Hallo lieve lezers! De normale stopcontact in de muur kent iedereen wel, op het moment zijn de vloercontactdozen zeer populair. Het verschil tussen beide is dat er bij een vloercontactdoos, het stopcontact in de vloer wordt gemonteerd in plaats van in de muur. Er zijn een aantal fijne redenen om voor veen vloercontactdoos te kiezen, hieronder lees je er meer over. Lees je mee?

Vloercontactdoos

Een vloercontactdoos is in vergelijking met een muurstopcontact hetzelfde. Het verschil tussen beide is enkel dat de vloercontactdoos wordt gemonteerd in de vloer, de andere in de muur. Tegenwoordig hebben nieuwbouwhuizen de stopcontacten al laag bij de vloer, hoewel de vloercontactdoos juist helemaal weg gewerkt is in de vloer zelf. Zo zijn er geen stroomkabels door de ruimte zichtbaar die naar een tafel, kast of een bureau lopen. Het ziet er direct een stuk netter uit, dan als men kiest voor een stopcontact in de muur die op hoogte wordt gemonteerd.

vloercontactdoos voorbeeld

De vloercontactdoos monteer je op alle soorten vloeren

Vooral in grote ruimtes worden vloercontactdozen veel gebruikt, zoals in een kantoor of een school waar veel computers komen te staan. Het maakt dan ook niet uit op welke ondergrond de contactdoos wordt gemonteerd. Denk aan houten vloeren, laminaat vloer, tegels, beton en tapijt.

Voor buiten en binnen

Maar niet alleen binnen in huis kunnen ze worden gemonteerd, ook buiten in de tuin is het mogelijk. Zo zou het een optie zijn om het bij een overkapping te plaatsen, bij een loungeset of een tafeltje waar je altijd een stekker doos wilt hebben. Ze kunnen gemakkelijk open en dicht, waardoor je ook geen last hebt van het weer of een openstaande contactdoos als er geen stekers in zitten. Voor een buiten vloercontactdoos moet het minimaal over IP66 waarde beschikken!

vloercontactdoos meisje aan tafel met laptop

Eigen kantoor aan huis

Sinds kort hebben wij een ruimte omgetoverd tot een kantoor, waar ik op mijn eigen gemakt en alle stilte kan werken. Iedereen zal het wel herkennen, ook in je eigen huis zijn overal kabels zichtbaar, zo ook in ons kantoor. Het ziet er minder mooi uit en de kabels moeten een verre afstand maken voordat de stekker in het stopcontact kan worden bevestigd. Wij zouden dan ook graag een vloercontactdoos in ons kantoor willen aanschaffen, zodat alle kabels op één plek liggen. Vooral met ons zoontje is het een struggle met alle kabels, want het blijft interessant om er aan te trekken. Het is daarom een goede optie en tevens een veilige optie.

Wat vind jij van een vloercontactdoos?
liefs gea glamview

 

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeeldingen afkomstig van Pexels.

Advertenties

One Reply to “Hoe werkt een vloercontactdoos?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *