Het huis verwarmen met airco is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Vooral nu de gasprijzen zijn gestegen, hebben veel mensen interesse om op deze manier het huis te verwarmen. Dit is één van de reden dat wij er voor gekozen hebben om een unit te laten plaatsen in de woonkamer. Bovendien is een airco als warmtebron veel goedkoper!

Het huis verwarmen met airco 

Wij hebben gekozen om het huis te verwarmen met airco omdat het energiezuiniger is. Een airco is goedkoper dan dat je een cv-ketel aanzet. Een normale cv-ketel is minder snel op temperatuur en vraagt hierdoor meer energie. In de winter heb je het liefst je kamer in een aantal minuten warm, een airco kan je dan ook gemakkelijk op de gewenste temperatuur instellen. Er zijn diverse opties om de snelheid van de ventilator te bepalen, verschillende modes en de juiste stand voor het verspreiden van de lucht. Wij hebben een moderne airco unit laten plaatsen van het merk LG.

Ga zelf goed na of je aan één airco unit genoeg hebt voor in huis. Er zijn gelukkig vakmensen die jou hierin meer informatie kunnen verstrekken en tevens de airco kunnen plaatsen en installeren. Ik woon zelf in het noorden van Nederland en kan jullie het bedrijf JOHAN. Technische Service Assen aanbevelen.

Het installeren van een airco aan de muur kan al binnen een aantal uurtjes klaar zijn. Als de airco goed wordt onderhouden kan het zeker 15 jaar mee. Het is hierbij belangrijk om de filters goed schoon te houden.

Het huis verwarmen met airco huiskamer

Hoe werkt het verwarmen met airco?

Op afstand kun je gemakkelijk de airco bedienen door middel van een afstandsbediening. In het begin zal je opmerken dat de airco even zijn tijd nodig heeft om warm te worden. De airco is voorzien van een warmtepomp waarmee de warmte uit de buitenlucht wordt gebruikt als bron. Dit is niet alleen veel zuiniger, maar ook milieuvriendelijker. Daarom is het een goede bron van verwarmen en als bijverwarming is hij net zo efficiënt.

Een airco werkt op elektriciteit. Hoewel het verbruik van energie iets zal stijgen, zal het gasverbruik aanzienlijk dalen. Om het extra stroomverbruik te kunnen compenseren, kan een combinatie met zonnepanelen worden gemaakt. Door het plaatsen van zonnepanelen kun je de extra stroom die de airco verbruikt voor een groot deel zelf opwekken. Hierdoor heb je minder of geen last van een stijgende energierekening.

Naast verwarmen tijdens koude dagen, kun je de airco gebruiken als een bron van verkoeling in de zomer. De airco heeft meer vermogen nodig tijdens het verwarmen dan met verkoelen. Hoe hoger de temperatuur gezet zal worden, hoe meer de buitenunit geluid zal maken. Echter hoeft dit niet direct een reden te zijn dat buren zich er aan gaan storen. Het is immers een kleine brom die je hoort en je zal tijdens de koudere dagen minder aanwezig zijn in je tuin.

De airco bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. Wanneer de airco wordt gebruikt om te koelen, wordt de warmte aan de buitenlucht onttrokken en afgevoerd via de buitenunit naar buiten. Als je de ruimte in huis wilt verwarmen zal de buitenlucht via de binnenunit door de ruimte worden verspreid.

Het huis verwarmen met airco 

Airco is beter voor mensen met allergieën en astma!

Als je last hebt van condens of vocht in huis, kun je een airco gebruiken om de ventilatie te stimuleren. Hierdoor heb je altijd een frisse toevoer van lucht, zonder dat je een raam open hoeft te zetten. Dit is goed voor je gezondheid en de staat van je huis. Daarnaast kan een airco je helpen met de luchtvochtigheid op peil houden. Dit is een stuk beter voor jezelf en voor mensen met allergieën en astma.

Ga jij een airco aanschaffen?
liefs gea van glamview

Samenwerking

Advertenties

3 Replies to “Het huis verwarmen met airco”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *