De keuken is voor mij een plek, waar ik graag bezig ben met het koken en bakken van recepten. Het inrichten van een keuken vind ik daarnaast ook ontzettend leuk om te doenIk heb dan ook een aantal onmisbare items voor in de keuken. Ik denk dat iedereen zo zijn favorieten heeft. Deze 6 items heb je echt nodig in de keuken en zijn zeer handig zijn om te hebben.

Onmisbare items voor in de keuken

Voorraadpotten

In onze keuken staan verschillende voorraadpotten met pasta’s, rijst, havermout, suiker en koffie. Voorraadpotten zijn handig om te vullen, maar staan ook prachtig als decoratie op een wandplank. Ik vind vooral doorzichtige voorraadpotten leuk. Het staat vrolijk, daarnaast kun je makkelijk zien wat er in een pot zit. Tegenwoordig is er een ruime keus aan mooie voorraadpotten en stijlen. Denk aan de stijlen: retro, modern, landelijk en industrieel. Onze keuze gaat uit naar modern en simpel. Voor mij zijn het echte onmisbare items voor in de keuken. 

Blender

Een blender is voor mij een musthave waar ik op het moment niet zonder kan. Ik gebruik hem dagelijks om heerlijke proteïne shakes mee te maken. Dit doe ik met sojamelk, proteïnepoeder, banaan en glutenvrije havermout. Eventueel kun je met een blender ook heerlijke smoothies of verse soep maken. Je hoeft de ingrediënten alleen maar te blenden.

Prullenbak

Wij hebben een tijdje een staande prullenbak gehad naast de koelkast. Onze kat vond deze heel interessant en hebben hem vervangen voor een kleine prullenbak die ingebouwd is. Je kunt de prullenbak gemakkelijk in-en uit de kast trekken, waardoor de zakken makkelijk zijn te vervangen. Een grote staande prullenbak kan net zo mooi en handig zijn.

Tegenwoordig zijn er modieuze prullenbakken verkrijgbaar in verschillende stijlen, bijvoorbeeld mooie duo-afvalbakken, retro, modern of strakke exemplaren. Ze zijn in verschillende kleuren te krijgen en kunnen een echt eyecatcher zijn in de keuken. Een duo-afvalbak is vooral handig om huisvuil, groenafval en plastic in te scheiden. Wij wonen in een appartement waar afval niet goed gescheiden kan worden. Alles gaat in een ondergrondse container. Wij letten er vooral op dat karton en glas in de goede bakken terecht komen.

Onmisbare items voor in de keuken

Staafmixer

Een staafmixer is ontzettend handig voor het pureren van warme maaltijden en fruithapjes voor onze zoon. Op het moment is hij 10 maanden oud en eet gepureerd eten met kleine stukjes er door. Hij geniet elke dag weer van zijn hapjes. Naast de hapjes voor onze zoon, gebruik ik een staafmixer voor het bereiden van verse tomatensoep, pompoensoep of broccolisoep.

Ovenschaal

Met een ovenschaal kun je verschillende gerechten maken. Ze zijn handig voor het maken van heerlijke ovenschotels, aardappelen in partjes in te bakken met overheerlijke kruiden, verschillende groenten zoals pompoen, aubergine, courgette of vlees- en visgerechten. Met een ovenschaal kun je veel maken, daarom is dit een item die niet mag ontbreken in mijn keuken.

Bewaardoosjes

Bij ons zijn bewaardoosjes niet aan te slepen, wij gebruiken ze ontzettend veel. Bijvoorbeeld voor het invriezen van overgebleven maaltijden, porties eten voor onze zoon, overgebleven groente of fruit en zelfs als broodtrommel mee naar het werk. Wist je dat ze ook handig zijn om koekjes, crackers of andere producten in te bewaren? De producten worden anders snel slof en zijn niet lekker meer om te eten.

 

Heb jij een aantal onmisbare items voor in de keuken ?
liefs gea glamview 
Dit artikel betreft een samenwerking.
Advertenties

11 Replies to “Deze 6 items heb je echt nodig in de keuken!”

  1. Ik ben geen keuken princes en ook niet gek op koken. Dus maak ik vaak meer en heb ik daarom een uitgebreide verzameling bewaardozen.

  2. goede messen en pannen en vooral veel opbergbakjes!! verder heb ik alle electrische apparaten ook in huis. goede spullen is het halve werk zeggen maar is ook echt zo

  3. Ik wil zelf altijd zo min mogelijk op het aanrecht zelf hebben staan. Ik kook graag en probeer graag nieuwe dingen uit, dus voor mijn gevoel zijn een hoop dingen onmisbaar.

  4. Ik heb heel veel spullen in de keuken. Misschien soms wel iets te veel, waardoor ik weer ruzie krijg met het ruimtegebrek. Haha! Maar een goede staafmixer is voor mij ook wel onmisbaar. Ideaal voor smoothies en snelle soepjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *