Hallo lieve lezer! Last van negatieve gedachten het is nooit leuk als jij even in z’n bubbel zit. Blijven piekeren over de dingen waar jij juist niets aan kan veranderen op het moment of juist tot het verleden behoren. Er zijn zeker een paar tips die hierbij kunnen helpen. Deze tips vindt ik zelf ontzettend handig en waarschijnlijk jij ook. Lees je mee?

Last van negatieve gedachten? Verwijt het jezelf niet!

Dit is zeker niet handig, want het zal jouw juist niet verder helpen. Het is belangrijk om te accepteren dat jij jezelf even zo voelt. Sta er even bij stil maar probeer meteen de draad weer op te pakken om verder te gaan, anders blijf jij in een sleur.

Zet je gedachten op een rijtje.

Waar komen de negatieve gedachten juist vandaan? En waarom voel jij je zo op het moment. Het humeur zal zeker invloed hebben op jouw gedachten. Kijk juist niet naar het verleden, want wat is geweest kan jij toch niet meer veranderen. Daarnaast is de toekomst wat jouw nog brengen gaat en dat heb jij nooit onder controle. Keuzes maken daar in tegen wel en soms zijn gedachten maar woorden in jouw hoofd die niet naar waarheid spreken.

Ga sporten of mediteren

Door de sporten zullen jouw gedachten minder aanwezig zijn. Je legt de focus op het sporten en niet op de negatieve gedachten. Het hoofd is juist leeg, het lichaam ontspannen. Cardio is een goede optie, maar denk eens na over yoga of meditatie.

Last van negatieve gedachten, tijd voor me time

Schrijf het op of praat met iemand

Het kan zeker helpen om met iemand over jouw gedachten te praten die jij vertrouwd of goed naar jouw kan luisteren. Je zult het makkelijker los kunnen laten en in zien dat het niet realistisch is. Daarnaast kan de persoon jouw ook een advies mee gegeven. Ben jij niet zo van het praten? Probeer eens je gedachten van je af te schrijven. Schrijf jouw gedachten van begin tot eind op. Schrijf precies het gevoel op hoe jij er aan denkt op het moment. Het kan enorm helpen om alles los te laten.

Herken het

Luister goed naar jezelf, waar komt het vandaan? Als jij tegen jezelf kan zeggen dat je in een negatieve spiraal zit, kan het makkelijker zijn om er weer uit te komen. Het zal jouw uit eindelijk juist sterker maken of er over heen te kom. Zoek steun bij iemand en zoek afleiding.

Kies voor me time

Geef jezelf even de ruimte om te ontspannen, want soms heb jij dit juist even nodig. Wees lief voor jezelf. Neem een warm bad of douche, ga naar de sportschool, kies een heerlijk gezicht masker en kijk naar jouw favoriete serie. Als je houdt van de buitenlucht kun je ook gaan wandelen of kies er voor om te gaan hardlopen. Als het jouw maar laat ontspannen.

Wat is jouw ultieme tip als je Last van negatieve gedachten hebt?
liefs gea van glamview
Advertenties

13 Replies to “Last van negatieve gedachten? Zo ga jij er beter mee om!”

  1. Heel herkenbaar dit verhaal. Soms moet je dan ook even voor jezelf kiezen en even in standje me-time gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *