Wij hebben altijd een voorkeur gehad voor een hoekbank in onze woonkamer. Zo hebben wij twee lederen banken omgeruild voor een grote hoekbank, die wij zelf hebben laten samenstellen. Dit zijn de 3 fijne voordelen aan woonkamer stijlen met een prachtige hoekbank.

Past in elk interieur

Het maakt niet uit of het interieur een moderne, landelijke, industriële of een Scandinavische stijl heeft, een hoekbank past er altijd bij. Een hoekbank bestellen? Het is mogelijk om het naar eigen wens te laten maken. Ze zijn er in verschillende formaten, grote en stijlen, net als de verschillende stoffen zoals suéde, leder, acryl, polyamide, en polyester.

Toen wij onze hoekbank lieten samenstellen, hebben wij eerst inspiratie opgedaan, door op internet rond te neuzen en langs winkels te gaan en te vragen naar eventuele mogelijkheden. In onze woonkamer past een mooie ruime hoekbank in een L vorm het beste. Deze keuze was dan ook snel gemaakt, hoewel wij wel best een tijdje er over hebben gedaan, welke bekleding de bank moest krijgen.

Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een mooie zwart, grijze stof van prima kwaliteit. Wij hebben bewust niet weer gekozen voor leer vanwege onze huisdieren. De kans op beschadiging van het leer is groot. Wij hebben het laten bezorgen, en hebben het zelf in elkaar gezet. Laat je altijd goed informeren voor de mogelijkheden voor dat je de uiteindelijke keuze maakt.

Drie fijne voordelen van een hoekbank in huis.

Heeft een fijne zit en lig comfort

Niet alleen staat het leuk, ze zitten heerlijk! Zelf vind ik het heerlijk om lang uit op de bank te liggen, tijdens het kijken van een serie of om even tot rust te komen van een drukke dag. Er is genoeg ruimte om te kunnen liggen, dit is bij twee lose banken lastiger. Een bank met een stevige zitting, met heerlijk zachte kussens, diepe zitten of een hoge zitting, een hoekbank kan altijd na eigenwens worden samengesteld. Als je houd van luxe, dan is een elektrische hoekbank met een speciale relax zitplek heerlijk! Op onze bank liggen verschillende sierkussens voor extra comfort en heerlijke fleece dekens waar ik s’avonds graag fijn onder kruip.

Alle ruimte benutten 

Wij houden van een rustig interieur, zonder te veel tierelantijntjes. Een hoekbank benut de ruimte helemaal, onnodige ruimte gaat niet verloren. Wij hebben onze bank een tijdje terug verplaatst van midden in de kamer, naar de hoek bij het raam, tegen de muur aan. Dit maakt dat de ruimte groter lijkt en het oogt veel rustiger. In het begin hadden de bank in het midden staan waardoor de kamer veel kleiner lijkt. In een grote woonkamer is de hoekbank de eyecatcher van het interieur.


Wist jij deze tips al?

 

Dit artikel betreft een samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *