Door fruit en water te combineren heb jij volop variatie en volop verfrissend. Of ook wel fruitwater genoemd. Water drinken is ontzettend gezond en bovendien belangrijk voor het lichaam. Nu de zomerse dagen zijn begonnen is het juist belangrijk om extra vocht te drinken. Kraanwater of bronwater kan snel standaard worden. Een goede tip: voeg eens fruit toe aan jou water!

5x Fruitwater combinaties

Fruitwater combinaties die jij echt moet proberen!

Citroen – Munt 
Deze combinatie met citroen en munt is mijn favoriet. Het is verfrissend, daarnaast komt de smaak van citroen en munt duidelijk naar voren vindt ik. Zorg er voor dat de pitjes goed zijn verwijderd, deze zullen anders naar boven komen druiven op het water. Naast dat citroen een heerlijke combinatie is met water, is het goed voor de stoelgang, helpt bij het afvallen en is goed voor de huid.

Limoen – Munt
Deze combinatie is verfrissend en minder zuur dan een combinatie met citroen. Voor een extra smaak aan het fruit water kan er gebruik worden gemaakt van grove stukken limoen of meerdere schijven limoen.

Aardbei – Basilicum
Het kan een aparte combinatie zijn door dat de basilicum zal over heersen in het fruitwater. Eventueel meer aardbei dan Basilicum toevoegen aan het water.

Citroen – komkommer – Munt
Met een toevoegen van komkommer zal deze combinatie zachter van smaak zijn, dan de citroen met munt.

Gember – Sinaasappel
Deze combinatie geeft een pittige smaak aan het water door de toevoegen van gember. Door eventueel ananas of appel erbij te gebruiken zal de smaak minder pittig zijn.

Tips voor het bereiden van het fruitwater

Voor een grote hoeveelheid vers fruit water is het handig om een water kan te gebruiken. Houd er rekening mee dat voor een grotere hoeveelheid water meer fruit nodig en kruiden. Voor onderweg is het makkelijk om het fruit water mee te nemen in een drink fles. Een doorzichtige fles ziet er daarnaast extra leuk uit, aangezien het fruit en kruiden te zien zijn tijdens het drinken. Er zijn ook drink flessen te krijgen met een speciaal fruit filter.

Een combinatie van water en een soort fruit?

Voeg eens alleen: Ananas, framboos, watermeloen, galia meloen, aardbei, komkommer, sinaasappel of citroen toe aan het water. Ook deze combinatie is heerlijk en totaal niet saai! Waarschijnlijk weet jij ook zelf een heerlijke combinatie te bedenken. Het voordeel aan het verse fruit water is, dat het minder suiker bevat dan andere soorten frisdranken. Daarom is het een gezonder en bewustere keuze!

Fruitwater is Lekker en gezond!

Fruitwater maken is eenvoudig en kan in verschillende combinaties worden gemaakt. Gebruik vers fruit of fruit uit de diepvries, deze nemen voor de smaak beter op in het water. Fruit kan gecombineerd worden met kruiden of kies eens voor een groente soort. De kruiden zijn te vinden in de supermarkt en zelf goedkoop op de markt. Naast deze optie kun jij er ook voor kiezen om zelf een moestuintje te hebben met jouw favoriete kruiden. Vergeet niet dat vers fruit water ook een gezonde optie is voor kinderen.
Mijn persoonlijke favoriete fruit water is citroen in combinatie met munt. Het heeft een verfrissende smaak door de citroen en de munt geeft net een extra tint aan het water.

Welke combinatie zou jij uit proberen?
liefs gea van glamview

 
De afbeelding in dit artikel is afkomstig van Pixabay.
Advertenties

14 Replies to “5 Heerlijke fruitwater combinaties die je moet proberen!”

  1. Wat een heerlijke combinaties en lekker verfrissend met dit weer! Vooral aardbei met basilicum lijkt me wel wat.

  2. Omygod! Ik wil dit ook maken, dit lijkt me allemaal zo lekker. Citroen vind ik sowieso al heerlijk.

    1. Oeps. Nummer 1 is altijd mijn favoriet, maar ik zal een keer de komkommer toevoegen. Het ziet er in ieder geval wel altijd heel leuk uit haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *