6 Grootste voordelen van een designradiator in de badkamer

Iedereen kent wel de normale radiator die vaak in het huis hangt. Deze zijn over het algemeen wit. Een designradiator daarin tegen ziet er totaal anders uit. Deze is geschikt voorin een badkamer, is er in verschillende formaten en kent nog meer grote voordelen. De voordelen van een designradiator heb ik op een rijtje gezet.

designradiator badkamer de voordelen
De voordelen van een designradiator

Comfort

Vooral in de winter kan het zeer koud zijn in een badkamer. Een designradiator zorgt ervoor dat de badkamer verwarmt wordt, tevens een fijn comfort gevoel geeft. In een aantal minuten is de gehele badkamer verwarmt, waarna je heerlijk in bad of douche kan stappen. Er zijn verschillende modellen waardoor er zeker één is, die in jouw badkamer past.

Het verkleint de kans op schimmel

Als een badkamer niet goed gelucht wordt, is de kans op schimmel groot. Het voordeel van een warme ruimte door een designradiator, is dat condens minder snel op de muren blijft staan. Warmte zorgt ervoor dat muren en vloeren sneller drogen. Schimmel heeft hierdoor minder kans, ook al is het luchten van een badkamer ruimte ook belangrijk!

Diverse formaten en materialen

Heb je een grote of kleine badkamer? Voor het plaatsen van een designradiator is dat geen probleem. Er zijn verschillende modellen en formaten op de markt. Er zal daarom altijd één tussen zitten die geschikt is in jouw badkamer.

Zo worden ze gemaakt van materialen die bestand zijn tegen vocht, zoals staal, RVS of aluminium. Ze zijn voorzien van een beschermde coating, waardoor de kans op beschadigingen minder snel zal voorkomen. Gewone radiatoren zijn gevoelig voor roestvorming en lekkage, bovendien staat een designradiator veel mooier in een badkamer.

designradiator voordeel handdoek drogen

Het drogen van handdoeken

Rond slingerende handdoeken op de grond na het douchen, iedereen zal dit wel herkennen. Gelukkig is een designradiator een ideale plek om handdoeken op te hangen, tevens goed te laten drogen. Ook op deze manier voorkom je schimmelplekken, aangezien natte handdoeken dan niet op de grond liggen. Naast handdoeken, kun je eventueel ook kleding ophangen. Deze zullen sneller drogen, en het is een natte ruimte, waardoor er geen vocht in je huis blijft hangen. Een wasrek in huis is namelijk niet heel goed voor je gezondheid. Het allerbeste is om kleding buiten op te hangen in de openlucht.

De levensduur is langer

Tegenover een normale radiator, heeft een designradiator een langere levensduur. Zo zijn ze roestbestendig en zorgen voor minder lekkage. Staal, RVS en aluminium designradiators gaan daarom langer mee. Dit komt tevens door de beschermende coating die minder gevoelig is voor beschadiging en condens.

Een echte eye-catcher

Ze zijn niet alleen functioneel handig, het staat ook prachtig! Mooi en opvallend en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zoals bijvoorbeeld zwart, wit en chroom kleur. De modellen verschillen daarentegen enorm kwa lengte, breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de radiator op een muur hangt die direct inzicht is als je binnenkomt. Het mooiste is om de kleur te matchen, met de tegels van de muren en vloer.

 

Maak jij gebruik van een designradiator in de badkamer?

 

Dit artikel betreft een samenwerking

You May Also Like

11 Comments

 1. Caroline

  Ja wij zijn 15 jaar geleden overgestapt op een designradiator. Echt een esthetische verbetering.

 2. Lindaschrijfthetop

  Wij zijn ons druk aan het voorbereiden op de nieuwe badkamer. Goede tips.

 3. Deborah

  Ze staan in ieder geval een heel stuk mooier dan de ouderwetse radiatoren. En het leuke vind k dat ze voor iedere ruimte wel een model hebben. Dus of je badkamer nu groot of klein is, dat maakt niet uit.

 4. Felice Veenman

  o heerlijk zo´n mooie radiator in je badkamer!! Zou ik zo willen. Helaas heb ik een heel oud verwarmingssyteem, waar design radiatoren niet op passen

 5. Wanda

  Wij hebben er inderdaad eentje hangen in de badkamer, bevalt prima en zeker ook altijd in gebruik als handdoekhanger.

 6. Tessa

  Het ziet er mooi uit, maar het zou bij mij niet passen in mijn badkamer

 7. Tamara

  Ziet er wel leuk uit en inderdaad heel wat mooier dan zijn standaard broertje.

 8. Heidi

  • Deze hebben we niet in de badkamer.
  Maar tis altijd mooie en vooral handig om je handdoeken op te hangen.

 9. Melanie Hoogvliet

  Wij willen binnen nu en een paar jaar de badkamer aanpakken en dan pakken we idd deze radiotoren het staat ook gewoon veel mooier.

 10. rachel

  wij hebben er geen een maar vind ze wel heel erg mooi. misschien in de toekomst, ze gaan de eerste week van mei aan de badkamer beginnen met opknappen hier dus wie weet

  1. Jasmina

   Mijn moeder heeft ook een design radiator..heeft toch meteen een heel ander uiterlijk

Leave a Reply