne sfeer.

Dublin Ierland & de kust Howth

Dublin Ierland & de kust HowthSaint Stephen’s Green Park

Op loop afstand van ons hotel zat dan ook een prachtig park waar we veel door heen zijn gewandeld, het was namelijk ook een fijne route om naar het centrum te kommen waar de winkels zaten. Het park heeft zo ook zijn mooie plekjes, namelijk mooie fonteinen, zit gedeeltes en mooie meertjes waar veel eenden in zaten. Zelf houdt ik dan ook erg van de natuur, en het uitzicht in dit park was dan ook prachtig om naar te kijken.

Dublin Ierland & de kust Howth

Dublin Ierland & de kust HowthNoord en Zuidkant van de stad Dublin

Dublin kent twee kanten er is namelijk traditioneel gezien een scheiding tussen deze kanten, namelijk de noorkant en de zuidkant van de stad. Tussen deze kanten zit een scheidinglijn met een rivier genaamd de Liffey. De Noord kant wordt gezien als de arme kant en de andere kant is voor de rijkere en hogere klassen. Over de river zitten dan ook verschillende bruggen waar mee je van de een naar de andere kant kan. Het verschil in de gebouwen is dan ook wel redelijk te zien.

Dublin Ierland & de kust Howth
Dublin Ierland & de kust Howth

Ook wij hebben natuurlijk allebei de kanten bekeken en zijn via de brug te voet gelopen. Aan de brug viel ons ook op dat er veel slotjes aan vast zaten met de voor letters van stelletjes. Wie herkent dit? Het is namelijk ook echt iets wat veel te zien is in Parijs?

Dublin Kasteel

Wat ook leuk is om te zien is het mooie Dublin Kasteel, een prachtig gebouw met aan het begin een poort met de letters er voor op geschreven. Het gebouw is mooi om te zien, oud en ook aardig groot. Bij het kasteel zit ook een grote tuin.

Dublin Ierland & de kust HowthTemple Bar & Guiness bier Fabriek

Dublin heeft veel leuke straatjes met winkeltjes, maar ook leuke cafe’s. Zo staat de Temple Bar echt bekend als de bar die je moet hebben bezocht. Wat ons echt op viel is dat de bar altijd goed vol zit, en dus veel wordt bezocht. De Temple bar is dan ook echt niet te missen door de rode kleuren van het gebouw, hier zou je bijvoorbeeld best een Guiness biertje kunnen drinken. De Guiness bier is namelijk typisch iets van Ierland, de fabriek waar het bier wordt gemaakt kun je dan ook een bezoek aan brengen. Je kunt hier zien hoe het proces in zijn werk gaat.

Dublin Ierland & de kust Howth Temple barDe kust Howth

Als je houdt van een mooi uitzicht, een mooie kust dan moet je zeker een bezoek brengen aan de kustย  Howth. Howth is een plek waar veel vissers bootjes staan, en ook veel winkeltjes staan waar je vis kan eten. Zelf hebben wij een goede wandeling gemaakt door het dorp van Howth, maar dat was het zeker waard. Het uitzicht was dan ook prachtig!

Dublin Ierland & de kust Howth

Dublin Ierland & de kust HowthHoe kijken wij terug op de citytrip naar Dublin Iederland?

Dublin vinden wij een prachtige stad om als steden trip heen te gaan, wij zijn zelf twee volle dagen geweest en hebben dan ook veel kunnen zien. De stad is dan ook prachtig, veel oude gebouwen en de sfeer hier is erg fijn.Wij gingen eind November naar deze stad, hier is op dat moment alles volop in de kerstsfeer, en dus veel gezelligheid op straat, en in de winkels.

Het is daarom ook leuk om net eind November, begin December hier heen te gaan. Waar je wel op moet letten in de stad, het verkeer rijd namelijk links op de wegen! Let dus ook goed op als je over wilt steken. Ook is het zeker een aanrader om naar de kust van Howth te gaan. Deze is prima te bereiken met de trein, en het is zeker de moeite waard voor het prachtige uitzicht.

Heb jij Dublin/Ierland al eens bezocht?
ย ย 
Advertenties

11 Replies to “Citytrip Dublin Ierland en de kust Howth”

  1. Wauwie wat gaaf! Ik wist ook niet dat Dublin twee kanten heeft, een rijke en arme kant. Howth ziet er ook prachtig uit zeg! Echt heel tof dat je hier bent geweest. ๐Ÿ˜€

  2. Ziet er prachtig uit! Ierland lijkt me sowieso erg bijzonder! Toevallig heb ik net een stedentrip geboekt naar Parijs! Wellicht wordt het de volgende keer Dublin! ๐Ÿ˜‰

  3. Gaaaf! Super mooie foto's. Ik zou ook zo graag ooit eens naar Dublin willen. Vooral omdat The Script er vandaan komt hihi.

  4. Het lijkt me geweldig om naar Dublin te gaan! Het ziet er erg sfeervol uit. Ik denk dat ik me daar goed kan vermaken. ๐Ÿ™‚
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *