Hallo lieve lezer! Je kent vast de normale radiator wel, die overal in huis hangt en fijne warmte geeft. In dit artikel vertel ik je meer over een designradiator die er totaal anders uit ziet. Deze is namelijk geschikt voor in een badkamer en is verkrijgbaar in verschillende formaten. Ik ken een aantal voordelen van een designradiator die jij vast heel interessant zal vinden. Ik heb ze hieronder op een rijtje gezet. Lees je gezellig mee?

designradiator badkamer de voordelen
De voordelen van een designradiator

Een designradiator bied comfort

Vooral in de winter kan het zeer koud zijn in een badkamer. Een designradiator zorgt ervoor dat de badkamer verwarmt wordt, tevens een fijn comfort gevoel geeft. In een aantal minuten is de gehele badkamer verwarmt, waarna je heerlijk in bad of douche kan stappen. Er zijn verschillende modellen waardoor er zeker één is, die in jouw badkamer past.

Het verkleint de kans op schimmel

Als een badkamer niet goed gelucht wordt, is de kans op schimmel groot. Het voordeel van een warme ruimte door een designradiator, is dat condens minder snel op de muren blijft staan. Warmte zorgt ervoor dat muren en vloeren sneller drogen. Schimmel heeft hierdoor minder kans, ook al is het luchten van een badkamer ruimte ook belangrijk!

Er zijn diverse formaten en materialen

Heb je een grote of kleine badkamer? Voor het plaatsen van een designradiator is dat geen probleem. Er zijn verschillende modellen en formaten op de markt. Er zal daarom altijd één tussen zitten die geschikt is in jouw badkamer.

Zo worden ze gemaakt van materialen die bestand zijn tegen vocht, zoals staal, RVS of aluminium. Ze zijn voorzien van een beschermde coating, waardoor de kans op beschadigingen minder snel zal voorkomen. Gewone radiatoren zijn gevoelig voor roestvorming en lekkage, bovendien staat een designradiator veel mooier in een badkamer.

Lees ook → De mooiste badkamers gemaakt van natuurlijke materialen

designradiator voordeel handdoek drogen

Je kunt je handdoeken er op drogen 

Rond slingerende handdoeken op de grond na het douchen, iedereen zal dit wel herkennen. Gelukkig is een designradiator een ideale plek om handdoeken op te hangen, tevens goed te laten drogen. Ook op deze manier voorkom je schimmelplekken, aangezien natte handdoeken dan niet op de grond liggen. Naast handdoeken, kun je eventueel ook kleding ophangen. Deze zullen sneller drogen, en het is een natte ruimte, waardoor er geen vocht in je huis blijft hangen. Een wasrek in huis is namelijk niet heel goed voor je gezondheid. Het allerbeste is om kleding buiten op te hangen in de openlucht.

Hij gaat lang mee!

Tegenover een normale radiator, heeft een designradiator een langere levensduur. Zo zijn ze roestbestendig en zorgen voor minder lekkage. Staal, RVS en aluminium designradiators gaan daarom langer mee. Dit komt tevens door de beschermende coating die minder gevoelig is voor beschadiging en condens.

Een echte eye-catcher in je huis

Ze zijn niet alleen functioneel handig, het staat ook prachtig! Mooi en opvallend en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zoals bijvoorbeeld zwart, wit en chroom kleur. De modellen verschillen daarentegen enorm kwa lengte, breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de radiator op een muur hangt die direct inzicht is als je binnenkomt. Het mooiste is om de kleur te matchen, met de tegels van de muren en vloer.

 

Dit artikel betreft een samenwerking

11 Replies to “6 Grootste voordelen van een designradiator in de badkamer”

  1. Ze staan in ieder geval een heel stuk mooier dan de ouderwetse radiatoren. En het leuke vind k dat ze voor iedere ruimte wel een model hebben. Dus of je badkamer nu groot of klein is, dat maakt niet uit.

  2. o heerlijk zo´n mooie radiator in je badkamer!! Zou ik zo willen. Helaas heb ik een heel oud verwarmingssyteem, waar design radiatoren niet op passen

  3. wij hebben er geen een maar vind ze wel heel erg mooi. misschien in de toekomst, ze gaan de eerste week van mei aan de badkamer beginnen met opknappen hier dus wie weet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *