De maand Oktober, is de maand van Halloween! Voor jong en oud een leuk thema om thuis een gezellige, maar vooral een griezelige Halloween avond er van te maken. Met griezelige Halloween outfits en decoratie tover jij je huis zo om tot een spookhuis of een scene uit een bekende horror of griezelfilm. Natuurlijk moet het voor kinderen niet al te eng worden, maar zelfs met de allerkleinsten kun jij er een leuke dag of avond er van maken.

Een griezelige Halloween avond thuis. Met griezelige decoratie

Halloween decoratie

Het leukste om groots aan te pakken bij het thema is de Halloween decoratie. Voor kinderen moet je rekening houden met een milde variant van griezelig, maar voor volwassenen kun je echt alles uit de kast trekken. Denk aan een spookhuis of een enge scene uit een horror of griezelfilm. Er zijn hangende poppen die er ontzettend eng uit zien, denk aan de film “The Ring” waar een vrouw gekleed in een wit gewaad, zwarte lange haren op je af komt. Enge killer clown’s met grote messen of een hangende “Bloody Mary”. Wil je niet een enge pop, dan zijn er ook posters met enge afbeeldingen te vinden uit bekende films. Steek grote sierkaarsen of waxinelichtjes aan, hang een grote licht snoer aan het plafond of muur voor extra sfeer en gezelligheid.

Voor kinderen is het leuk om een kamer te versieren met witte spinnenwebben, met grote en kleine spinnen er in verstopt. Verschillende Halloween slingers zoals: Happy Halloween, vleermuizen, pompoenen of spinnen. Een tafel die aangekleed is met een Halloween tafelkleed, met bijpassende bekers, borden en servetten. Dit servies is van karton of plastic en heeft een enge opdruk, van een killer clown, Happy Halloween, een pompoen of een enge heks op een bezemsteel.

Halloween kostuum

Halloween Kostuum

Bij een griezel avond horen toffe Halloween Kostuum. Heb je gekozen voor een angst aanjagend thema uit een horror of griezelfilm? Ga verkleed als de hoofd personage! Bekende personages of films zijn: Bloody Mary, The Ring, The Non of kies er voor om als killer clown of mummie te gaan.

Als kind kun je verkleed gaan als spook, heks, vleermuis of mummie. De aller kleinsten zullen minder griezelig zijn, maar ontzettend schattig in een Halloween kostuum als: pompoen, vleermuis, duivel, vampier of skelet. Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe kostuums die ideaal zijn bij een griezelige Halloween avond.

Een griezelige Halloween avond thuis, zo doe je dat!

Naast hele Kostuums zijn er Halloween accessoires zoals: maskers, duivel hoorns, heksenhoeden, bijlen, vleugels, haarbanden en zelfs toffe panty’s te krijgen. Als je creatief bent, kun je een unieke Halloween look creëren die niemand anders heeft.

Een griezelige Halloween avond thuis, zo doe je dat!

Halloween Activiteiten

 

Halloween voor kinderen

  • Pompoen uithollen | Er zijn boerderijen waar je opzoek kunt gaan naar de perfecte pompoenen voor Halloween. Ga met je kind opzoek naar mooie pompoenen om als decoratie in huis te leggen of ga samen aan de slag door de pompoen uit te gaan hollen. Creëer een griezelgezicht en plaats in de pompoen een waxinelichtje die werkt op batterij. We willen natuurlijk geen brandgevaar in huis. Een pompoen met gezicht is een echte Halloween decoratie die niet mag ontbreken en zelfs maken is het aller leukste.
  • Pompoen versieren | Een pompoen kun je naast uithollen, ook prachtig versieren. Met verschillende kleuren verf, prachtige glitters en steentjes, lint, stickers en andere knutsel spullen maak jij een prachtige pompoen voor in de woonkamer.
  • Halloween koekjes en cupcakes bakken | Zandkoekjes zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. Met handige Halloween uitsteek vormen kun je de zandkoekjes uitsteken en versieren met suiker decoratie mix en glazuur in verschillende kleuren. Wil je liever cupcakes maken? Bak de cupcakes volgens het normale recept en versier de cupcake met suiker fondant, decoratie mix en/of glazuur.
  • Griezelfilm kijken | Voor kinderen zijn er leuke griezelfilms die je samen als gezin kunt gaan kijken, onder het genot van een heerlijk kop thee en Halloween zandkoekjes of cupcakes. Films zoals: Casper het spookje, Monsters INC, Mathilda, Dolfje weerwolfje en Harry Potter.

 

Een griezelige Halloween avond thuis, zo doe je dat!

Halloween voor volwassenen

  • Halloween diner | Samen met je gezin, vrienden of familie kun je afspreken om een Halloween diner te organiseren. Iedereen kan een gerecht of snack maken die past bij het thema en neemt dit mee. Zo heb je van alles om uit te proberen. Een heerlijke pompoensoep, pompoentaart, Halloween cupcakes of koekjes, knakworst met bladerdeeg in de vorm van een mummie of mini pizza’s.
  • Escape room thuis | Organiseer een escape room thuis voor vrienden, familie of je gezin. Tover alle kamers in huis om tot een griezel decor. Bedenk puzzels en quizen die te maken hebben met Halloween die opgelost moeten worden. Het is een leuke manier om als groep dichter tot elkaar te komen. Het is ook mogelijk om met meer personen een escape room online te doen.
  • Horror en griezel films/series kijken | Een hele reeks aan Harry Potter films kijken of ga je toch voor enge films zoals The Ring, The Nun, Escape Room, Split of Childs Play.

 

Wat doe jij tijdens Halloween?

liefs gea van glamview

Dit artikel betreft een samenwerking

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *