Inschrijven bij de kamer van koophandel? Het is de vraag die continu door mijn gedachten spookt. Een onderwerp die veel te sprake kwam tijdens gesprekken met dierbaren om mij heen. Mijn passie voor bloggen en het ondernemen, is iets wat veel mensen opviel. Je moet daar echt iets mee gaan doen! Het moment was dan daar. Ik heb de stap gezet om mij officieel in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik vertel jou er graag meer over. Lees je mee?

Binnen lopen bij de Kamer van Koophandel, handtekening zetten en weer weg gaan, is niet de realiteit. Op de website van de Kamer van Koophandel vind je veel informatie over het inschrijven. Ik heb de website helemaal uitgeplozen en kwam terecht op een pagina met een aantal belangrijke punten.

Belangrijke punten voor het inschrijven bij de Kamer van Koophandel:

  • Je levert goeden en/of diensten. (denk aan advertenties of gesponsorde artikelen)
  • Je vraagt er geld voor.
  • Je werkt regelmatig tot gemiddeld 15 uur per week aan je website/blog.
  • Er is sprake van meer dan één opdrachtgever/afnemer.
  • Je hebt de vrijheid om je werkzaamheden naar eigen inzicht in te richten.

Voldoe jij aan de bovenstaande punten? Mijn antwoord hierop was volmondig, JA! Dan ben je verplicht om jezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Gelukkig is het eenvoudig en snel geregeld bij de Kamer van Koophandel, eventueel kun je vragen of iemand je kan helpen.

Wat enorm veel tijd bespaard is het online invullen van je gegevens. Zo verloopt de afspraak bij de Kamer van Koophandel medewerker sneller, omdat ze bepaalde gegevens al van je hebben.

Je krijgt te maken met de belastingdienst

Als ondernemer maak je kennis met de belastingdienst. Je berekent namelijk belasting per kwartaal die je moet opgeven. Je aanmelden bij de belastingdienst wordt gelukkig gedaan bij het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Kies er voor om de belastingdienst te benaderen als je meer informatie wilt.

vrouw achter laptop op social media werken

Als je minder dan 20.000 per jaar verdiend, ga dan voor de Kor regeling!

Verdien je minder dan 20.000 euro per jaar? Dan kun je de Kor-regeling aanvragen, de Kleine Ondernemings regeling. Hierbij hoef je niet elke maand belastingaangifte te doen, maar moet je wel je administratie goed bij houden. Je moet één keer per jaar belastingaangifte doen en kan op je facturen noteren dat je gebruik maakt van de KOR-regeling en niet BTW hoeft te rekenen.

Je betaald inschrijfkosten

De inschrijving kost €50 euro. Als je bent ingeschreven krijg je een KVK-nummer en uiteindelijk ook een BTW-nummer en je bent vindbaar in het Handelsregister. Je kunt je ook inschrijven als je nog geen geld verdiend, maar wel van plan bent om te doen.

Zo begon mijn avontuur met het inschrijven bij de Kamer van Koophandel in Groningen

Bij aankomst bij de Kamer van Koophandel in Groningen werd ik goed ontvangen. Ik mocht plaats nemen in de wachtkamer en werd opgeroepen door een medewerker. Ik nam plaats op een stoel voor een kleine desk, waar aan de andere kant de medewerker voor mij ging zitten. Nu met corona zat er zelfs een spatscherm tussen, maar dat belemmerde het gesprek niet. Overige vragen die de Kamer van Koophandel nog nodig had van mij werden gesteld. Denk aan: Welke werkzaamheden verricht jij in je onderneming? Wat is de naam van je onderneming en is het een eenmanszaak of niet? Noem maar op.

De afspraak verliep dan ook spoedig, waarna ik een pakket met allemaal informatie mee kreeg. Met een grote glimlach op mijn gezicht liep ik de Kamer van Koophandel uit richting onze auto. YES! Eindelijk is Glamview officieel een onderneming, mijn onderneming waar ik trots op mag zijn.

Sta jij al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?
Liefs, Gea

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *