De woonkamer is een ruimte waar je als mens veel tijd door brengt. Kies voor een persoonlijke stijl in de woonkamer, zoals industrieel, modern of landelijk met houten details. Iedere stijl heeft zo zijn eigen sfeer en uitstraling, net als de lampen in huis. Maar wist jij dat er verschillende soorten woonkamer verlichting bestaat? Het duurt nog even voordat het buiten vroeg donker is, maar dat hoeft de sfeer van de woonkamer verlichting niet te onder drukken. Hieronder lees je er meer over.

Woonkamer verlichting

De woonkamer is een plek waar je de meeste tijd van de dag door brengt. Ik denk direct aan onze grote hoekbank, waar ik graag een serie of film kijk, waar ik artikelen schrijf voor mijn blog of een gezelschapsspel speel met vrienden en familie met een kop thee erbij. Hierbij is basisverlichting belangrijk, maar ook sfeerlicht mag hier niet ontbreken.

Basis verlichting


Basislicht is fijn bij thuiskomst, deze verlicht direct de gehele woonkamer. Deze verlichting is aangesloten op de hoofdschakelaar. Dit zijn vaak alle lampen aan het plafond of de sfeervolle verlichting van spotjes. Wij gebruiken deze verlichting vrij weinig, we hebben meer met staande lampen. Een staande lamp woonkamer, slaapkamer of eethoek, hier staan ze overal in huis!

verschillende soorten woonkamer verlichtingFunctionele verlichting

Functionele verlichting is ideaal in de woonkamer voor als je een boek wilt lezen, bij het werken of voor leuke hobby die je graag uitoefent. Hierbij zijn tafellampen of staande vloerlampen een goede keuze. Kies voor een lamp die veel licht geeft, eventueel te verstellen in richting. Bij een comfortabele relaxstoel of hangstoel in het interieur staat een vloerlamp mooi en geeft een fijne sfeer tijdens donkere dagen en avonden. 

Verlichting die je kunt dimmen


Wil je graag de verlichting kunnen aanpassen met een dimmer? Er zijn lampen met dimmers, eventueel kun je een externe dimmer aanschaffen. Zo kun je de woonkamer op elk moment van de dag een andere sfeer geven. Om een boek te kunnen lezen zet je de dimmer hoger, voor een gezellige avond op de bank met een wijntje en heerlijke hapjes dim je het licht. Klaar voor een sfeervolle avond, tevens geeft het je interieur een boost!

 

Welke woonkamer verlichting spreekt jou het meest aan?

liefs gea van glamview

Lees ook: 6 Onmisbare items voor in de keuken.

Dit artikel betreft een samenwerking
Afbeelding is afkomstig van pexels.com

Advertenties

12 Replies to “Ken jij de verschillende soorten woonkamer verlichting?”

  1. Wat heb je dit leuk geschreven en verlichting is echt enorm belangrijk, wij hebben hier ook echt wel een tijdje over gedaan.

    1. Bedankt Rachel! Heel leuk om te horen dat het in de smaak valt. Verlichting is inderdaad heel belangrijk

  2. Ik vind de verlichting via een lampenkap het mooist. Het haalt het felle weg en brengt een mooie sfeer.

  3. ik vind verlichting belangrijk en het moet zacht zijn. gewoon lekker rustgevende verlichting en ik ben een happy mom 😀

  4. Ik vind vooral s avonds sfeerverlichting belangrijk, zodat mijn lichaam zich stilletjes aan kan gaan aanpassen aan het slapen gaan… Bij te fel licht 's avonds wordt dat verstoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *