Een plisségordijn is te omschrijven als een handige, mooie en vooral een tijdloze raamdecoratie. Het raamdecoreren met een plisségordijn is vooral om de zon te weren in het huis. Daarnaast is het ideaal om inkijk in het huis te voorkomen.

Raamdecoreren met een plisségordijn

Een plisségordijn pas je gemakkelijk toe in verschillende ruimtes. Het gordijn bestaat uit enkelzijdig gekartelde stoffen. Ze passen dan ook in elk interieur wat een groot voordeel is als je deze raamdecoratie kiest. De plisségordijn zie je vooral terug in keukens, serres en in de huiskamer. Je voorkomt inkijk, terwijl er genoeg daglicht naar binnen kan schijnen. Je hebt genoeg keuze kleuren, stoffen en materialen. De stof zit vast aan een boven-en onder profiel. Vanaf de zijaanzicht ziet het eruit alsof er een zigzag in het stof zit. Deze plisségordijn kun je op en neer halen met een ketting, koord of handgreep. Plisségordijnen zijn in verschillende prijsklasses, goedkope plissegordijnen zijn daarom ook goed te vinden. 

Hoe werkt een plisségordijn

Welke soorten plisségordijnen bestaan er?

De standaard uitvoering van de plisségordijn werkt hetzelfde als de welbekende rolgordijn. Je kunt de plisségordijn van boven naar beneden bedienen en zelf bepalen op welke hoogte het komt te hangen. Dit kan doormiddel van een ketting, koord of handgreep.

Een bekende uitvoering van de plisségordijn is de top down bottom up. Deze zorgt ervoor dat het stof in het midden kan blijven hangen. Je kunt hem bedienen met een koord of handgreep. Bij een plisségordijn top down bottom up heb je twee koorten, een linker-en rechterkoord. Met de linkerkoord kun je de onderkant van het plisségordijn laten zakken en met het rechterkoord de bovenkant. 

Speciaal voor de dag en nacht is er een dag en nacht systeem die bestaat uit twee plisségordijnen. Hierbij is de onderste plisségordijn ook echt boven de andere hangt. Beide plisségordijnen zitten aan 1 systeem vast en kunt kiezen uit verschillende stoffen en/of kleuren. Voor in de nacht zou je kunnen kieszen voor een verduisterende stof en voor overdag een lichtdoorlatende stof. Hierbij kun je hem bedienen met een ketting, koord of een handgreep.

Bij de Smartfit plisségordijn is er een andere vorm van montage nodig. Je kunt er voor kiezen om een standaard of top down bottom up uitvoering. Het is een plisségordijn met een frame eromheen en lijkt net op een hor. Deze plisségordijn kun je alleen bedienen met een handgreep. 

Welke raamdecoratie heb jij in huis?
liefs gea van glamview

Advertenties

One Reply to “Raamdecoreren met een plisségordijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *