Hallo lieve lezer! In dit artikel deel ik één van mijn favoriete ontbijt recepten, namelijk havermout! Havermout is ontzettend gezond en bevat tevens veel vezels. Een nieuwe variatie erop bedenken kan dan ook, door met verschillende fruit en andere toppings te spelen. Dit keer heb ik een havermout met banaan en kaneel gemaakt en deel deze graag met jullie. Lees je mee?

Havermout met banaan en kaneel

Wat heb je nodig?

Havermout
Magere melk of Amandelmelk
Banaan
Kaneel

Lijnzaad, chia zaad  ( als topping )

Recept: Havermout banaan en kaneel.

Bereidingswijze

Voeg de melk, en de havermout bij elkaar toe in een klein steelpannetje en zet dit op zacht vuur. Roer de havermout goed door de melk tot het geheel een papje wordt en voeg op het laatst een klein beetje kaneel toe. Doe de havermout pap in een schaaltje. Snijd de banaan in dunne plakjes en leg dit over de havermout heen. Om het geheel af te maken kun je nog chiazaad, lijnzaad of andere toppings toevoegen.

Ik ben dan ook benieuwd wat jullie van deze havermout combinatie vinden, zelf maak ik deze variant regelmatig in de morgen en vind het dan ook erg lekker. De combinatie past goed bij elkaar vind ik zelf. Geniet van je havermout met banaan en kaneel. 

Welke combinatie havermout is jouw favoriet?
liefs gea van glamview
Advertenties

16 Replies to “Recept: Havermout met banaan en kaneel”

  1. Ik ontbijt ook bijna elke ochtend met havermout! Maar dan wel met stukjes appel en kaneel. Met banaan lijkt mij ook wel lekker!

    1. Met appel is inderdaad ook erg lekker, deze combinatie met banaan is dan ook het proberen wel waard 🙂

  2. Zelf lust ik geen havermout, maar mijn vriend eet elke ochtend deze combi maar dan zonder de kaneel. Ik ga morgen meteen tegen hem zeggen dat hij dat eens moet proberen haha! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *